Свържи се с нас

Култура

Култовата ъндърграунд банда Odd Crew забива край Севлиево

Групата излиза на сцената през първата вечер от рок фест „Хоталич“

Published

on

снимка: Община Севлиево

Една забележителна рок и метъл група ще бъде участник в Третия национален рок фест „Хоталич“ – Севлиево‘ 2019, който ще се състои на 30 и 31 август край Севлиево.


В специално видео обръщение членовете на групата канят всички свои фенове и почитателите на рок музиката на третото издание на фестивала.

снимка: Община Севлиево

„Искаме да ви поканим на 30 август на нашето шоу край стените на крепостта „Хоталич“ в Севлиево. Ще се радваме да се видим там“, призовава в обръщението си бандата.

снимка: Община Севлиево

Odd Crew е зрелищна група, която превръща всяка своя песен в хит. Четиримата ѝ членове свирят заедно от деца и са екип както на сцената, така и извън нея.

снимка: Община Севлиево

Създават групата си през 1998 г. и почти веднага започват да издават албуми. Участват в множество концерти като бенд зад Васко Кръпката, който е баща на барабаниста – Боян Георгиев – Бонзи.

В музиката им се усеща влиянието на великите световни групи, а в същото време стилът на Odd Crew се отличава.

снимка: Община Севлиево

През 2018 година те издадоха свой акустичен албум – нещо ново и различно за тях, а през март тази година беше и акустичното им турне.

Всички фенове на рока ще могат да чуят на рок фест „Хоталич“ някои акустични парчета на групата и най-големите им хитове, сред които Two Steps to Hell, Dust in My Eyes, Same Old Me и много други.

Не пропускайте третото издание на Националния рок фест „Хоталич“ . На 30 и 31 август край Севлиево!

Снимка: Община Севлиево

Входът е свободен!


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

„Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ гостува в Икономовата къща

Published

on

Изложбата „Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ на Регионален исторически музей – Ловеч гостува в Историческия музей на Дряново. Тя проследява живота и идеите на Васил Левски, сътворените от него дела, както и резултатите от тях, заради които той изкачва своята Голгота, минава границите на безграничната вечност и отива в измеренията на величието и безсмъртието.

В илюстрациите са показани и седемте оригинални портрети на Васил Левски, негови портрети, рисувани от различни художници през годините, снимки на съратници и сподвижници и оценки, направени от тях.

Отразени са идеите, мислите и представите на Апостола на българската Свобода и неговото виждане за параметрите на държавно-политическото устройство на свободна България като „свята и чиста република“.

Изложбата е експонирана в Икономовата къща и ще бъде на разположение за разглеждане от днес до 20 февруари, включително. Икономовата къща е отворена за посещения от 08.00 до 12.00 и от 13.00 до 17.00 часа, а посещението на изложбата е с вход свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Общинският съвет отпусна средства за най-новата книга на Милка Пурел

Published

on

Общинският съвет отпусна близо 3 500 лева за отпечатване на най-новата книга на Милка Пурел „Какво даде Габрово на България и света“.

Изданието включва истории за живота на талантливи габровци от различни поколения, които прославят Габрово и допринасят за просперитета му.

Желанието на автора и носител на почетния знак на Габрово, е книгата да достигне до максимално много млади габровци.

Самото представяне ще се състои на 4 февруари от 16.00 часа в зала „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Съветниците подкрепиха Годишната програма за развитие на читалищата

Published

on

Съставът на Общински съвет – Габрово подкрепи Годишната програма за развитие на читалищната дейност в община Габрово за 2023 година.

Тя е насочена към обединяване на усилията за по-нататъшно развитие и утвърждаване на читалищата като важни обществени институции, които отстояват ценностната система на обществото в рамките на съществуващото културно многообразие в процесите на всеобхватна глобализация.

Целта на програмата е да подпомогне годишното планиране, организирането и реализацията на комплекса от читалищни дейности, както и да съдейства за повишаване активността на читалищните ръководства за превръщането на читалищата в духовни центрове, работещи в полза на общността.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица