Свържи се с нас

Култура

Концерт на „ИнКанто“ на габровска сцена

Published

on

Италианският квартет „ИнКанто“, съставен от четири оперни певици – Росела Руини, Лаура Челлети, Франческа Романа и Клаудия Котичелли, ще направят първия си гастрол на габровска сцена. Концертът им, със специалното участие на Орлин Горанов, ще се състои на 20 ноември от 19.00 часа в спортна зала „Орловец“.

Билети за събитието можете да закупите от спортна зала Орловец – кафе „Колизеум“ и фото студио „Спринт“ – централна пешеходна улица в Габрово.

Incanto е италиански квартет, предлагащ богат репертоар от вечните мелодии от италианската оперна и филмова класика и поп музика в един елегантен и модерен стил .

Четирите певици започват да пеят заедно в края на 2010 г., като членове на ансамбъл Div4аs до май 2013.

Участвали са на концерти в най-красивите сцени по целия свят, като Гърция (Атина, Salle de Megaron), Прага (Smetana Hall), Белград (Sava Center Hall), концерти в Белгия, Холандия, Дания, Люксембург и Германия, Русия (Москва).

През май 2013 г. решават да оставят предишното си име и мениджмънт и откриват Инканто – новият им артистичен проект.

През юли 2013 г. се връщат на театрална сцена под ръководството на Маестро Vittorio Biagi, Città della Pieve, декември 2013 г. се появяват в национален ефир на националната телевизия RAI 1 (RAI 1 “I fatti vostri”, “Affarituoi”, “Uno mattina”, Rai International), в периода 2013-14 участват с концерти за благотворителност и международни събития в Италия (Unicef Gala, Rome, Venice, Siena), в Ню Йорк, Санкт Петербург, Красноярск, Москва и Истанбул.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

„Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ гостува в Икономовата къща

Published

on

Изложбата „Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ на Регионален исторически музей – Ловеч гостува в Историческия музей на Дряново. Тя проследява живота и идеите на Васил Левски, сътворените от него дела, както и резултатите от тях, заради които той изкачва своята Голгота, минава границите на безграничната вечност и отива в измеренията на величието и безсмъртието.

В илюстрациите са показани и седемте оригинални портрети на Васил Левски, негови портрети, рисувани от различни художници през годините, снимки на съратници и сподвижници и оценки, направени от тях.

Отразени са идеите, мислите и представите на Апостола на българската Свобода и неговото виждане за параметрите на държавно-политическото устройство на свободна България като „свята и чиста република“.

Изложбата е експонирана в Икономовата къща и ще бъде на разположение за разглеждане от днес до 20 февруари, включително. Икономовата къща е отворена за посещения от 08.00 до 12.00 и от 13.00 до 17.00 часа, а посещението на изложбата е с вход свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Общинският съвет отпусна средства за най-новата книга на Милка Пурел

Published

on

Общинският съвет отпусна близо 3 500 лева за отпечатване на най-новата книга на Милка Пурел „Какво даде Габрово на България и света“.

Изданието включва истории за живота на талантливи габровци от различни поколения, които прославят Габрово и допринасят за просперитета му.

Желанието на автора и носител на почетния знак на Габрово, е книгата да достигне до максимално много млади габровци.

Самото представяне ще се състои на 4 февруари от 16.00 часа в зала „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Съветниците подкрепиха Годишната програма за развитие на читалищата

Published

on

Съставът на Общински съвет – Габрово подкрепи Годишната програма за развитие на читалищната дейност в община Габрово за 2023 година.

Тя е насочена към обединяване на усилията за по-нататъшно развитие и утвърждаване на читалищата като важни обществени институции, които отстояват ценностната система на обществото в рамките на съществуващото културно многообразие в процесите на всеобхватна глобализация.

Целта на програмата е да подпомогне годишното планиране, организирането и реализацията на комплекса от читалищни дейности, както и да съдейства за повишаване активността на читалищните ръководства за превръщането на читалищата в духовни центрове, работещи в полза на общността.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица