Свържи се с нас

Крими

Шефът на МВР разговаря с близки на загиналата Веси

Published

on

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Вицепремиерът на Република България и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова се срещна и разговаря с близки на 19-годишната Веси от Габрово, загубила при неизяснени все още обстоятелства живота си на 4 юни т.г., падайки от терасата на апартамента, в който живееше на ул. „Свищовска“.

Това се случи на площад „Възраждане“ пред Общината, където роднини и приятели очакваха МВР – шефката, която бе на работна среща по въпросите, свързани с превенцията на престъпността в Габрово. Те носеха със себе си транспарант, със снимка на починалото момиче и надпис: „Няма да забравим! Няма да простим!“.

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Първоначално срещата между приятелите и близките на починалата Веси с министъра на МВР не се състоя, тъй като я очакваха пред входа за Ритуалната зала на Община Габрово, където се проведе форума. Оказа се обаче, че министър Бъчварова е влязла през друг вход, за да се включи в организираното събитие.

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Това обаче не отказа роднините и приятелите на Веси, които след 3 часа търпеливо изчакаха работната среща да приключи, за да отнесат исканията си за справедливост и прозрачност по случая лично до вътрешния министър, и споделят пред него опасенията си, че се правят опити да се прикрие убийство.

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На тръгване от Габрово Румяна Бъчварова, заедно с директора на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски и шефа на Областна дирекция МВР – Габрово Борислав Бончев се спряха, за да разговарят с очакващите ги на площада.

Пред тях министърът на МВР заяви, че полицията в Габрово работи сериозно и е в интерес на обществото случаят да бъде разкрит. Думите й бяха допълнени от комисар Терзийски, който подчерта, че следи отблизо разследването, водещо се по версията за убийство.

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От казаното от комисар Терзийски стана ясно, че е направен анализ на част от събраните доказателства и експертизи, които са докладвани до Окръжна прокуратура – Габрово, където със случая е ангажиран лично окръжния прокурор. Директорът на ГД „Национална полиция“ е убеден, че дирекцията в Габрово върши по най-съвестния начин задълженията си.

Бащата на починалата Веси заяви пред Бъчварова, Терзийски и Бончев, че не му е представено копие от първоначалния оглед в апартамента и какво е иззето от там. След като ги изслуша вътрешният министър помоли директора на ОДМВР-Габрово Борислав Бончев да съдейства роднините да получат от Окръжна прокуратура – Габрово препис на протокола от огледа на местопроизшествието.

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Не е ли притеснително, ако има убийци, че те се разхождат свободно по улиците и трябва ли да бъдем спокойни, прибирайки се вкъщи? Ние видяхме вашите действия. Първоначално апартаментът не беше запечатан. Започнаха да се разпитват комшиите чак на третия ден, след като разбраха медиите. Компютърът на момичето беше иззет едва след като имахме достъп до него, за да извадим снимки за некролог за погребението. Той не работеше. Имаме съмнения, които държим да ви ги изкажем“, казаха събралите се на пл.“Възраждане“.

„Правим всичко, което е по възможностите и силите ни. Нека да изчакаме срока на разследването“, отговори Христо Терзийски. Той призова близките да бъдат търпеливи и да изчакат двумесечния срок, в който текат разследващите действия. Пред тях директорът на ГД „Национална полиция“ бе категоричен, че ако е необходимо ще бъде извършена възстановка на злощастния инцидент.

Приятелите на починалата Веси заявиха, че ще продължат своите протести пред сградата на Областната дирекция на МВР – Габрово всяка събота от 16.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Самотен „севлиевски каубой“ гърмя с пистолет по пладне

Published

on

48-годишен криминално проявен мъж от Севлиево ще си има проблеми със Закона, след като гърмя с пистолет, за който нямал разрешително.

Случката, разминала се без ранени и човешки жертви, наподобяваща холивудска екранизация с каубои в Дивия Запад, се разиграла вчера, 16 септември, посред бял ден на мост в Севлиево.

Тогава, около 11.20 часа, в местната полиция бил получен сигнал за лице, което произвело изстрели с пистолет, движейки се по моста над река Росица.

Незабавно към мястото бил насочен полицейски екип, който установил и веднага спрял 48-годишният криминално проявен местен жител, за да бъдат изяснени обстоятелствата и фактическата обстановка.

При извършената проверка от полицейските служители се оказало, че мъжът държал в себе си пистолет, за който не притежавал разрешително за носене и употреба.

По случая в РУ-Севлиево е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.339 ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Нов началник на „Охранителна полиция“

Published

on

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков от 10 септември т.г. комисар Андрей Хайтов е назначен на длъжността началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Габрово.

Новината за медиите съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Габрово.

Комисар Андрей Хайтов е роден през 1967 г. в Шумен.

Завършил е висше образование във ВНВУ „Васил Левски“-Велико Търново и ЮЗУ „Неофит Рилски“ –Благоевград.

В системата на МВР постъпва през 2001 г.

Последователно е преминал през длъжностите районен инспектор, полицейски инспектор, полицейски инспектор по КОС, началник група „Охрана на обществения ред“, началник сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“.

Приемният ден на комисар Андрей Хайтов е четвъртък, от 14.00 до 16.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Засилен полицейски контрол около училищата. Започна акция!

Published

on

Със старта на първия учебен ден до края на месец октомври ще се проведе традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Седмицата от 15 до 22 септември е обявена за „Седмица на превенция на детската пътна безопасност”, а 21 септември – „Ден без загинали на пътя“.

Продължават и полицейските операции за спазване ограничение на скоростта и други нарушения на пътя, насочени към осигуряване безопасността не само на децата, а и на всички участници в движението, като контрол ще се осъществява през цялата учебна година на територията на областта.

Проведени са срещи с ръководствата на учебните заведения за осъществяването на пропускателния режим, връзката с полицейските органи при конфликтни ситуации или съмнителни лица край училищата, извършени са охранителни проверки на сградите.

Осъществени са срещи с представители на Регионалното управление на образованието и с ръководели на охранителни фирми за конкретни мерки при откриването на учебната година и опазването на обществения ред. Традиционно, преди и по време на тържествата за първия учебен ден в училищните дворове, в районите край тях и на кръстовищата с интензивно движение ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие.

През този период служители на полицията ще осъществяват засилен контрол в часовите периоди преди началото и след края на учебните занятия. Полицаите ще подпомагат безопасно движение и пресичане на децата и техните придружители.

По улиците с интензивно движение в училищните райони и извън тях ще следят водачите да спазват стриктно ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците на сигнализираните пешеходни пътеки и ще контролират правилното пресичане и от страна на пешеходците.

През периода от 1 юни до края на месец август на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, са настъпили две пътнотранспортни произшествия, при които са ранени две деца, пресичали платното за движение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица