Свържи се с нас

Любопитно

Подобри гората в Седмицата на гората

Published

on

снимка: Държавно ловно стопанство „Росица“ в местността Лъгът

снимка: Държавно ловно стопанство „Росица“ в местността Лъгът

Горски празник за децата организират Дирекцията на Природен парк „Българка” и „Северноцентрално държавно предприятие“ ДП. Събитието ще бъде на 9 април от 10.00 часа в Държавното ловно стопанство „Росица” – м. Лъгът, под мотото „Подобри гората”.

То е част от инициативата „Седмица на гората“, която се провежда ежегодно в началото на април под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите. Тази година инициативата ще обхване 20 горски територии в страната и ще се състои от 4 до 10 април.

Целта е да бъдат представени дейностите, които извършват горските служители. На децата се предоставя възможност чрез интерактивни игри, занимателни разходки и беседи с лесовъди да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях. В ролята на лесовъди могат да влязат гостите на събитието, родители и деца.

В празника ще вземат участие ученици от габровски и севлиевски училища. В програмата са предвидени музикални изпълнения на фолклорни групи, детски музикални формации, награди и изненади.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Любопитно

Влезте в тренда и сменете аутфита си за Карнавала

Published

on

В карнавалния ден, на 18 май, от 10.00 до 18.00 часа и … до изчерпване на количествата, Община Габрово ще разположи собствен карнавален информационен щанд на площад „Възраждане“.

Там ще Ви посрещнат усмихнати млади хора, които ще ви предложат програмата за фестивалните дни и най-търсения вестник за деня – Карнавалния. Но това не е всичко. Ще може да си купите и магнити за спомен и карнавални артикули от колекция 2024 – искрящо привлекателна и забелязващо свежа. Влезте в тренда и сменете аутфита!

Облечете и обуйте най-актуалните за сезона цветове, а когато се „стъкнете“, огледайте се и намерете голямата карнавална рамка, в която да запечатате своя забавен спомен.

Бройките са ограничени и само онези, които проявят предвидливост и бързина ще се сдобият с така желаните карнавални атрибути.

Ако пък случайно не сте разбрали, че в Габрово има Карнавал, което не го вярваме, ама за всеки случай –вижте програмата, че да знаете защо са толкова готини тези тениски и тези хора в тях .

*Автор: Цветомира Иванова,
Община Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица