Свържи се с нас

Икономика

Завод за производство на влажни кърпи отваря врати в Габрово

25 работни места ще бъдат открити за период от една година

Published

on

Първи етап от нов производствен комплекс пусна в експлоатация габровската фирма „Аванс трейд“. Заводът за производство на мокри кърпи се разполага на площ от 2 800 квадратни метра, а инвестицията за изграждането му възлиза на 6 милиона лева. През първата година по новото производство ще бъдат отворени 25 работни места.

„Нуждата да започнем собствено производство идва осем години след създаването на собствения бранд „бебо“. Отговорността, когато създаваш продукти за грижата за кожата и дома на бебетата, е огромна и изисква безкомпромисно качество. Работим със собствени формули на козметичните продукти, разработени от наш екип. Осигуряваме сами съставките за формулите. Единственият начин да затворим цикъла и да осигурим пълен контрол върху качеството, е да поемем изцяло производствения процес“, коментира Николай Умников, основател на „Аванс трейд“.

Девет степени на пречистване преминава водата за разтворите, с които се напояват кърпичките в новото производство. Така се гарантира чистотата на крайния продукт и безопасността му за бебешката и чувствителна кожа. Двете внедрени линии са с производствен капацитет от 200 кърпички в минута в два напълно автоматизирани етапа – производство и пакетиране. Новата производствена сила ще обезпечава както нуждите на собствените марки на Аванс – бебо, Silkline и Trendy, така и на чужди марки във всички спектри на приложение на мокри кърпи – за бебета, деца, домашни любимци, дезинфекция и за бита. Производствената база отговаря напълно на изискванията, наложени от последните тенденции за производство на биоразградими кърпички.

Бебо е най-големият производител дарител на неонатологичните и акушеро-гинекологичните отделения в страната като осигурява медицински облекла, козметика и подобряване на работната среда на медицинските специалисти отговорни за посрещането на новия живот. 45 от най-големите болници в страната използват продуктите бебо за грижа за кожата на новородените бебенца.

„Затова следващият етап от изграждането на производствения комплекс на Аванс трейд ще обезпечи нуждите на козметичните продукти бебо“, допълни г-н Умников.

Икономика

„Деари Фууд България „АД търси служители

Published

on

Деари Фууд България „АД търси да назначи служители. Фирмата е специализирана в производството на млека и млечни изделия, чиито продукти се произвеждат под собствени и чужди марки.

Компанията се нуждае от:

1.Оператор на високо технологична линия за производство на UHT мляко
ИЗИСКВАНЕ ЗА ДЛЪЖНОСТТА:
– Висше техническо образование .
– Прецизност при изпълнение на работните задължения .
– Инициативност и отговорност, умения за работа в екип.
– Млади ,амбициозни с желание за развитие.

„Деари Фууд България „АД ПРЕДЛАГА:
– Постоянен трудов договор.
– Атрактивно заплащане.
– Работа в динамично развиващ се екип с възможност за кариерно
израстване.

  2.Механик поддръжка на машини в млекопреработвателно предприятие
ИЗИСКВАНЕ ЗА ДЛЪЖНОСТТА:
-Средно или висше техническо образование .
-Прeцизост при изпълнение на работните задължения.
-Инициативност и отговорност.
-Умения за работа в екип.
-Опит на подобна позиция се счита за предимство.

„Деари Фууд България „АД ПРЕДЛАГА:
-Постоянен трудов договор.
-Атрактивно заплащане.
-Работа в динамично среда.
-Обучение.

Ако проявявате интерес към обявените позиции за работа, както и за допълнителна информация, можете да позвъните на телефон: +359 885 989 897.

Зареди още

Икономика

Как да увеличите производителността на вашия лаптоп?

Published

on

Производителността на лаптопа ви е от съществено значение, независимо дали го използвате за работа или за гейминг. В днешно време компютрите са ни все по-необходими и това налага да бъдат максимално ефективни.

Когато става въпрос за избор на бюджетен лаптоп, важно е да знаете какви характеристики да търсите. По-евтините и употребяваните преносими компютри също е възможно да бъдат ефективни, но трябва да се уверите, че избирате модел с достатъчно процесорна мощ, допълнително RAM и добра видеокарта. Тези спецификации ще ви осигурят висока производителност.

 1. Оптимизиране на операционната система
  Операционната система (ОС) е ключов елемент за производителността на устройството ви. Възможно е редовните обновления и изчистването на ненужни файлове и приложения значително да ускорят вашата система. Проверявайте за обновления редовно и избягвайте инсталирането на ненужни програми на компютъра.
 2. Ускоряване чрез допълнителна памет
  Добавянето на още RAM памет често е един от най-ефективните начини за ускоряване на бюджетния лаптоп. Всички модели трябва имат слотове за допълнителна памет, което позволява лесно ъпгрейдване.
 3. Актуализация на процесора и графичната карта
  Ако устройството позволява, може да се опитате да смените процесора или графичната карта за по-мощните бюджетни модели. Това често може да донесе значително подобрение в скоростта, особено при игри или графични приложения.
 4. Редовно почистване на лаптопа
  Прахът и мръсотията могат да причинят прегряване на компонентите на всеки лаптоп. Редовното почистване на вентилаторите и другите части може да предотврати този проблем и да удължи живота най-вече на бюджетните модели.
 5. Използване периферия
  Има случаи, когато бюджетният лаптоп просто няма достатъчно добри характеристики за определена задача. В такива моменти външни устройства като твърди дискове, графични станции или допълнителни монитори ще предоставят нужния ви ресурс.

Дори бюджетните лаптопи могат да бъдат производителни и ефективни с правилните оптимизации. От ключово значение е да се обръща внимание на основните компоненти като операционната система, процесора и паметта, както и да се поддържа устройството чисто и актуализирано. Вашият преносим компютър може да функционира бързо дори и при най-тежките задачи, ако се грижите добре за него.

Зареди още

Икономика

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

 • Трудов договор и осигуровки
 • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес
 • Стартова заплата, в размер на 1 700.00 лв/месец, с възможност за допълнително увеличение
 • Работен ден, с продължителност 8 часа
 • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
 • Най-висок клас работно облекло
 • Възможност за кариерно развитие и обучение
 • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица