Свържи се с нас

Новини

Кметът с команда към „Озеленяване“: Строй се, преброй се!

Published

on

снимка: Община Габрово, Архив

снимка: Община Габрово, Архив

Целият наличен автомобилен парк на звено „Озеленяване“ към Община Габрово ще бъде публично изложен на показ на площад „Възраждане“.

Импровизираният „шоурум“ на закупените за нуждите на общинското звено автомобили ще бъде позициониран в часовете преди редовното заседание на местния парламент в четвъртък, а всеки общински съветник ще може да се запознае с тяхното състояние и да се разходи, съобразно текущите дневни задачи на звеното.

Това стана ясно от думите на кмета Таня Христова, която коментира пред журналисти темата, свързана с твърденията на БСП – Габрово, че Общината е сключила скандален договор за доставка на два стари пикапа „Опел Кампо“, произведени през 1997 г. и 1999 г., на обща стойност 19 920 лв., за които прокуратурата се самосезира.

„Ще може да се запознаете с автомобилния парк на това звено“, категорична бе Таня Христова.

По думите й малко над 70 000 лв. е вложената сума за закупуването на техника за нуждите на „Озеленяване“. Доставена е вече специализирана градинска техника, косачки, моторни коси, дробилка за клони, ножици за жив плет, ръчни и други системи за обработване на почва и др.

„Основната ни цел през тази година е да може да се почистят крайните квартали, да се насочи вниманието към междублоковите пространства, както и в централната градска част и парковите зони и там, където е възможно да се акцентира в развитие на цветни фигури. Това като процес ще продължава“, увери кметът Христова.

В процес на развитие е процедурата за избор на изпълнител на доставката на два камиона втора употреба, служещи за сметосъбирането и снегопочистване, информира кметът на Габрово.

Предстои да се избере доставчик и на нова машина, специализирана за почистване на растителни и битови отпадъци. Същата процедура е в ход за доставката на багер за нуждите на „Благоустрояване“.

След направен анализ вероятно ще се наложи актуализация на Бюджет 2016 и да бъде гласувана по-висока сума, тъй като сега заложеният ресурс се оказал недостатъчен. В началото на година са били доставени още 5 камиона за сметосъбирането.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица