Свържи се с нас

Икономика

Кои проекти ще финансират в Кампанията „За Чиста Околна Среда“?

Published

on

снимка: Община Габрово, Архив

снимка: Община Габрово, Архив

Областен информационен център – Габрово информира за одобрените проектни заявления, подлежащи на финансиране в Кампания „За Чиста Околна Среда – 2016 г.“ на Министерството на околната среда и водите (МОСВ)

Сред постъпили 1217 проекта на Общини и Кметства с предложение за финансиране са 234 проекта със средства до 10 000 лв., сред които от област Габрово по реда на класиране са:

– Община Севлиево с проект „Изграждане на детска площадка еко площадка в ж.к. „Атанас Москов“
– Община Трявна с проект „По зелени и чисти междублокови пространства – повече здраве и радост за децата на Трявна“
– Община Габрово с проект „Изграждане на спортна площадка и кът за отдих в с. Стоевци“
– Община Габрово с проект „Облагородяване на детска площадка и изграждане на кът за отдих в с. Балани“
– Община Габрово с проект „Изграждане на спортна площадка и кът за отдих на ул. Радост“
– Община Габрово с проект „Изграждане на зона за спорт в междублоков терен на ул. Видима“
– Община Дряново с проект „Облагородено и красиво – село Царева ливада“

Сред постъпили 800 проекта на училища и обединени детски комплекси с предложение за финансиране са 127 проекта със средства в размер до 5 000 лв., сред които от област Габрово по реда на класиране са: Национална Априловска гимназия, с проект „Облагородяване и оформление на двора на Национална Априловска гимназия към улица „Иван Гюзелев“;  6 ОУ „Иван Вазов“ с проект „Природата при нас“ и ПТГ „Д-р Никола Василиади“, с проект „Здрави и силни“; ОУ ХРИСТО БОТЕВ, ДОБРОМИРКА КМЕТСТВО, СЕВЛИЕВО с проект „ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ“.

Сред постъпилите 638 проекта на детски градини с предложение за финансиране са 115 проекта със средства в размер до 5 000 лв., сред които от област Габрово по реда на класиране са: ОДЗ „Слънце“, гр. Севлиево с проект „Обновена среда – здрави, слънчеви деца“; ОДЗ „Щастливо детство“, гр. Севлиево с проект „Вълшебната гора“; ЦДГ „Детелина“, град Дряново с проект „Играем, учим и творим сред природата“.

МОСВ и ПУДООС изказват своята благодарност на всички участници в Националната кампания „ Чиста околна среда – 2016г.“ на тема „Обичам природата и аз участвам“ за тяхното старание, креативност и съпричастност към идеята за еднa по-красива и подредена България!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Камарата на строителите в България се срещна с местната власт в Габрово

Published

on

Камарата на строителите в България проведе среща с местната власт в Габрово и с областния управител Мария Башева – Венкова. Това е петата поред дискусия на организацията с представители на местната власт в България за мандат 2023 г. – 2027 г.

„Изпитвам уважение към всеки един от Вас заради труда, който полагате, заради трудностите, с които ежедневно се борите, заради усилията, които влагате във Вашата работа, както и за рисковете, които поемате. Строителната професия е свързана с много несигурност, но това, което изградите, не само променя инфраструктурата, но оставя и следа в историята. “, каза в приветствието си Мария Башева – Венкова.

Събитието бе организирано от Областното представителство на КСБ в Габрово и вестник „Строител“, който е инициатор и медиен партньор на инициативата. Домакини на проявата бяха председателят на ОП на КСБ-Габрово, Пламен Петров и кметът на общината Таня Христова.

В срещата участваха още председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, изпълнителният директор на Камарата арх. Иван Несторов, Ренета Николова, прокурист и главен редактор на в. Строител, инж. Виктор Шарков, председател на УС на НКСВ и представители на фирмите-членове на КСБ от областта.

Участниците в дискусията обсъдиха важни за строителния бранш въпроси, а кметът на Габрово Таня Христова представи параметрите на бюджета на общината за 2024 г. и инвестиционната програма, която ще се изпълнява през тази година.

Зареди още

Икономика

Vivacom разширява покритието на 5G високоскоростен интернет за дома в Габрово

Най-голямото предимство за потребителите е комбинирането на услугата с ТВ платформата EON с изцяло обновена видеотека.

Published

on

Vivacom разширява значително покритието на високоскоростния безжичен домашен интернет – 5G Home Internet в Габрово. Услугата може да бъде заявена заедно с интерактивната ТВ платформа EON. Така потребителите ще имат достъп до уникално телевизионно изживяване с над 210 ТВ канала, най-голямата видеотека в България *, включваща каталозите HBO On Demand, Arena Play, Pickbox NOW, както и възможност за връщане на ТВ съдържание до 7 дни назад. Комбинираните пакети с 5G домашен интернет и EON могат да бъдат заявени с атрактивна отстъпка на цена от 1 лв./месец за първите до 3 месеца.

Инсталирането на услугата 5G Home Internet на Vivacom в разширения обхват може да изиска техническа инсталация, като вътрешният Wi-Fi 6 5G рутер ще се свързва с компактно външно устройство. Тя се извършва от техническите екипи на телекома бързо, лесно и чисто, за още по-голямо улеснение на потребителите.

Едно от основните предимства на 5G Home Internet от Vivacom е комбинирането на услугата с интерактивната ТВ платформа EON. Клиентите на телекома вече могат да гледат висококачествено ТВ съдържание и над 30 000 филми, сериали и документални продукции в EON Видеотека дори на места без оптична свързаност. Новата EON Видеотека е с модерен и интуитивен интерфейс, усъвършенстван изкуствен интелект и нови функционалности за още по-несравнимо клиентско изживяване. EON TV се предлага в три пакета – EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM. С всеки пакет клиентите получават и безплатен EON Smart Box, който превръща всеки телевизор в смарт, както и достъп до мобилното приложение EON, за да гледат любимите си филми навсякъде, по всяко време и на всяко устройство. В зависимост от избрания план потребителите имат достъп до над 210 канала, сред които и ексклузивни 4К канали, видеотека с препоръчано съдържание спрямо интересите на всеки потребител със собствен профил, спортен режим и възможност за създаване на детски профил.

Иновативната услуга 5G Home Internet е идеалното решение за всяко домакинство или бизнес, което разчита на сигурна интернет свързаност. С 5G Home Internet от Vivacom клиентите на телекома имат достъп до редица функционалности като свързване на повече от едно устройство едновременно, бързо теглене на файлове, стабилна интернет връзка, неограничен трафик на данни със скорост от 100 Mbps и възможността да ползват всички функционалности на платформата EON.

Повече подробности за разширеното покритие на 5G домашен интернет от Vivacom и комбинациите от пакети с EON TV можете да видите ТУК.

*Най-голяма видеотека в България след сравнение по публично достъпна информация към 12.02.2024 г. за брой филми и сериали, достъпни чрез „видео при поискване“ (VOD) през приложение на телекомуникационен оператор. Повече на vivacom.bg.

Зареди още

Икономика

От ТИР-а до хотела!

Published

on

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица