Свържи се с нас

Любопитно

37 наградени в конкурса „Малките големи таланти на Трявна“

Published

on

37 наградени участници в конкурса „Малките големи таланти на Трявна“. Конкурсът е организиран от Община Трявна и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Посветен е на 455 години от първото документално споменаване на Трявна и Празника на град Трявна 2020 г. Бяха отличени талантите на Трявна в 4 възрастови групи и няколко категории: песен, рецитал, рисунка, авторска творба (стихотворение, разказ, приказка, есе).

Жури оцени най-добрите творби във всяка възрастова група. Бяха връчени първи награди и поощрителни награди за всяка отделна възрастова група и категория. Поради противоепидемичните мерки и извънредната епидемична обстановка, при награждаването децата бяха разпределени в малки групи.

Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева и зам.-кметът Марин Маринов наградиха отличените деца. Церемонията по награждаване се състоя в Ритуалната зала на Община Трявна.

снимка: Община Трявна

НАГРАДЕНИ УЧАСТНИЦИ:

Авторска творба
Ани Георгиева – VII кл. – Първа награда

Песни
Възрастова група I-IV кл.
Айя Христова – Първа награда
Ивон Иванова – Първа Награда
Симона Дичева – поощрителна награда Ивайло Георгиев – поощрителна награда

Възрастова група V-VII кл.
Мариела Черкезова – Първа награда

Рецитал на стихотворение
Предучилищна възраст
Виктория Петкова – Първа награда
Мартин Василев – Първа награда

Възрастова група I-IV кл.
Мартин Красимиров – Първа награда
Алекс Смирнов – поощрителна награда
Венелин Георгиев – поощрителна награда

Рисунка на тема „Аз рисувам Трявна“
Предучилищна възраст Иван Георгиев – Първа награда
Възрастова група
I-IV кл. Яна Събева – Първа награда
Красимира Атанасова – Първа награда
Никол Димитрова – поощрителна награда
Никол Николова – поощрителна награда
Пламена Маймарева – поощрителна награда
Миа Николова – поощрителна награда

Възрастова група V-VII кл.
Божидар Пеев – Първа награда
Александра Станишева – поощрителна награда
Йонна Йовкова – поощрителна награда
Александра Йонкман – поощрителна награда
Александър Грозев – поощрителна награда
Петя Стойчева – поощрителна награда
Преслав Йовков – поощрителна награда
Дария Димитрова – поощрителна награда

Възрастова група VIII-XII кл.
Габриела Йовчева – Първа награда
Севгин Янков – поощрителна награда
Ивета Димитрова – поощрителна награда

СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ ЗА УЧАСТИЕ
Красимир Петков, Десислава Желязкова, Планимира Колева, Лора Балтиева, Божидара Узунова, Яница Узунова, Сияна Никова.

Всички видео записи на участниците ще бъдат публикувани в официалния сайт на Община Трявна през тази седмица. Рисунките ще бъдат подредени в изложба в музей „Старото школо“ на 17.06.2020 г.

Всички снимки от награждаването можете да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Годишна Коледна изложба на школата „Елиза Арт“

Published

on

Школата „Елиза Арт“ организира Коледна изложба „Пъстър свят“. Децата на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще представят своите произведения утре, 1 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Специално участие в събитието ще вземат изпълнители от Музикална школа „Звезди с аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, и сопраното Ивелина Рашкова, които ще се погрижат за доброто музикално оформление на Коледната изложба и добро настроение.

Входът за събитието е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледната елха на Трявна грейва на 5 декември

Published

on

Коледната елха и празничните градски светлини в Трявна грейват с тържество в понеделник, на 5 декември. По традиция, голямото дръвче е разположено на старинния площад „Капитан дядо Никола“ в града, където ще се проведе и подготвения по този повод коледен концерт. Събитието дава начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна за 2022 година и е едно от най-обичаните и дългоочаквани такива от малки и големи.

Празничната програма започва точно в 18:00 ч. с поздравление на кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която официално ще открие коледния концерт на площада. Веднага след това на сцената ще излязат и малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна. Вечерната забава ще продължи с Детски танцов ансамбъл при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които също ще приповдигнат настроението на присъстващите.

Непосредствено преди обратното преброяване до момента на запалване на празничните коледни светлини, жители и гости на Трявна ще могат да се насладят на музикалните изпълнения на дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна, както и на талантливата поп певица Стела Георгиева, по-известна като STELLAR.

Кулминация на празничната програма ще бъде грейването на Коледната елха с впечатляваща заря и извиването на кръшно хоро от Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“-гр. Трявна на старинния площад.

Община Трявна е подготвила и още една изненада за своите малки и големи гости на 5 декември – снимка за спомен край елхата с Дядо Коледа и Снежанка, които ще очакват всички желаещи там.

Поради непредвидени обстоятелства, участие в подготвената празнична програма няма да вземат децата от ДГ „Калина“ – гр. Трявна, както бе оповестено по-рано. Община Трявна благодари за отзивчивостта на малките сладури и тяхното ръководство и ги очаква в следващи събития.

Информираме всички граждани, че движението в района на площад „Капитан дядо Никола“ от кръстовището на ул. „Цар Калоян“ и ул. „Чучура“ до кръстовището на ул. „Проф. Пенчо Райков“ и ул. „Пенчо Славейков“ ще бъде ограничено за движение от 17:30 ч. до 19:30 ч.

Снимка: Пламен Ковачев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Този петък пиано бар „Face 2 Face“ отваря врати!

Published

on

Този петък, 2 декември, пиано бар „Face 2 Face„, гр. Габрово, ул.“Брянска“ 54, отваря врати! Специални гости на откриването ще бъдат „Камино бенд“ и Dj Aleks M.

Всички посетители ги очаква атрактивна програма, „welcome drink“, комплименти и изненади от заведението!

Най-новото бижу от нощния живот на Габрово е приятно местенце за прекарване на вашата незабравима вечер с приятели, личен празник или фирмено тържество. 

„Face 2 Face“ ще предлага музика на живо, участия на музиканти и гостувания на звезди от българската поп музиката. Ще бъдат организирани караоке партита и тематични вечери.

В пиано бара ще бъдат предлагани богат асортимент на алкохолни напитки, коктейли и най-различни промоции. „Face 2 Face“ е просторен, идеално съобразен с крайната цел на заведението, а именно купон.

Заведението работи сряда, четвъртък, петък и събота. През седмицата пиано барът започва работа от 20.00 часа, а в петък и събота от 22.00 часа. 

През съботния ден купонът продължава със специалното участие на Алфредо Торес и DJ Teddy Georgo.

Направите вашата резервация на телефон: +359 892 022 022.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица