Свържи се с нас

Любопитно

Слава Рачева зарадва малки и големи с изпълнения и верния си куклен приятел

Published

on

снимка: Община Севлиево

Слава Рачева с Педя Човек Лакът Брада смая Севлиево по време на кинофестивала „Филмирай“. Любимият глас на поколения български деца, жената в ролята на Педя Човек Лакът Брада – Слава Рачева, зарадва севлиевци и гостите на града за началото на събитието.

Пред събралите се на площада хора Слава Рачева с емблематичната си кукла показа завиден талант и върна назад във времето всички присъстващи като изпя любимата песен от приказката за Педя Човек Лакът Брада.

снимка: Община Севлиево

Изявата ѝ бе малко преди началото на пътуващия кинофестивал „Филмирай“, който се провежда с подкрепата на Община Севлиево.

Самата Рачева участва в един от филмите, който бе прожектиран снощи пред севлиевската публика. Тя е част от екипа на българския късометражен филм „Диагноза“, който бе излъчен преди първата кинопрожекция от „Филмирай“.

снимка: Община Севлиево

През първата вечер на пътуващия кинофестивал зрителите успяха да се насладят на френската комедия „Бекасин“, прожектирана под звездите на откритата сцена на площад „Свобода“.

През втория ден на фестивала Слава Рачева се срещна с малките любители на киното в комплекс „Йовко Йовков“, където бе даде старт на детското издание на „Филмирай!“.

снимка: Община Севлиево

Малчуганите останаха впечатлени от Педя Човек Лакът Брада, а преди прожекцията успяха да чуят и няколко български народни приказки, рецитирани от самата Рачева.

Тази година „Филмирай!“ включва четири заглавия за възрастни, които могат да бъдат гледани на открито на площад „Свобода“.

снимка: Община Севлиево

Прожекциите ще бъдат в 21:00 часа до 22 юни. Прожекциите на детските филми ще бъдат в детски комплекс „Йовко Йовков“.

Община Севлиево подарява фестивала на всички жители и гости на града като прожекциите ще бъдат безплатни. При лошо време филмите ще се прожектират в централното фоайе на Общината.

снимка: Община Севлиево


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Карнавалът в Габрово (Галерия от снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Ново съзвездие в небето над Габрово!

Published

on

Ново съзвездие ще се образува в небето над Габрово в нощта на Карнавала, 21 май. Вижданото последно от местни хора преди 162 години „природно явление“, силно ще прилича на един от символите на нашия град, който макар и без опашка, лесно може да бъде разпознат.

Появата му на небесния свод ще бъде съчетана с магически шоу спектакъл, невиждан по своите мащаби в България, който ще впечатли и остави без дъх всички на площад „Възраждане“ в събота вечер.

Космическото събитие над Габрово за последно е било наблюдавано от хората през ранната пролет на 1860 година. Според последните записки на водещи астролози, въпросното съзвездие се намира между Голяма и Малка мечка, силно наподобяващо формата на безопашата котка.

В извадка от достоверни източници то се разкрива най-ясно между 22.00 и 23.00 часа. Случайно или не, много габровци приемат, че появата му символизира началото на нашия град и заради това го избират за символ на хумора.

Това природно явление не остава незабелязано от западните държави. Хора, със сериозни имена в областта на науките, проявяват сериозен интерес към него. За документирането му дори самият Илон Мъск възнамерява да изпрати част от своите сателити, които да заснемат от космоса събитието.

Неповторимото звездно шоу започва веднага след концерта на Група „Остава“, около 22.00 часа, и ще може да бъде наблюдавано още от всички места в Габрово, имащи пряка видимост към пространството над площад „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Концерт на „Jeremy?“ тази вечер на пл.“Възраждане“

Published

on

В деня преди карнавала, 20 май, на сцената на площад „Възраждане“ габровци и гостите на града ще могат да се насладят на алтернативното рок звучене, дрезгав вокал и меланхолични рифове на група „Jeremy?“.

Това е една от най-впечатляващите български рок банди. Наричат ги кралете на инди-рока у нас. Групата е основана през 2010 година от Ерсин Мустафов (вокали и китара) и Ташо Колев (китара) в гр. Каварна. По-късно към тях се присъединяват Емилиян Бонев (бас и вокали) и Росен Ватев (барабани).

Първият им сингъл е песента Runaway, а видеото към нея се появява през 2014 година. Групата нашумява със сингъла си „Fake fruits“, чийто клип е излъчван в балканската версия на MTV през 2015 година. 

С тази песен тя участва в международния конкурс „International Songwriting Competition“ и спечелва първо място. Две песни на Jeremy? са включени в саундтрака на български филмови продукции: „I Want To Be Like You“ и „Докато Ая спеше“. През февруари 2016 година „Куин“ обявяват, че Jeremy? ще подгряват концертите им в България, Полша и Румъния.

Групата съчетава динамика, енергия и замисъл в изкуството си. „Jeremy?“ ще се качат на сцената на площад „Възраждане“ тази вечер в 20.00 часа, а по време на тяхното изпълнение небето на Габрово ще бъде озарено от лазерно шоу.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица