Свържи се с нас

Новини

Министър Нанков: След година Габрово ще придобие нов облик!

Избран е изпълител за ремонта на стената на яз. „Христо Смирненски“ и е осигурено финансиране, инфорамира заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Published

on

снимка: МРРБ

снимка: МРРБ

Адмирации, че бяхте пионерите в Габрово и превъзмогнахте страховете и манипулациите, свързани със съмненията относно реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. С тези думи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се обърна към собствениците на апартаментите на първия саниран жилищен блок в Габрово.

Сградата, намираща се на улица „Спортна“ 3 в града, бе официално открита с водосвет от заместник-министър Нанков, кмета на община Габрово Таня Христова, областния управител Николай Сираков и десетки жители.

В обновяването на жилищния блок с 45 апартамента, в които живеят 126 души, са вложени над 900 хил. лв. Подменени са дограмата, ел. инсталацията в общите части, монтирано е енергоспестяващо осветление, нова система за мълниезащита, топлоизолация по стените и таваните. На сградата е изършено и частично конструктивно укрепване.

Заместник-министър Нанков поздрави екипа на общинската и областната администрация за активната дейност и оказаната подкрепа на собствениците и сдруженията. Той информира, че в града по програмата ще бъдат обновени общо 37 жилищни блока, като по 15 в момента се извършат строително-монтажни и ремонтни дейности.

снимка: МРРБ

снимка: МРРБ

Николай Нанков отбеляза, че ползите за собствениците след изпълнението на дейностите по програмата са намалени сметки за енергия, по-голям уют и самочувствие от качествено изпълнените мерки за повишаване на енергийната ефективност. „Очаквам след година Габрово да придобие нов облик заради реновирането на одобрените за участие в програмата сгради“, каза още той.

снимка: МРРБ

снимка: МРРБ

Изпълнихме поетия през 2014 година ангажимент да разработим и стартираме програма за енергийна ефектиност и да осигурим финансовия ресурс за нейното изпълнение, напомни Нанков, допълвайки че и други сгради ще имат възможност да кандидатстват и да бъдат одобрени по програмата през настоящата и следващите две години.

Той съобщи, че до момента са сключени 2018 договора с Българската банка за развитие за извършване на строително-ремонтните работи, като по почти 1900 сгрди в страната се извършват различни по вид дейности. Интересът продължзва да е голям, като първенци по програмата са общините Бургас, Благоевград, Хасково и София.

Заместник-министър Нанков информира още, че са осигурени 550 хил. лв. и е избран изпълнител за рехабилитацията на стената на яз. „Христо Смирненски“, който снабдява Габрово и околните насели места с вода. Ремонтите се очаква да приключат до средата на 2017 г., с което ще се позволи завиряване на целия обем на язовира и подобряване на водоснабдяването в региона.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица