Свържи се с нас

Любопитно

Мотокрос състезание с балканчета събра любители край Севлиево

Един от състезателите финишира като буташе своя мотопед към финала

Published

on

снимка: Община Севлиево

За шести път севлиевското село Богатово стана домакин на вече традиционния мотокрос с родните мотопеди от близкото минало – „Балканче 50 куб. см“. Състезанието „Балканче крос“ се проведе по традиция на полигона в местността „Отлака“ в близост до селото и бе подкрепено от Община Севлиево.

Домакините от кметството на село Богатово и Народно читалище „Отец Паисий 1922“ се бяха постарали по отношение на организацията на състезанието и протичането му. Общият брой на заявките за участие беше 28, но по технически причини на самия мотокрос се явиха 22 състезатели – от селата Енина, Богатово и град Севлиево. С най-голямо представителство по традиция беше групата от село Енина, откъдето дойдоха 10 състезатели.

снимка: Община Севлиево

С цел по-голяма безопасност на участниците състезателите по жребий бяха разделени в две групи. Всяка от тях имаше по два манша с продължителност 10 минути плюс 2 заключителни обиколки.

За разлика от други години, когато значителна част от състезателите не успяваха да завършат, тази година само единици не преминаха финалната права. Въпреки високите температури състезателите и техните екипи се представиха на отлично ниво за радост на публиката.

Един от състезателите дори финишира, избутвайки своя мотор до финала след като претърпя технически проблем.

снимка: Община Севлиево

След приключване на четирите манша главният съдия Динко Мончев, който е и водач на отбора от село Енина, заедно с организаторите на мотокроса, обобщиха резултатите и по регламент, а класиралите се на първите 6 места от двете групи оформиха участниците във финалния манш.

Още в началото на финалния крос стана ясно, че спорът за първото място ще е между Красимир Христов от село Енина и Деян Тончев от град Севлиево. В началото на манша севлиевецът потегли по-добре на старта и поведе състезанието в първите няколко обиколки, но грешка при един от виражите от негова страна даде възможност на неговия преследвач да го надмине.

До последните обиколки двете машини се движиха с 1-2 секунди разлика, но честите завои и малката мощност на мотопеда не дадоха възможност на Деян да завоюва първото място. Трети без конкуренция по цялото трасе се движеше Тодор Жалов, също от село Енина.

снимка: Община Севлиево

Организаторите и този път отличиха призьори в различни категории. За „Най-млад състезател“ призът се присъди на Пламен Карабожиков на 11 години (навършени). За „Най-възрастен състезател“ и тази година приза получи Милко Гущеров.

снимка: Община Севлиево

За „Най-атрактивен състезател“ журито определи Събчо Събчев, а призът „Най-тунингован мотопед“ получи Цанко Станев. „Наградата на кмета“ се връчи на Мариян Тодоров. За „Най-голям принос в организацията“ журито единодушно определи Христина Янкова.

снимка: Община Севлиево

Следващият кръг от програмата на шампионата „Балканче крос“ е на 29 юни в село Енина.

За любителите на адреналина припомняме, че в програмата на Община Севлиево през есента (на 5 и 6 октомври 2019 г.) е заложено офроуд състезание 4х4 в местността „Могилата“ на мотополигона преди село Градница.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

И тази събота фермерски пазар „ОТ БГ“ на площад „Възраждане“

Published

on

Превърналият се в традиция фермерски пазар „ОТ БГ“, който се провежда всяка втора събота от месеца на площад „Възраждане“ пред Община Габрово, ви очаква на 8 август от 9:00 ч. до 15:00 ч.

Новите предложения в августовското издание са: масло от орех, шафранови продукти, плодове от земеделски производители от съседни на Габрово области. Очакват се 30 изложители, предлагащи истинска храна с доказан произход и български продукти.

На фермерския пазар „ОТ БГ“ участват земеделски производители, фермери и представители на продукти за здравето със съответните документи и сертификати, както и няколко занаятчии от Област Габрово, съхраняващи майсторлъка и традицията в занаятите си.

От 10.00 до 12.00 школата на Елиза Ковачева ще очаква най-малките посетители, в своето ателие „Даровете от природата“ на работилничката на фермерски пазар „От БГ“.

От 11.00 до 12.00 часа „Хоро за хората“ ще гостува на Фермерски пазар „ОТ БГ“.

През останалото време площадът ще бъде озвучен с най-хубавата популярна българска музика от 80-те години до днес и обичайно, в 14.00 часа, ще бъде изтеглена томболата, чиято наградна кошница ще бъде пълна с продукти от всички участници на пазара.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ се провежда в партньорство с Община Габрово, Областна дирекция „Земеделие“ Габрово и медийната подкрепа на „Габрово Нюз“, с организатор – рекламна агенция „Елмазови“ под търговската марка „ОТ БГ“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Днес за рожден ден да почерпи… кметът на Дряново Трифон Панчев

Published

on

Днес, 4 август, специален повод да почерпи има кметът на община Дряново Трифон Панчев, който празнува рожден ден.

Екипът на „Габрово Нюз“ го поздравява по случай личния празник и поднася своите най-искрени пожелания за крепко здраве, късмет, благоденствие, лично щастие и неспирни професионални успехи, в ползва на Дряново и гражданите му.

Продължавайте да работите със сърце, дух и устрем за просперитета на община Дряново.

Надяваме се, че с енергията и позитивното си отношение ще успеете да допринесете за по-доброто бъдеще на всички!

Продължавайте да работите със същия нестихващ ентусиазъм и с лекота да намирате изход от всеки проблем или казус, с който се сблъсквате.

Честит рожден ден!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Йордан Белев: С Габрово в сърцето

Published

on

Община Габрово стартира поредица от онлайн публикации в изданието „С Габрово в сърцето“, посветено на 160 години от обявяването на Габрово за град. Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ ще предостави трибуната си, правейки ги публично достъпни за широката общественост. Ще бъдат поместени интервюта с личности, чийто живот, работа или съдба са свързани с Габрово. Днес администрацията на кмета ни среща с илюзиониста и организатор на популярния магическия фестивал у нас „Златна котка“ Йордан Белев.

Аз съм – Дани Белев или както повечето хора в Габрово казват – оня фокусника.

Няма по-лесно нещо на света, от това – Да бъдеш Дани Белев, защото с щипка магия всяка врата пред теб е отворена.

Хората ме познават като – Весел и усмихнат човек, като откачалка, правещ щури неща, като шоумен, но всъщност не знаят, че – Понякога съм доста затворен, срамежлив и неконтактен темерут.

Приятелите ми са – Моето богатство. Хората казват: „Нещо, което не става с пари, става с много пари.“, а аз добавям: „Нещо, което не става с много пари, става с приятели!“. Живея за срещите си с тях!

Домът ми е – Светъл, просторен и винаги отворен за точка 4.

Като дете обичах – Да хайманосвам с приятелите по цял ден, да правим бели и да играем на всички възможни детски игри, които се сетите.

Вкусът, който ме връща към детството, е – Печеното пиле с картофи и пържените кюфтенца на баба Денка!

Когато пътувам – Бързам! Работата ми е свързана с пътуване, постоянно и безкрайно пътуване, за това все съм закъснял и все бързам! Когато пътувам за удоволствие, пак бързам, работата ми е удоволствие.

Често сънувам, че – Летя. Напоследък не само го сънувам!

Ядосвам се – Когато се сблъскам с глупави, нелогични и нетолерантни хора. Ядосвам се, когато нещо не върви по план.

Най-големият ми страх е – Че нямам страхове и някой ден това може да ми изиграе номер.

Мечтая за …

Вярвам – В добрината у хората. Вярвам, че заедно можем повече. Вярвам, че ни чакат хубави времена!

Думата, която искам да чувам за себе си е – Веселяк!

Въпросът, на който все още не съм отговорил и никога няма да отговоря е – „Еее, как го направи това?!“

Моето изречение с думата „ако“ – „Няма ако, КАТО!“.

Моето изречение с думата „ще“ – „Ще продължавам да продължавам!“.

Любимият ми габровски анекдот – Всъщност е крилата фраза, която в превод на английски звучи така: „This having is not from giving!” или на нашенски – „Туй имане не е от даване!“.

Габрово ли? Ами то е – Мястото, на което тежа.

На габровци днес бих казал – Да се усмихват повече и да си хвърлят боклука разделно!

*Снимка: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица