Свържи се с нас

Икономика

Откриха ново поколение информационен център „Европа Директно – Габрово“

Published

on

В Габрово днес, 9 юни, бе открит информационен център „Европа Директно – Габрово“ от ново поколение.

Ръководителят на Европейската комисия в България Цветан Кюланов, кметът на Габрово Таня Христова, заместник – областният управител Стилияна Тинчева, изпълнителният директор на Търговско-промишлената палата в Габрово Галина Михнева и ректорът на Технически университет – Габрово Илия Железаров дадоха официалния старт на един от тринайсетте подобни центрове в страната, разположен в нашия град. Събитието бе уважено от много ръководители и експерти от организации и институции – партньори на Центъра.

Информационният център ще обслужва областите Габрово и Ловеч. Основната задача на експертите, които ще работят в новата структура, е да осведомяват гражданите за политиките и инициативите на Европейския съюз през следващия програмен период 2021 – 2027 година.

„Целта на новото поколение информационни центрове е те да бъдат по-близо до българските граждани, които да имат по-лесен и по-пряк достъп до информация на ЕС и да бъдат връзката на място“, заяви Галина Михнева.

Сред основните приоритети на информационен център „Европа Директно – Габрово“ ще бъдат информиране, ангажиране на гражданите от двете области Габрово и Ловеч за дългосрочните предизвикателства в Европа. Усилията на Центъра ще бъдат насочени към цифровата икономика, реформите за стимулиране на научните изследвания и иновации, подобряване на достъпа за дофинансиране, премахване на пречките пред бизнеса и Зеления пакт. Новите центрове ще насърчават също активното европейско гражданство в училищата.

„Европа Директно – Габрово“ ще продължи да си сътрудничи с регионалните медии за комуникация с темите на ЕС, основаващи се само на проверени факти. Дейностите, посветени на темите, са съобразени със спецификите на двата региона Габрово и Ловеч. „Опазването на природното богатство е от първостепенно значение. Замърсяването с пластмаса е огромен проблем. Ще продължим да работим по тези теми. Планирани са множество кампании, които ще бъдат реализирани“, информира още изпълнителният директор на Търговско-промишлената палата в Габрово.

Ръководителят на Европейската комисия в България Цветан Кюланов връчи табелата на информационен център „Европа Директно – Габрово“ на неговия ръководител Галина Михнева. Той благодари за възможността да присъства и открие информационния център от ново поколение в Габрово.

„Работата за следващите 5 години тепърва започва за информационните центрове в страната. Това, което ще очакваме от гражданите и бизнеса е активна обратна връзка по политическите, медийните, образователните и всички други теми. Центърът е отворен за всички и ще работи много активно. Интересува ни това, което ЕС прави, да достига до гражданите на Габрово и Ловеч. Европа сме всички ние. Институциите не съществуват сами по себе си. Те са финансирани от всички нас като европейски граждани и работят за нас. Призивът ми към вас е: Бъдете активни! Работете колкото може повече с госпожа Михнева и нейния екип! Ние се ангажираме да подкрепяме и помагаме“, заяви пред присъстващите на събитието Цветан Кюланов.

Той коментира още, че в момента Европейската комисия в България работи по темата, свързана със здравната ситуация. Предстои в следващите месеци плановете за възстановяване да бъдат утвърдени, които да направят икономиката по-подготвена за бъдещето, привличайки нови инвестиции. Очакванията са още през следващите 5 години България да приеме еврото.

По думите на Таня Христова огромна чест и привилегия е за Габрово, че информационен център „Европа Директно – Габрово“ ще продължи да работи и развива своята дейност. „Това е едно огромно признание за досегашните усилия, резултати и въздействия, които са постигнати от екипа на госпожа Михнева“, заяви кметът.

Таня Христова говори още за европейските ценности и принципи, и предизвикателствата на времето, в което живеем, призовавайки към активност и бдителност, за да ги опазим с всяка едно действие и инициатива. Тя заяви, че Габрово е европейски град и посоката на неговото развие е тази. Кметът пожела на екипа на „Европа Директно – Габрово“ много амбиция, хъс и самочувствие, обединени от общата цел, заложена във философията на обединена Европа.

От своя страна заместник – областният управител на Стилияна Тинчева заяви, че в лицето на институцията Областен управител – Габрово „Европа Директно – Габрово“ има верен и надежден партньор. Ректорът на Технически университет – Габрово Илия Железаров изрази надежда, че партньорството между висшето училище и информационния център ще продължи и през следващия програмен период.

Своите музикални и танцувални поздрави към присъстващите отправиха деца от ДГ „Мики Маус“, с ръководител Бистра Георгиева, дългогодишен партньор на „Европа Директно – Габрово“. От създаването си досега Центърът работи в тясно сътрудничество с училища, детски градини и Регионалното управление на образованието в Габрово.

Георги Маринов, началник на РУО – Габрово, припомни част от събитията, които организират заедно, подчертавайки готовността и занапред да си сътрудничат.

Центърът ще бъде на разположение с информация в социалните мрежи, интернет страницата на „Европа Директно – Габрово“, и издавайки електронен информационен бюлетин всеки месец, който ще стига посредством електронна поща.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

НАП напомни: В ход е програмата за подкрепа с оборотен капитал!

Published

on

От габровския офис на НАП информират, че е в ход трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси. Крайният срок за кандидатстване по програмата изтече на 22 юни 2021 г. До момента са изплатени 48 725 лева на 30 фирми, регистрирани в местния офис на Агенцията и кандидатствали във фаза 3 на програмата.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.

От началото на програмата над 896 000 лева безвъзмездна финансова помощ от Националната агенция за приходите са получили фирми, регистрирани в офиса на НАП в Габрово. Помощта е за засегнати от временните противоепидемични мерки и е била разпределена между 111 дружества и фирми, чиито заявления са отговаряли на критериите и са били одобрени по програмата за подкрепа с оборотен капитал. В

национален мащаб изплатената от НАП помощ надхвърля 131 милиона лева.

Повече информация за отпусната безвъзмездната финансова помощ, кандидатите могат да намерят в рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“, в сайта на приходната агенция.

Информация и съдействие клиентите могат да получат и на infocenter@nra.bg и на информационния телефон на НАП: 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

„Еврохим Груп“ търси работници/чки

Published

on

„Еврохим Груп“ ООД търси да назначи отговорни личности на следните длъжности:

1. Машинен оператор – пералня
Задължения:
– Осъществява целия процес по сортиране, подготовка за изпиране/разпределяне по вид и състав на бельото/ и същинско пране на бельо.
– Зарежда пералните машини с подходящите препарати.
– След приключване на перилния процес, разпределя бельото за последваща операция по сушене.
– Следи непрекъснато за качеството на изпраното пране.

2. Машинен оператор – сушилня
Задължения:
– Зареждане на сушилните с пране.
– Следи за правилното протичане на процеса по сушене на бельото.
– Разпределяне на изсушеното бельо за последваща обработка – гладене и опаковане.

3. Оператор гладачна машина /каландър/
Задължения:
– Извършва процеса гладене на бельо на специална машина /каландър/.
– Следи непрекъснато за правилното протичане на процеса по гладене и сгъване на бельото.

Изисквания за 3-те длъжности:
– Средно образование.
– Сръчност, прецизност и лоялност.
– Отговорно отношение към поставените задачи и желание за работа.
– Работа в екип.

Ние предлагаме:
Работа с дългосрочен ангажимент и много добри условия на труд.
Заплата: от 800.00 до 1 000.00 лв (Нето)

Ако нашето предложение за работа представлява интерес за Вас, моля да се свържете с нас на тел.: +359898532882.

Всички Ваши лични данни, предоставени в процеса на кандидатстването Ви за работа, ще бъдат третирани при стриктно спазване на изискванията на ЗЗЛД.

Зареди още

Икономика

Бензиностанция DP набира персонал

Published

on

Бензиностанция DP – село Янковци набира обслужващ персонал за няколко обособени позиции. Осигурено е мотивиращо заплащане, трудов договор, социални осигуровки.

Фирмата предлага обучение и възможност за кариерно израстване. Работното време е на смени, от 06.00 до 14.00 часа и от 14.00 до 22.00 часа, с един почивен ден.

Тези, които проявяват интерес към обявата, могат да позвънят за повече информация на тел.: +359879265669.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица