Свържи се с нас

Новини

Кметът и администрацията му се включиха в Пролетното почистване

Пролетно почистване 2016 – пази се от боята!

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Междублокови пространства, обществени паркинги, паркове, градинки, детски и спортни площадки, нерегламентирани сметища на територията на общината и онова място, през което минавате само вие, но е удобно, красиво и има свой собствен чар“ – това е призивът на Община Габрово към гражданите, за местата, с които могат да се включат в пролетното почистване на града. Тази година то е организирано в периода 11-17 април.

Над 1000 са учениците, учителите и родителите, които са поели ангажимент да изчистят пространствата около училищата си, да боядисат съоръжения, а за инициативата са избрали датите 15 и 16 април. В пролетното почистване се включиха още институциите в града и различни формации.

Самата администрация, сред която и кметът на Габрово Таня Христова, бе разделена на групи, които в събота боядисаха съоръженията на няколко детски площадки, почистваха, изрязваха храсти около телевизионната кула на Градище, паркинга и горичката до болницата, в посока студентските общежития, стълбите до ул. Петър Михов, стълбите зад ресторант Детелина до Търговска база, чешмичката с/у фирма „Мак“ и други места в града. Общинските служители, които се включиха, бяха около 150.

И днес гражданите, които искат да се включат, могат да информират организаторите за района, който ще почистват на тел. 0700 144 10 или 066/818 437. Екипи на ОП „Благоустрояване“ ще извозват заявените от тях събрани отпадъци, оставени във или до съдовете за смет.

Община Габрово апелира отново да се спазват принципите на разделното събиране и дава по-подробно следните указания:

Хартия, пластмаса, метал и стъкло –  в жълтия контейнер или в чували до съдовете за смет.

Клони и треви – в снопове и чували до съдовете за смет.

Мебели и друг едрогабаритен отпадък – оставете до съдовете за смет и се уверете, че не пречат на преминаващите. Не забравяйте да ни информирате на посочените  по-горе телефони, за да ги извозим  възможно най-бързо.

Остарялото електрическо оборудване ще бъде взето от дома ви и извозено безплатно. За заявки тел. 0800 14 100 или 0885 77 00 41.

Батерии и акумулатори  – в най-близкия магазин или автосервиз,  разполагащ със специални съдове за батерии.

Строителни отпадъци от бита – само по предварителна заявка на тел.  066/818 437.

Повече снимки от пролетното почистване можете да разгледате във фейсбук профила на Община Габрово оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица