Свържи се с нас

Култура

Говори специалистът: Как да подобрим ориентацията на посетителите в музея?

Published

on

В сряда, 14 декември, от 17.30 часа в Ритуалната зала на Община Габрово, РЕМО „Етър“ организира публична среща със специалисти по създаване на единна система за информиране на посетители в музеен обект.

„Панаир на музейната книга“, „Панаир на музейния сувенир“ и поредицата от съвместни инициативи с училищата по изкуствата в България, помогнаха на екипа на музей „Етър“ да натрупа добър опит, използван при създаването на нова графична идентичност.

Споделянето на този опит и осъществените контакти със специалисти на международно ниво биха могли да са от полза и за други институции. По време на тази среща са предвидени презентации на дизайнера на музей „Етър“ Мирослав Живков, графичния дизайнер Борил Караиванов, арх. Христо Станкушев и Красен Кръстев, които ще представят собствения си принос при създаване на информационните табели и тотемите за РЕМО „Етър“.

Срещата е открита за всеки, който иска да придобие и сподели опит. Екипът на музея е убеден, че тя би била от полза за създаване на един по-добър облик на Габрово, както и в работата на много от организациите на територията на общината.

Срещата е с продължителност около 60 минути.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

„Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ гостува в Икономовата къща

Published

on

Изложбата „Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ на Регионален исторически музей – Ловеч гостува в Историческия музей на Дряново. Тя проследява живота и идеите на Васил Левски, сътворените от него дела, както и резултатите от тях, заради които той изкачва своята Голгота, минава границите на безграничната вечност и отива в измеренията на величието и безсмъртието.

В илюстрациите са показани и седемте оригинални портрети на Васил Левски, негови портрети, рисувани от различни художници през годините, снимки на съратници и сподвижници и оценки, направени от тях.

Отразени са идеите, мислите и представите на Апостола на българската Свобода и неговото виждане за параметрите на държавно-политическото устройство на свободна България като „свята и чиста република“.

Изложбата е експонирана в Икономовата къща и ще бъде на разположение за разглеждане от днес до 20 февруари, включително. Икономовата къща е отворена за посещения от 08.00 до 12.00 и от 13.00 до 17.00 часа, а посещението на изложбата е с вход свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Общинският съвет отпусна средства за най-новата книга на Милка Пурел

Published

on

Общинският съвет отпусна близо 3 500 лева за отпечатване на най-новата книга на Милка Пурел „Какво даде Габрово на България и света“.

Изданието включва истории за живота на талантливи габровци от различни поколения, които прославят Габрово и допринасят за просперитета му.

Желанието на автора и носител на почетния знак на Габрово, е книгата да достигне до максимално много млади габровци.

Самото представяне ще се състои на 4 февруари от 16.00 часа в зала „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Съветниците подкрепиха Годишната програма за развитие на читалищата

Published

on

Съставът на Общински съвет – Габрово подкрепи Годишната програма за развитие на читалищната дейност в община Габрово за 2023 година.

Тя е насочена към обединяване на усилията за по-нататъшно развитие и утвърждаване на читалищата като важни обществени институции, които отстояват ценностната система на обществото в рамките на съществуващото културно многообразие в процесите на всеобхватна глобализация.

Целта на програмата е да подпомогне годишното планиране, организирането и реализацията на комплекса от читалищни дейности, както и да съдейства за повишаване активността на читалищните ръководства за превръщането на читалищата в духовни центрове, работещи в полза на общността.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица