Свържи се с нас

Култура

Два дни рок разтърсиха крепостните стени на „Хоталич“

Published

on

Севлиевската група Bazooka giganta откри Третия национален рок фестивал „Хоталич ‘2019“ и подгря подобаващо за последвалото мега шоу.

снимка: Община Севлиево

Музикантите благодариха на Община Севлиево и лично на кмета за перфектната организация и за това, че рок фестът е вече традиция.

снимка: Община Севлиево

След тях сцената превзеха JOHN STEEL и легендата David Reece (Accept и Bonfire), които изпълниха любими парчета по неповторим начин, a многохилядната публика пя заедно с тях повече от час.

снимка: Община Севлиево

На нажежена сцена преди хардлайнерите се качиха Eridan, които бяха посрещнати с нескрито вълнение и любопитство, а музикантите не ги разочароваха – брилянтни изпълнения и свеж хумор в паузите между песните вдигаха градуса на емоциите, превръщайки общото преживяване в чиста енергия и незабравим момент от живота на всеки от присъстващите.

снимка: Община Севлиево

А появата на сцената на една от най-забележителните родни групи ODD CREW, на фона на разперилата криле за нов живот птица феникс под магичния барабанен ритъм на Боян Георгиев – Бонзи, доведоха публиката до катарзис.

снимка: Община Севлиево

Музикантите, които са заедно на сцената от деца, свириха като съвършен организъм в опиянението на нестихващите бисове и доведоха публиката до транс с Two Steps to Hell, Dust in My Eyes, My Enemy, Same Old Me, Bury The Sorrow и много други.

снимка: Община Севлиево

Кулминацията на фестивала бе съботната вечер, когато на сцената се качиха Drun4Fun, Балканджи, рок кралицата Милена и KONKURENT, а хардлайнери бяха ФОНДАЦИЯТА.

снимка: Община Севлиево

Вечните песни на Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански докоснаха сърцата на феновете в късните часове на нощта и бяха достоен финал на Третия национален рок фестивал „Хоталич“!

Повече снимките от събитието можете да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

„Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ гостува в Икономовата къща

Published

on

Изложбата „Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ на Регионален исторически музей – Ловеч гостува в Историческия музей на Дряново. Тя проследява живота и идеите на Васил Левски, сътворените от него дела, както и резултатите от тях, заради които той изкачва своята Голгота, минава границите на безграничната вечност и отива в измеренията на величието и безсмъртието.

В илюстрациите са показани и седемте оригинални портрети на Васил Левски, негови портрети, рисувани от различни художници през годините, снимки на съратници и сподвижници и оценки, направени от тях.

Отразени са идеите, мислите и представите на Апостола на българската Свобода и неговото виждане за параметрите на държавно-политическото устройство на свободна България като „свята и чиста република“.

Изложбата е експонирана в Икономовата къща и ще бъде на разположение за разглеждане от днес до 20 февруари, включително. Икономовата къща е отворена за посещения от 08.00 до 12.00 и от 13.00 до 17.00 часа, а посещението на изложбата е с вход свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Общинският съвет отпусна средства за най-новата книга на Милка Пурел

Published

on

Общинският съвет отпусна близо 3 500 лева за отпечатване на най-новата книга на Милка Пурел „Какво даде Габрово на България и света“.

Изданието включва истории за живота на талантливи габровци от различни поколения, които прославят Габрово и допринасят за просперитета му.

Желанието на автора и носител на почетния знак на Габрово, е книгата да достигне до максимално много млади габровци.

Самото представяне ще се състои на 4 февруари от 16.00 часа в зала „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Съветниците подкрепиха Годишната програма за развитие на читалищата

Published

on

Съставът на Общински съвет – Габрово подкрепи Годишната програма за развитие на читалищната дейност в община Габрово за 2023 година.

Тя е насочена към обединяване на усилията за по-нататъшно развитие и утвърждаване на читалищата като важни обществени институции, които отстояват ценностната система на обществото в рамките на съществуващото културно многообразие в процесите на всеобхватна глобализация.

Целта на програмата е да подпомогне годишното планиране, организирането и реализацията на комплекса от читалищни дейности, както и да съдейства за повишаване активността на читалищните ръководства за превръщането на читалищата в духовни центрове, работещи в полза на общността.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица