Свържи се с нас

Новини

Три „любими“ на Общината фирми печелят поръчки в Габрово

Published

on

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Три фирми печелят обществените поръчки в Габрово. Само за последните 4-5 години те са си разделили 22 милиона лева. Фирмите не са габровски и бяха определени като „семейни“. Данните оповести пред журналисти по време на пресконференция Кристина Сидорова, председател на БСП – Габрово и действащ общински съветник.

„Любимци“ на Общината в това отношение са „Техно Строй“ (София), „Мирса 93“ и „Кота 2001″. След последното заседание на Общински съвет – Габрово стана ясно, че много малко са габровските фирми, изпълняващи големи обществени поръчки тук“, каза Сидорова.

По думите й „Кота 2001“ и „Мирса 93“ са семейни фирми – едната на сина, другата на бащата. Тези фирми играят като консорциум или участват по отделно в процедурите за спечелване на обществени поръчки. Често пъти влизат и в обединение с „Техно Строй“.

Само през последните два месеца „Техно Строй“, в консорциум с „Кота 2001″, е спечелила поръчки за около 2 млн. лева в Габрово. Едната е за изграждането на новия мост над река Янтра, свързващ ул.“Аврам Гачев“ и ул.“Дунав“, на стойност 1 600 000 лв., а другата, на стойност 230 0000 лв., за новата отоплителна система на Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“.

„Това са две от общото трите големи поръчки за строителство, пуснати в последните три-четири месеца, от които две ги печели „Техно Строй“. При разглеждане на сайтовете на тези фирми впечатление прави, че основаната Община, с която работят, е Габрово. Трудно излизат други общини. Участват на много места, но тук изглежда са абонирани за спечелване на поръчки“, информира още Кристина Сидорова.

Тя поясни, че „триото“ са изпълнявали проекти по Регионално развитие за Зелена градска среда и припомни, че след изпълнението на строителните дейности падна една от терасите на ул.“Аврам Гачев“. Тези фирми са строили още Кръговото кръстовище в Габрово, Двата центъра от семеен тип и други обекти на висока стойност.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица