Свържи се с нас

Култура

Ивета Петрова вече е студентка в класа на Владо Димов

Published

on

Безкрайно талантливата, трудолюбива и любима млада изпълнителка Ивета Петрова бе приета в класа на Владо Димов и вече е студентка в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.

Габровската певица се е представила по блестящ начин на изпитите в Академията и след успешното справяне със задачите в трите изпитни дни, влиза на първо място в класирането по специалността „Поп и джаз пеене“.

снимка: Личен архив

„Приемният изпит беше на няколко етапа и ако не се справиш, не продължаваш до следващия. Първият ден трябваше да изпълним по три песни. Аз си избрах и изпях „Докога“, „Lullaby of birdland“ (джаз стандарт) и „Mamma know best“ на Джеси Джей.

Вторият ден се представих с нови три песни – „Пътят“ на Стелияна Христова, „Love on top“ на Бионсе и „And I’m telling you I’m not going“ на Дженифър Хъдсън. Същият ден имаше и изпит по актьорско майсторство и пластика, като се представих с латино танц.

Последният изпит беше солфеж и теория. Преминах успешно този етап и вече съм в класа на господин Владо Димов. Имаме лекции всеки ден“, разказа красивата и талантлива габровска изпълнителка Ивета Петрова.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Тя не скри вълнението си, че изпитва лека носталгия към Габрово и по-конкретно към Национална Априловска гимназия, която по думите й винаги ще има специално място в сърцето й. „Желая успех на всички приятели и учители“, сподели още певицата.

Ивета Петрова е възпитаничка на музикалния педагог Ценка Горалова, художествен ръководител на „Upstream voices“.

Любимата на габровската публика талантлива изпълнителка е носител на десетки музикални награди от национални и международни конкурси, сред които първо място на поп-рок фестивала в Несебър – 2017, първо място в националния конкурс „Нека бъде лято“, първа награда от VIII Международен конкурс „Neghinita“ в Румъния и др.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

„Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ гостува в Икономовата къща

Published

on

Изложбата „Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ на Регионален исторически музей – Ловеч гостува в Историческия музей на Дряново. Тя проследява живота и идеите на Васил Левски, сътворените от него дела, както и резултатите от тях, заради които той изкачва своята Голгота, минава границите на безграничната вечност и отива в измеренията на величието и безсмъртието.

В илюстрациите са показани и седемте оригинални портрети на Васил Левски, негови портрети, рисувани от различни художници през годините, снимки на съратници и сподвижници и оценки, направени от тях.

Отразени са идеите, мислите и представите на Апостола на българската Свобода и неговото виждане за параметрите на държавно-политическото устройство на свободна България като „свята и чиста република“.

Изложбата е експонирана в Икономовата къща и ще бъде на разположение за разглеждане от днес до 20 февруари, включително. Икономовата къща е отворена за посещения от 08.00 до 12.00 и от 13.00 до 17.00 часа, а посещението на изложбата е с вход свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Общинският съвет отпусна средства за най-новата книга на Милка Пурел

Published

on

Общинският съвет отпусна близо 3 500 лева за отпечатване на най-новата книга на Милка Пурел „Какво даде Габрово на България и света“.

Изданието включва истории за живота на талантливи габровци от различни поколения, които прославят Габрово и допринасят за просперитета му.

Желанието на автора и носител на почетния знак на Габрово, е книгата да достигне до максимално много млади габровци.

Самото представяне ще се състои на 4 февруари от 16.00 часа в зала „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Съветниците подкрепиха Годишната програма за развитие на читалищата

Published

on

Съставът на Общински съвет – Габрово подкрепи Годишната програма за развитие на читалищната дейност в община Габрово за 2023 година.

Тя е насочена към обединяване на усилията за по-нататъшно развитие и утвърждаване на читалищата като важни обществени институции, които отстояват ценностната система на обществото в рамките на съществуващото културно многообразие в процесите на всеобхватна глобализация.

Целта на програмата е да подпомогне годишното планиране, организирането и реализацията на комплекса от читалищни дейности, както и да съдейства за повишаване активността на читалищните ръководства за превръщането на читалищата в духовни центрове, работещи в полза на общността.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица