Свържи се с нас

Икономика

Микро, малки и средни фирми могат да разработват иновации с евросредства

Published

on

До 15 май т.г. микро, малки и средни фирми могат да кандидатстват за европейско финансиране за разработване на иновации в различни сфери на икономиката, информираха от Областен информационен център – Габрово. Безвъзмездната финансова помощ ще се отпуска по процедура „Разработване на иновации в предприятията“ по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ (ПКИП) 2021-2027 г.

В тази връзка на 8 април, понеделник, от 11.00 (с регистрация от 10.30 ч.) в Голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе информационен ден за представяне на процедурата. Подробностите по нея ще бъдат разяснени от експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ (ГДЕФК), към Министерството на иновациите и растежа (МИР).

От безвъзмездната финансова помощ ще могат да се възползват микро, малки и средни предприятия (МСП), дружества с до 3 000 служители и средна пазарна капитализация, регистрирани до 31.12.2020 г. Големи компании и фирми също могат да кандидатстват, но единствено в партньорство с МСП.

Процедурата е с общ бюджет от 127 млн. лв. Минималният размер на финансирането е 50 000 лв., а максималният зависи от големината на фирмите. За микро предприятията е 250 000 лв, за малките – 400 000 лв, а за останалите – 500 000 лв. В зависимост от категорията на предприятието процентът на съфинансиране е между 25 и 60 %.

Проектите на кандидатите трябва са насочени към някоя от петте тематични области на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС) – „Информатика и ИКТ“, „Мехатроника и микроелектроника“, „Индустрия за здравословен живот, биоикономика и биотехнологии“, „Нови технологии в креативните и рекреативните индустрии“ и „Чисти технологии, кръгова и нисковъглеродна икономика“.

Подкрепата е за разработване на продуктови иновации или такива в бизнес процесите, свързани с изследвания, изпитвания, измервания и валидиране, както и създаване и тестване на прототипи и пилотни линии.

Ще се финансират още иновации в областта на изкуствения интелект и повишаването на промишления капацитет, облачните изчисления (Big Data, Grid and Cloud Technologies), комуникационните мрежи, вкл. безжични сензорни мрежи, комуникация или управление.

Допустимо е и разработване на ИКТ подходи в машиностроенето, медицината, творческите и рекреативните индустрии, дигитализацията на културно-историческото наследство, телемедицината, блокчейн технологиите, в областта на автономните роботи и системи и др.

Финансиране ще могат да получат и дейности по разработване на нови методи за чисто производство, съхранение, преработка и дистрибуция на специфични български съставки и продукти. Също и за разработване на водород-базирани технологии в индустрията, енергетиката, транспорта и бита.

Средства ще се отпускат и за иновации в процесите по ин-витро, тъканното инженерство и регенеративната медицина, както и за нови решения в културни и творчески индустрии, като сценични и визуални изкуства, медии, библиотеки и др.

Пълна информация за процедурата „Разработване на иновации в предприятията“ има в системата ИСУН 2020 (https://shorturl.at/awTW6), където се кандидатства и онлайн чрез модула за електронно кандидатстване.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица