Свържи се с нас

Новини

„Копакабана“ спря с „черната“ си серия

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

„Копакабана“ спря „черната“ серия от две поредни загуби и така излезе от миникризата, в която бе попаднал. Това се случи с трудна победа над тима на „Приятели“ с 2:1. Петко Златев бе открил резултата преди Цветомир Йовчев да изравни. Положенията се редуваха и пред двете врати, преди Стефан Иванов от „Приятели“ да си отбележи злощастен автогол в края на мача. Така „Копакабана“ запази лидерската позиция в Premier League на Английската неделна лига по футбол на Габрово, дръпвайки с четири точки на преследвачите си.

В дербито на кръга „Laziale“ направи пълен обрат срещу „2+2“. Минути след като получи купата за отбор на месец април „2+2“ поведе с голове на Александър Ковачев и капитана Радо Гутев. Бисер Стефанов върна един гол преди почивката, а след нея Кристиян Иванов – Гигса, с два гола донесе трите точки за „Laziale“. Точки, с които двата отбора се изравниха с еднакъв актив, делейки второ и трето маясто.

Третата среща от Premier League на АНЛ Габрово, между „ВАС Етъра“ и „Палаузово“/Интерпауър/ ще се играе в четвъртък, от 20.00 часа.

В Championship, мачовете също бяха много драматични и емоционални. Два от тях се решиха  буквално с последния съдийски сигнал.

Симеон Колев и Христо Симеонов бяха вкарали за „ФК Експрес“, а Теодор Станчев за „Магазинът Катрин“, когато с последната атака в мача, Владимир Ангелов, донесе точката за дебютантите в лигата, фиксирайки крайното 2:2.

Във втората среща Тодор Стоянов изведе „Идеал Стандарт Видима“ напред в резултата, а Георги Цветков възстанови равенството за „Омега“. В самия край на мача Мартин Трифонов – Бензема, попадна в прегръдките на съотборниците си, носейки трите точки за севлиевци, с безценен втори гол за отбора си.

Десертът за зрителите поднесоха тимовете на „Гипсострой 08“ и „Ceratizit“ в последната среща за деня. Те си спретнаха истински голов екшън, реализирайки общо 13 гола, за крайното 8:5 в полза на „Ceratizit“. Четири гола за „Гипсострой“ вкара Траян Вилхелмов, а също толкова отбеляза и Божидар Василев за „Ceratizit“. Съотборникът му Николай Раев добави още два за победата.

боян

Своите награди за най – красив и най – бърз гол на предходния 5 кръг получиха Боян Семов от „Копакабана“, тръгнал си със стекче бира, за красивото си изпълнение и Цветомир Йовчев от „Приятели“, който ще хапне вкусна пица по избор в уютната обстановка на пицария ФРЕШ, за това че се разписа още преди да е изтекла и минута от началото на мача.

цец

В четвъртък от 20.00 ч. „ВАС Етъра“ и „Палаузово“/Интерпауър/ ще сложат точка на шестия кръг, а следващият седми ще бъде след великденските празници, на 8 май.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица