Свържи се с нас

Икономика

Пазарът на Шиваров мост: докога ще го има?

Published

on

Позиция на търговците,
работещи на пазара в района на Шиваров мост

Търговците, които работят на пазара на Шиваров мост в Габрово са наистина объркани и разтревожени каква ще бъде съдбата на пазара. Въпреки обещанието на заместник – кмета на Габрово – г-жа Мария Йозова в репортаж за bTV новините тази сутрин, че пазар ще има и той няма да бъде премахнат, хората не останаха убедени в това.

Защо?

През май месец започнаха притесненията на тези хора, след като Община Габрово бе издала заповед за премахване на пазара. Според информацията, стигнала до търговците на пазар „Шиваров мост”, конструкцията на пазара е трябвало да бъде премахната на 31 май. До това обаче не се е стигнало, тъй като собственикът на тази конструкция не е предприел действия по изпълнение заповедта на Общината. Търговците са категорични, че ако няма конструкция, няма да има и пазар. Оказва се, че тази заповед вече е отменена, а община Габрово е осъдена да плаща съдебни разноски.

Нова заповед за премахване на съоръженията на пазара

Заместник-кметът на Габрово – Мария Йозова обяви, че съвсем скоро ще бъде издадена нова заповед за премахване на слънцезащитното съоръжение на пазара. Този въпрос се решава и в съда, тъй като Общината и собственикът на конструкцията са в спор. Търговците се притесняват, че искането за премахването на т.нар. слънцезащитно съоръжение, е претекст за закриването на пазара. Спорът между Община Габрово и собственикът на конструкцията се основава на следното несъгласие – земята, на която действа пазарът, е собственост на Община Габрово, но за нея се плащат месечни и ежедневни такси от търговците. Законният строеж – наименуван слънцезащитно съоръжение, е собственост на частно лице, което е ангажирано и с осигуряването на нормални условия за работа на търговците – ток, вода, почистване и т.н. През последните 20 години Общината не е искала наем от собствениците на конструкцията на пазар „Шиваров мост“, но и не е полагала грижи за неговото стопанисване. Наем към Общината плащат самите търговци по предварително определена за това тарифа.

За търговците остава да се чудят дали наистина ще могат да продължат своята дейност на пазара, или ще бъдат принудени да го напуснат. Един от тях заяви тази сутрин пред bTV, че преди време неговият павилион е бил премахнат и не би се учудил това да се случи и на други търговци на същия пазар, затова твърдо застава зад техните искания да не се издава нова заповед, защото и те като него ще останат без препитание, а клиентите без алтернатива. Възниква и друг въпрос „Защо трябва да се премахне това слънцезащитно съоръжение?” Всъщност то е изградено законно, за да бъде в услуга на търговците и посетителите на пазара. И ако го няма, вероятно стока за стотици или хиляди може да бъде повредена при един силен дъжд например, какъвто съвсем наскоро причини частично бедствено положение в Трявна. Също така – ако Общината иска събаряне на това съоръжение, каква алтернатива предлага и предлага ли такава изобщо?

Пазарът на Шиваров мост в Габрово продължава да работи. Засега.

*Използваното фоново изображение е на: Google Street View.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица