Свържи се с нас

Любопитно

Обявен е код „Оранжево“ на 15 октомври в Севлиево

Published

on

Пътуващ фестивал „Улицата“ и тази година ще забавлява севлиевци и гости на града по време на традиционния Празник на тиквата, с който Севлиево се прослави не само у нас, но и по света. На 15 октомври, събота, в 12.00 часа програмата на фестивала ще открие режисьорът Тодор Янкулова и неговата детска театрална трупа от София.

Спектакълът „Сънчовци“ ще ни разсъни, докосне, разчувства и вдъхнови. Той е насочен не само към детската аудитория, но и към всеки, запазил будно детето в себе си. Любимата за разходки и споделяне на време с приятели затворена улица в Севлиево ще бъде отворена за всеки желаещ да се забавлява чак до 18.00 часа.

На нея удобно ще се разположат прелюбопитни и занимателни ателиета – за изработка на оранжеви цветя, оранжеви дрехи и аксесоари за големи и малки дизайнери, тиквени фенери, разбира се- оранжеви. Ще видите отблизо как се рисува с къна и върху коприна, ще можете да се порадвате на майсторството на илюзионисти и на таланта на актьори, музиканти, артисти, кукловоди.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ ще предлага през целия ден любими български стоки, доставени директно от производител – био-храни, козметика, сувенири, здравословни напитки, пресни колбаси, сирена и зеленчуци, вина, ядки и мед. Това са само част от инициативите на Фондация „ОТ БГ“, която за пореден път спечели доверието на Община Севлиево като организатор на качествени културни продукти. Какво още ви очаква на „Улицата“ ще разберете на 15 октомври.

А сега е време да потърсите в гардероба си удобни дрехи в оранжева гама, защото кодът си е код и трябва да се спазва, а ако това ви затруднява – елате с усмивка и тананикайки си песничката „оранжево небето, оранжево морето“, а ние ще се погрижим за останалото!

Медийни партньори на събитието са gabrovonews.bg и портал vcentara.com.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Любопитно

Влезте в тренда и сменете аутфита си за Карнавала

Published

on

В карнавалния ден, на 18 май, от 10.00 до 18.00 часа и … до изчерпване на количествата, Община Габрово ще разположи собствен карнавален информационен щанд на площад „Възраждане“.

Там ще Ви посрещнат усмихнати млади хора, които ще ви предложат програмата за фестивалните дни и най-търсения вестник за деня – Карнавалния. Но това не е всичко. Ще може да си купите и магнити за спомен и карнавални артикули от колекция 2024 – искрящо привлекателна и забелязващо свежа. Влезте в тренда и сменете аутфита!

Облечете и обуйте най-актуалните за сезона цветове, а когато се „стъкнете“, огледайте се и намерете голямата карнавална рамка, в която да запечатате своя забавен спомен.

Бройките са ограничени и само онези, които проявят предвидливост и бързина ще се сдобият с така желаните карнавални атрибути.

Ако пък случайно не сте разбрали, че в Габрово има Карнавал, което не го вярваме, ама за всеки случай –вижте програмата, че да знаете защо са толкова готини тези тениски и тези хора в тях .

*Автор: Цветомира Иванова,
Община Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица