Свържи се с нас

Икономика

Пето издание на „Габрово Иновейшън камп“

Published

on

Тази година ще се проведе петото поредно издание на „Габрово Иновейшън камп“. То ще премине под формата на Хакатон. Участниците ще разработват иновативни мобилни приложения, адресиращи конкретен проблем, недостатък или потенциал на община Габрово.

Новината съобщи в началото на седмицата по време на брифинг за журналисти кметът Таня Христова. Към участниците са отправени три тематични предизвикателства: КОД ЗЕЛЕНО, ГРАЖДАНИТЕ.НЕТ и ТУРИЗЪМ@ГАБРОВО.

Инициативата се организира от Община Габрово, съвместно с Иновейшън Стартър Бокс и Областен информационен център – Габрово. Регистрацията вече започна от 10 юни и ще продължи до 9 юли. В хакатона, който ще приключи на 12 септември, могат да участват отбори от 2 до 5 физически лица от цялата страна, без ограничения във възрастта.

Голямата награда, която ще получи отборът победител е 10 000 лева. Наградата е осигурена от Община Габрово и габровските фирми Стемо ООД, Сиентиа АД и Графиксофт ООД. „Хакатон е събитие, което като резултат предлага технологично решение“, поясни управителят на ОИЦ – Габрово Маринела Събева.

Състезанието ще се провежда онлайн на няколко етапа. Регистрацията тече от 10 юни до 9 юли, като всички желаещи да се включат с отбор могат да попълнят лесно регистрационната форма за участие на интернет страницата https://gabrovoinnovationcamp.eu/.

Официалното откриване на старта на хакатона ще се състои на 10 юли, а след това в продължение на седмица отборите ще работят разпределени в тематични групи с представители на Община Габрово и Иновейшън стартър бокс за насочване по темата и доразвиване на идеите.

На този етап участниците ще разработят прототип на приложението, който ще представят и по този начин ще бъдат селектирани 5 отбора, които да продължат работата си с ментори-професионалисти в следващия етап на инициативата.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

В края на Състезанието отборите трябва да представят готовото приложение във фаза бета версия. Всички основни функционалности следва да бъдат завършени и готови за тест от страна на крайните потребители.

Един от менторите на отборите ще бъде изпълнителният директор на гиганта „HP“ за България, експерт от Силиконовата долина и вероятно представител на ЕК, издаде в аванс Маринела Събева.

На 12 септември отборите, менторите, партньорите и спонсорите на #GabrovoHackathon, ще се съберат за първи път на живо в Габрово, за официалното представяне на иновативните мобилни приложения и награждаване на победителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица