Свържи се с нас

Новини

Николай Григоров: Общината разхищава парите на габровци!

Published

on

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Решението за кандидатства за закупуване на електромобилите е само едно от скандалните действия на Общината, които водят до разхищаване на публичен ресурс. По този начин се прахосват общински средства в ситуация, в която не е ясно дали Бюджетът на Общината ще бъде изпълнен, тъй като е изключително напрегнат, особено в частта му на местните данъци и такси.“

Това каза на пресконференция пред журналисти Николай Григоров, общински съветник от БСП, който коментира темата, свързана с това как се харчат обществени средства в Габрово, провокиран от взетото решение на Общински съвет – Габрово, за закупуване на един електромобил, необходим за нуждите на местната администрация.

Според Григоров инвестицията в електромобила не е подходяща, тъй все още не ясно какъв дял от наложените финансови корекции на Община Габрово ще бъде опростен, ако изобщо се стигне до там. Няма изградена станция, която да го зарежда, а техническите му параметри не позволяват напускане най-малкото извън територията на общината.

„Нашето заключение, от всичко случващо се, е че тайно и полека от Общината изтича публичен ресурс, отиващ неясно къде. Дали поради лошо управление или поради злоумишлени действия, не можем да кажем. Не сме прокуратура и следствие, за да правим разследвания. Но фактите, такива каквито ги има и на страницата на Общината, са публични. Длъжни сме да ги огласим. Хората могат да преценят сами“, заяви още бившият лидер на социалистите.

Николай Григоров счита, че закупуването на един такъв електромобил, при това с пари от Фонд Резервен на Община Габрово, е скандално по няколко причини.

„Не е ясно каква работа или дейност ще върши този електромобил! Зарядна станция за елетромобили в Габрово няма и трябва да се отделят средства за изграждането на такава! Пробегът на батерията може да издържи да покрие най-много рамките на град Габрово“, аргументира се той.

Местният парламентарист предложи вместо закупуване на такъв електромобил, да бъдат отделени същите средства, в размер на 50 000 лв., за подмяна на част от автомобилния парк на Община, чрез закупуване на 2 нови автомобила. „За това ли ГЕРБ вдигнаха данъците за автомобилите? Да се купуват електромобили за кефа на администрацията?“, попита той.

Григоров беше категоричен, че инвестицията в електромобила е изключително неефективна, а мотивите на управляващите, че бил екологичен транспорт, определи като абсурдни, припомняйки решението на общинските съветници от ГЕРБ, пратили тролейбусния транспорт на Габрово в историята, под формата на скрап.

В четвъртък с гласовете на ГЕРБ в местния парламент бе взето решение Община Габрово да кандидатства за закупуване на един брой електромобил по програма на Национален Доверителен Еко Фонд. Стойността на един такова превозно средство е 70 000 лв., като 20 000 лв. се осигуряват от Фонда, а 50 000 лв. от бюджета на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Трима „се усмихнаха от ареста“ след акция за наркотици

Published

on

Трима мъже бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден в Севлиево, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Около 16.20 часа на пътя между Севлиево и село Кормянскоза полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди А3“. В хода на полицейските действия било установено, че водачът – 30-годишен жител на Сухиндол, придобил и държи в себе си бяло кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

У 22-годишен мъж, който също пътувал в автомобила, била намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Малко по-късно същия ден, около 19.00 часа на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ бил спрян за проверка 30-годишен севлиевец, у когото било открито бяло кристално вещество и суха зелена листна маса, реагирали при полевия наркотест съответно на амфетамин и марихуана.

Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Новини

Кандидатът Михаил Митов обсъди със спортните клубове идеи за развитието на спорта

Published

on

Кандидатът за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ Михаил Митов, който е изпълнителен директор на футболен клуб „Янтра” Габрово, представи идеите си за развитието на спорта по време на срещи с представителите на спортните клубове в габровска област.

„За нуждите на масовия спорт и спорта за високи постижения е важно е да бъде намалена административната тежест при кандидатстване за финансиране от Министерството на младежа и спорта, да се изгражда нова спортна инфраструктура, да се реконструира старата и да се реализират програми за повишаване квалификацията на треньорите”, подчерта Михаил Митов.

Участниците в срещите подкрепиха идеята да се разработи национална стратегия за младежта и спорта, която следващото Народно събрание на приеме и реализира, така че тежестта да не пада върху общините, а държавата да гарантира устойчивост на развитието на спорта във всички региони.

По време на разговорите бяха обсъдени и идеи за данъчни облекчения за фирмите, които спонсорират спорта, както и въвеждането на разширена отговорност на пускащите на пазара продукти със завишено съдържание на захар като възможност да се финансира масовия спорт, каквато практика съществува в други европейски държави.

Сред основните идеи на Михаил Митов в училищния спорт са въвеждане на допълнителни часове по Физическо възпитание и спорт, които в началната степен също да се водят от професионалисти в сферата, а не от началните учители, както и сформиране на спортни паралелки и то в предпочитани училища с добро образование.

“Една бъдеща стратегия за спорта в училище ще предвижда и стимулиране на партньорства със спортни клубове, което цели да повиши спортната активност и да подобри качеството на спорта в училищата”, коментира още Михаил Митов.

Включване на профилиран спорт като задължителна извънкласна дейност след учебните занимания, воден от треньор – представител на спортен клуб, също е сред обсъдените идеи.

*Избори 2024 г. Купуването и продаване на гласове е престъпление.

Зареди още

Новини

ПП „ИТН“ ще проведе срещи в Габрово и Севлиево

Published

on

Скъпи съграждани,

На 24.05.2024 г ПП „Има такъв народ“ ще проведе среща със своите симпатизанти и с жителите на Севлиево и Габрово. На срещите ще присъстват кандидатите за народни представители за 7 МИР – Габрово, водачът на листата г-н Димитър Гърдев (международен секретар на ПП „ИТН“, уважаван и опитен дипломат и анализатор) и други членове на нашата партия.

Графикът в двата града е както следва:

Севлиево: – Поднасяне на венци в Севлиево и срещи със симпатизанти – 10 ч.;
– Дебат относно проблемите на града в конферентната зала на хотел Плаза – 11 ч.;

Габрово: – От 12.30 ч на Ваше разположение за въпроси и реални решения на ул. „Генерал Радецки“ ще Ви очакваме в нашия павилион, където след мероприятието в Севлиево ще се присъединят и другите кандидати включително и нашият водач.

Очакваме Ви и нека върнем здравия разум!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Има такъв народ“, във връзка с изборите за 50 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Има такъв народ“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица