Свържи се с нас

Любопитно

Доброволчески флашмоб изненада габровци в центъра на града (снимки)

Доброволчески флашмоб изненада габровци в центъра на града

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Импровизиран флашмоб в центъра на Габрово привлече вниманието на случайни минувачи в петък привечер.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Горещите точки пулсираха на две места – кръшни хора на улица „Радецка“ и екстремно колоездене на площад „Възраждане“.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Провокацията бе предварително подготвена и режисирана от екипа на новоразкрития Център за работа с доброволци към Община Габрово, за да се популяризира неговата дейност и мисията на доброволчеството. Инициативата съвпадна с Международния ден на младежта – 12 август.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

За по-малко от половин час дузина ентусиасти, които сега започват доброволческата си служба, подкрепени от петима „професионалисти“ от Младежкия съвет по наркотични вещества, раздадоха 250 информационни флаера.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Преминавайки по централните улици, децата и младежите с благородни сърца разясняваха на хората смисъла на тяхната кауза – как доброволчеството ги прави по-различни, по-истински и по-добри.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Още от самото си създаване Центърът за работа с доброволци среща разбиране и приятелство в лицето на много хора, готови да дарят от времето и личните си средства, от професионализма или хобито си в полза на обществото.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Идеята е да бъдат привлечени съмишленици, които да намерят своето място според интересите си в осъществяването на различни дейности.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Организаторите изказват своята искрена благодарност на Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ и на неговия ръководител Лъчезар Захариев, които показаха, че доброто не излиза във ваканция. Също на Веселин Ботев, Ивайло Симов, Петко Димитров и всички момчета от спортен клуб „Underground Riders Team“, които преобразиха площад „Възраждане“ и с премерен риск и много адреналин демонстрираха част от красотата на колоездачния спорт.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Адмирации получават още Красимир Цонев – DJ Краси, който покачи безплатно градуса на настроението с подходящ музикален фон за коломаниаците, Боряна Иванова от сладкарница „Мечта“, която направи вечерта запомнящо се сладка с дарената за целта торта, Катя и Георги Косеви от градински център „Гинкго“ ЕООД, осигурили палети за изграждане на дървената велорампа.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Екипът на Центъра за работа с доброволци е признателен за помощта на колегите си от Община Габрово – Ивайло Захариев, Мартин Христов, Миглена Въгленова, Диана Николова, Хилда Цвъркалева, Диян Кехайов, Светослав Велинов, Велислав Станев и Пламен Ботев, за които работният ден не винаги свършва по чиновнически в пет и не се изчерпва само с написаното в длъжностната характеристика.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Пълна информация за дейността и условията за включване в Центъра за работа с доброволци е публикувана на интернет страницата на Община Габрово.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

„Мисията на доброволеца е благородна, а изпълнението на една благородна мисия създава удовлетвореност и чувство на изпълнен дълг. Стани доброволец! Поискай да дадеш!“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Как да избегнем туристическите заблуди и грешки при пътуване с помощта Агенция?

Published

on

Екскурзиите в различни държави по света могат да бъдат екзотично преживяване, но е от съществено значение да се избегнат проблеми, които могат да провалят почивката ви. Именно с това помагат и туроператорите, които са отговорни за намирането на най-добрите оферти и запазването на онлайн резервации, споделят от Руал Травел.

Как да избегнем туристическите грешки при пътуване?

Пътуването с туроператор може да бъде чудесен начин да си осигурите гладко и приятно прекарване. Все пак е възможно да допуснете определени заблуди и грешки. Ето няколко съвета от Руал Травел, които ще ви помогнат да ги избегнете:

  • проучете дестинацията – преди да резервирате своето пътуване, проучете дестинацията, която планирате да посетите през съответната агенция. От ключово значение е да сте наясно с местните обичаи, културни норми и социални практики, коментират от Руал Травел. Познаването на историята, културата и обичаите на страната ще ви помогне да избегнете всякакви неудобни културни недоразумения и проблеми с местните закони;
  • изберете реномиран туроператор – когато избирате туристическа агенция, направете проучване, споделят от Руал Травел. Потърсете отзиви и оценки за съответната компания и попитайте приятели или членове на семейството за информация относно съответната препоръчана фирма. Една реномирана фирма вероятно разполага с опитен персонал, предлага отлично обслужване на клиентите и със сигурност има добър опит с доволни клиенти;
  • направете внимателно проучване на маршрута – преди да резервирате вашето пътуване, прочетете внимателно маршрута, който ви е предоставен от съответната  агенция, която сте избрали. Уверете се, че разбирате подробностите за пътуването, включително транспорт, настаняване и странични дейности. Задавайте въпроси, ако не сте сигурни в нещо.

Какво друго трябва да съобразите според екипа на Руал Травел?

Когато посещавате чужда страна е от съществено значение да се облечете подходящо. Това означава да зачитате местните обичаи и традиции и да избягвате облекло, което може да се счита за обидно или неподходящо. Също така е добра идея да се облечете удобно за времето и дейностите, които сте планирали, напомнят от Руал Травел.

Важно е да планирате пътуването си предварително. Направете списък с неща, които искате да направите и видите, и проучете най-доброто време за посещение на конкретни атракции. Това ще ви помогне да избегнете дългите опашки и тълпите и ще ви гарантира по-приятно изживяване.

Зареди още

Любопитно

Тревненският щъркел пристигна

Published

on

Предвестникът на пролетта долетя в Трявна! Дългоочакваният тревненски щъркел пристигна във възрожденския ни град в късния следобед вчера, 19 март, часове преди настъпването на астрономическата пролет.

Прелетната птица веднага се настани в съществуващото от години гнездо, изградено върху триметровия комин на старата баня, днес Музей на азиатското и африканско изкуство.

Моментът на неговото пристигане бе уловен от фотографи и радостни граждани, които свалиха своите мартенички и си пожелаха да бъдат здрави и щастливи през цялата година.

С долитането на тревненския щъркел и настъпването на пролетта, Община Трявна също поздравя всички граждани и им пожелава най-вече да бъдат здрави и благословени!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

„Златна котка“ ще е най-големият магичен фестивал в Източна Европа

Published

on

Тази година от 16 до 19 март в Габрово се събират едни от най-титулуваните имена в международната магична общност за десетото юбилейно издание на Магична среща „Златна котка“ 2023. Новината съобщиха от местната общинска администрация.

Габрово ще е домакин на повече от 140 магьосника от България, Канада, Испания, Франция, Холандия, Турция, Хърватия Гърция, Румъния, Сърбия и още, за да подпалят (на моменти съвсем буквално) сцената на фестивала.

Организаторите Дани Белев, Венсан Петров и Евгени Точев, заедно с Община Габрово обещават нещо невиждано на българската илюзионна сцена.

Български и световни звезди, ще ви пренесат в света на цирковото и магично изкуство с едно незабравимо преживяване. Необходимо е само да вярвате в магията!

Гала-спектакълът е на 18 март, от 19:00 ч. в Спортна зала „Орловец“, а водещ на събитието ще бъде Александър Кадиев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица