Свържи се с нас

Новини

БСП: Президентът трябва да е гарант за сигурността и развитието на България

Published

on

IMG_1860 - Копие

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

България заслужава президент, който има силата да е гарант за сигурността и развитието й. Това се казва в декларация на БСП, която беше приета единодушно по време на Националното съвещание на левицата, провело се днес (29 юли) в Габрово.

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В позицията, обявена пред изпълнената до краен предел зала „Възраждане“ пише:

„Днес светът е изправен пред тежки предизвикателства. Свидетели сме на невиждана миграция към Европа, тероризъм, военни конфликти и на юг, и на изток от нас, безпрецедентно противопоставяне между Русия и Запада, криза в Европейския съюз. Всичко това ражда напрежение и рискове в непосредствена близост до нас – на Балканите и в Черноморския регион.

Не по-малко остри са вътрешнополитическите проблеми – от дълбоката пропаст между бедни и богати, през тежките регионални различия и демографската катастрофа, до ширещите се престъпност и корупция. Съдебната система продължава да е неефективна, а в сферата на сигурността и отбраната се наблюдава регрес.

В тези години на изпитание за държавата и нацията ни предстои да изберем държавен глава.

БСП е партия, която вече 125 години допринася за изграждането и утвърждаването на българската държавност. Партията, която винаги поставя на първо място националния интерес. И именно защото сме доказали, че в сложни времена можем да вземаме верните решения, днес заявяваме какъв президент заслужава България.

Президент, който да има силата да се превърне в гарант за сигурността и развитието на България.

Не ни трябва президент, който разделя и противопоставя, а такъв, който ще работи за единството на нацията и от първия ден на поста ще бъде над партийните страсти и битки.

Време е за президент, който с достойнство и характер ще отстоява българските интереси пред света. Президент, чрез когото българският глас ще се чува отчетливо както в Европейския съюз и НАТО, така и в отношенията с Русия.

Необходим ни е президент, който ще изгражда мостове във външната политика и ще работи за преодоляване на противопоставянето между Запада и Изтока. Държавен глава, който чува притесненията на българския народ и не търси врагове там, където ги няма.

Не можем повече да си позволим президент-лобист на едрия капитал. Трябва ни лидер, чувствителен към социалните проблеми и нетърпим към социалната несправедливост.

През последните пет години президентската институция бе принизена от своя титуляр и от политическата сила, която го наложи на поста. Уверени сме, че българските граждани няма да простят този провал и ще сложат край на модела „ГЕРБ“ в Президентството.

Вярваме, че в тези избори победата ще е за левицата!

За България, която обичаме!“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Златни медали за „Габровски гласчета“ от „Евро фолк 2024“

Published

on

Детска фолклорна формация „Габровски гласчета“ при НЧ „Габрово 2002“ отново представиха Габрово с високи постижения от XIV от шампионат по фолклор „Евро фолк 2024“ във Велико Търново.

Талантливите изпълнители участваха в четири категории. Те бяха отличени със златен медал за дуета Пресиана Найденова и Виктория Дангова, златен медал за малък хор, златен медал за трио, в състав: Виктория Димова, Пресиана Найденова и Виктория Дангова, златен медал за голям хор и номинация за „Златен Орфей“.

Носители са и на златен медал от Световната купа по фолклор. Резултатът от номинацията е бронзов Орфей за цялата формация „ Габровски гласчета“.

Зареди още

Крими

В ход е полицейска акция за осигуряване на пътна безопасност

Published

on

В ход е специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и ограничаване на предпоставките за възникване на произшествия.

В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната.

Те ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Проверките ще включват още използването на предпазните колани, техническата изправност на автомобилите, наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и др.

Стартиралата акция е безсрочна и е продължение на предприетата от МВР политика за нулева толерантност към водачите, грубо нарушаващи правилата за пътна безопасност.

Зареди още

Крими

Сгащиха шестима непълнолетни, откраднали кола от ул.“Орловска“

Published

on

Полицията в Габрово установили шест непълнолетни момчета, съпричастни с извършването на автокражба.

Престъплението било извършено през нощта на 12 май. Тогава неизвестно лице противозаконно отнело лек автомобил „Тойота Айго“, паркиран на ул.“Орловска“ в областния град.

Малко по-късно след постъпването на сигнала в полицията, автомобилът бил намерен изоставен на ул.“Петкова нива“.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършители на деянието са шест непълнолетни момчета от Габрово.

Непълнолетните не се водят на отчет в Детска педагогическа стая и спрямо тях няма налагани възпитателни мерки по смисъла на ЗБППМН.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица