Свържи се с нас

Новини

Две девойки на „Янтра 1919“ с шанс за Националния

Published

on

снимка: ФК „Янтра 1919“

снимка: ФК „Янтра 1919“

12-годишните състезателки на Футболен клуб „Янтра 1919“ (Габрово) Цветелина Владимирова и Преслава Иванова имат шанс да получат повиквателни и да попаднат сред избранничките в националния отбор на България по футбол за девойки до 15 години.

Поводът за това е силното им представяне в първия официален турнир на Българската аматьорска футболна лига към БФС, който бе и първи кръг от държавното първенство, провел се в Тетевен, където габровският тим дебютира.

снимка: ФК „Янтра 1919“

снимка: ФК „Янтра 1919“

Двете девойки са били наблюдавани лично от секретаря на Аматьорската Футболна Лига Александър Шатровски,  останал доволен след цялостното им представяне и от показаните от тях умения в срещите на „Янтра 1919“.

В Тетевен момичетата на треньора Радомир Николов записаха 3 победи и загуба. Успехите на зеления килим дойдоха срещу по-опитните „Севлиево лейдис“ (Севлиево), „Боруна“ (Царева ливада) и „Чавдар“ (Троян), съответно с 3:1, 2:0 и 2:0. Поражението на габровки нанесе силният и обигран тим на „Светкавица“ (Градежница), с 0:2.

снимка: ФК „Янтра 1919“

снимка: ФК „Янтра 1919“

Със своята игра девойките на „Янтра 1919“, в състав Цветелина Владимирова, Преслава Иванова, Цветелина Станчева, Камелия Таукова, Катрин Колева, Габриела Генчева, Преслава Василева, Викториа Костадинова, Моника Атанасова и Благовеста Николова, показаха че притежават нужния потенциал и загатнаха, че в най-скоро време ще достигнат нивото на водещите клубове в страната.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Купа и три медала за ШК „Орловец 1997“ в Световния ден на шахмата

Published

on

С купа, златен, сребърен и бронзов медал се завърнаха състезателите на ШК „Орловец 1997“ – Габрово Денислав Иванов, Иван и Диана Екимова от шахматен турнир, който се проведе в Казанлък по повод Световния ден на шахмата, 20 юли.

16-годишният Денислав Иванов спечели турнира от 12 до 16 годишна възраст, като без нито една загуба, с 4 победи и три равенства, заслужено се нареди първи и грабна купата, и златния медал.

В турнира за деца до 10 години сребърен медал спечели Иван Екимов, във възрастовата група до 8 години, като с 4 победи и едно равенство заслужено се нареди втори.

Диана Екимова постигна 4 победи от 7 партии и грабна бронзовия медал при момичетата до 10 години.

Освен купи и медали, състезателите получиха и предметни награди, осигурени от организаторите на турнира – ШК „Казанлък 21“.

Зареди още

Икономика

„Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД набира работници

Published

on

Във връзка с изпълнението на обекти на Дружеството в община Габрово и област Габрово „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД търси да назначи:

1. Технически ръководители;
2. Геодезисти;
3. Лаборанти;
4. Машинисти пътно-строителни машини;
5. Шофьори, категория В и С+Е;
6. Пътни работници;
7. Работници полагане асфалтови настилки;
8. Арматуристи;
9. Кофражисти;

Кандидатите трябва да притежават:
– Подходящо образование и квалификация за съответната позиция;
– Трудов опит по същата или сродна специалност;
– Документ за правоспособност за управление на ПСМ /за машинистите на ПСМ/;
– Необходимата категория за правоуправление на МПС, удостоверение за професионална компетентност, карта за квалификация на водача и удостоверение за психологическа годност /за шофьорите/;
– Добро здравословно състояние;
– Желание за работа;

Компанията предлага:
– Постоянен трудов договор с първоначален изпитателен срок;
– Добро възнаграждение;
– Работно облекло;

Необходими документи за кандидатстване:
– Автобиография;
– Копие от диплома;
– Копие от документи за квалификация/правоспособност;

За контакти: тел.062/616-819.

Зареди още

Крими

Акция по „широкообхватен контрол“ се проведе в област Габрово

Published

on

В средата на тази седмица, на територията на област Габрово се проведе специализирана полицейска операция по метода на „широкообхватния контрол“.

В Габрово полицейски екип и екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“, Областен отдел „Автомобилна администрация“- Габрово, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите извършваха проверки на автомобили на пътя между Габрово и Дряново.

В рамките на два часа полицейските служители провериха общо 42 МПС-та и 48 лица, сред които 11 товарни автомобили.

Установени са били 6 нарушени и връчени 2 електронни фиша. Контролните органи от Областен отдел „Автомобилна администрация“ извършили проверка на 4 товарни автомобила, а служителите на Агенция „Пътна инфраструктура“ – 42.

Екипът на Агенция „Митници“ проверил 7 автомобила, а служителите на НАП – 9 и техните водачи.

В рамките на два часа в Севлиево са били извършени проверки на 38 автомобила и 42 лица, като констатираните нарушения 6, а връчените електронни фиша са три. Екипите на РУ Дряново извършили проверка на 31 МПС и 34 лица, за които са установили 2 нарушения. В Трявна били проверени 21 автомобила и 29 лица, за които са констатирани 3 нарушения. Връчени са 2 ел. фиша.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица