SmartyKids Габрово с двама медалисти от Олимпиадата по ментална аритметика

снимка: SmartyKids – Габрово

Два медала спечелиха децата от SmartyKids Габрово на първата по рода си Олимпиада по ментална аритметика в България. Извоюваха ги 12-годишните Михаил Флягин и Андреана Манолова. Габровските „смартита“ бяха представени от общо четирима своите възпитаници, които показаха изключително високи резултати.

снимка: SmartyKids – Габрово

Менталната аритметика е ефективна техника, която позволява на всяко дете от 4 до 12 години да се развива хармонично, с помощта на редовни упражнения с абакус и смятане на ум.

снимка: SmartyKids – Габрово

Основният принцип на менталната аритметика е подобряване на работата на двете полукълба на мозъка. Благодарение на това, детето развива памет, внимание, концентрация, постоянство, започва бързо да брои, мисли творчески и аналитично.

снимка: SmartyKids – Габрово

Националната олимпиадата по ментална аритметика в България се проведе в столичен хотел.
Събитието посетиха над 700 души, от които 300 деца премериха сили в умения за бързо и правилно смятане, както с абакус, така и ментално.

снимка: SmartyKids

Олимпиадата се превърна в един незабравим празник за деца, родители и преподаватели. Докато децата решаваха, родителите присъстваха на изключително полезен и интересен семинар, относно безопасността в интернет и защо е важно да бъдем активни дигитални родители. Лектор беше Антоанета Василева от Асоциацията Родители/Национален център за безопасен интернет, Координатор на Консултативната линия за безопасен интернет.

снимка: SmartyKids

Докато всички с нетърпение очакваха резултатите от Олимпиадата, ДНК (Детски Научен Клас) забавляваха деца и родители с невероятното си интерактивно научно шоу. Всички се потопиха в света на науката, наблюдавайки на живо огън, вулкани, огромни сапунени балони, изпълнени с пара от сух лед, облаци от течен азот и др.

снимка: SmartyKids

Водещ на събитието беше детският писател Иван Раденков, който обяви победителите и връчи наградите на най-изявилите се „смартита“.

SmartyKids Габрово се представи достойно с 4-ма от своите възпитаници, които извоюваха два медала, във възрастова група 11-12г. Първо място спечели Михаил Флягин (12г.), а Андреана Манолова (12 г.) също се качи на почетната стълбичка, класирайки се трета.

снимка: SmartyKids – Габрово

Хрисимир Христов на 6г. и Александра Манолова на 8г., също от SmartyKids Габрово, се състезаваха съответно в групите 4-6г. и 7-8г., като и те показаха изключително високи резултати и получиха грамоти за участието си.

снимка: SmartyKids – Габрово

Финалът на това невероятно събитие настъпи с разрязването на огромна Smarty торта, с която организаторите почерпиха всички деца, включили се в #Superолимпиадата.

снимка: SmartyKids

Ако и Вие желаете да станете част от семейството на SmartyKids можете да запишете вашето дете в първия в Габрово детски център по ментална аритметика от веригатакойто се намира на ул.“Софроний Врачански“ 1, офис 6. Можете да се регистрирайте и за безплатен ШОУ УРОК на телефон: +359 897 970 400, през официалната форма в сайта или чрез лично съобщение във фейсбук страницата. Заповядайте и в Детски център по ментална аритметика SmartyKids.

Коментарите са затворени