Свържи се с нас

Икономика

Средната месечна заплата в региона в края на 2022 година е 1 587 лева

Published

on

*Използваното фоново изображение е на Тодор Тодоров, фотограф,
Фото „Спринт“.

Средната брутна месечна работна заплата за октомври 2022 г е 1 501 лв, ноември – 1 528 лв и за декември – 1 587 лева. Тези официални данни оповестиха от Териториално статистическо бюро – Север, отдел „Статистически изследвания – Габрово“.

През четвъртото тримесечие на 2022 г. средната месечна работна заплата в област Габрово e 1 539 лв. и се увеличава спрямо третото тримесечие на 2022 г. с 4.6%.

Икономическите дейности, в които е „регистрирано най-голямо увеличение, са: „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива“, „Образование“, и „Култура, спорт и развлечения“.

През четвъртото тримесечие на 2022 г. средната месечна работна заплата нараства с 16.3% спрямо същия период на 2021 г., като най-голямо e увеличението в икономическите дейности „Култура, спорт и развлечения“, „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети“ и „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения“.

Икономическите дейности с най-високо средномесечно трудово възнаграждение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение през четвъртото на 2022 г. са: „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения“ – 3 597 лева „Образование“ – 2 101 лева „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и газообразни горива“ – 1 989 лева. Най-нископлатени са били наетите лица в икономическите дейности: „Хотелиерство и ресторантьорство“ – 855 лева „Административни и спомагателни дейности“ – 855 лева „Строителство“ – 924 лева.

Спрямо същия период на предходната година средната месечна работна заплата през четвъртото тримесечие на 2022 г. в обществения сектор нараства с 9.2%, а в частния – с 18.3%.

В сравнение с останалите области на страната, по показателя средна брутна месечна работна заплата област Габрово се нарежа на седмо място в страната след София (столица), Враца, Варна, София (област), Стара Загора и Пловдив.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Габровска фирма взе награда за иновация в Германия

Published

on

Кремът при подсичане бебо спечели първо място в категория „Иновативен натурален продукт“ на 21-вото издание на годишните награди за иновация на BSB през 2023 година в Германия.

Журито определи съчетанието на натуралните активни съставки и естествени фосфолипиди във формулата на крема за иновативно и ефективно решение за поддържане здравето на бебешката кожа в зоната на пелената.

Наградите на BSB с учредител д-р Ян Рийдел, доктор на химическите науки и член на SEPAWA, имат за цел да насърчат иновациите в областта на козметиката и натуралните продукти.

През годините тази награда се превърна в институция и насока за развитие на козметичната индустрия като броят на кандидатурите на марки от цял свят расте с всяко следващо издание.

Така признанието на български продукт от страна на журито на BSB е особена гордост за страната и доказателство, че българската козметика е силно конкурентна на световните гиганти. Това е вторият продукт на бебо с приз от BSB.

В миналогодишното издание на наградите, журито отреди второ място на Слънцезащитния крем за бебета и деца SPF 50+ в категория „Иновативен козметичен продукт“ и трето място в категория „Иновативна опаковка“.

Тези награди са особена радост и гордост за екипа на „Аванс трейд“. Те са признание за любовта и енергията, които влагаме в разработването на продуктите бебо. За отговорността, която носим, предлагайки продукти за нашите деца.

Тези награди са признание за българската козметична индустрия. За това, че тя може да бъде и е конкурентна на наложените световни брандове.

Тези награди са нашият стимул да продължим да работим в същата посока без компромиси, следвайки последните научни разработки и медицински открития за превенция на здравето на бебешката кожа.

*Публикация от рубриката на „Габрово Нюз“
„В подкрепа на местния предприемач“.

Зареди още

Икономика

„Подемкран“ АД набира служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

 1. Борвергист
 2. Фрезист
 3. Монтажник
 4. Оператори на ЦПУ машини
 5. Стругар универсален струг
 6. Сервизен техник
 7. Механик
 8. Складов работник ел. табла
 9. Заварчик

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: +359 888 866 032.

Зареди още

Икономика

Започни работа в „Арсенал“ АД – Казанлък

Published

on

Започни работа
в „Арсенал“ АД – Казанлък

 • Средна работна заплата над 2 000 лева, допълнителни стимули, социални придобивки;
 • От 1 април 2023 г. средната работна заплата в Завод 3 и Завод 4 на дружеството става 2 250-2300 лева. За всички новопостъпили в тези заводи се въвеждат допълнителни финансови стимули. Изплащат се средства за наем на квартира за назначени от други области на страната.

Позициите, за които „Арсенал“ АД търси работници и специалисти,
са публикувани на фирмения сайт: www.arsenal-bg.com/jobs
Тел.: 0882987799; 0882987754; 0431/57747

За социалните придобивки и финансовите стимули четете на: www.zakazanlak.bg

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица