Свържи се с нас

Крими

Полиция и жандармерия проведоха акция в Габровско

Published

on

Вчера, 13 декември, на територията на област Габрово се проведе специализирана полицейска операция, свързана с противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони и пътна безопасност.

В хода на полицейската акция служители от Областната дирекция на МВР – Габрово, съвместно с екип на „Зонално жандармерийско звено“ – Плевен, извършваха проверки на лица, моторни превозни средства и частни адреси.

Екипите работеха в различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата.

Извършени били проверки общо 292 лица, 208 автомобила, 22 лица с криминални прояви, 11 сборища на криминално проявени лица, 5 заложни къщи, 7 търговски обекта, 7 питейни заведения, 8 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, и 9 автоморги, автосервизи и депа.

Органите на реда съставили общо 22 акта за установяване на административни нарушения, като са образувани 2 досъдебни производства. Задържани са били 2 лица за извършени престъпления по чл.343б ал.3 от НК и чл.339 ал.1 от НК.

Крими

Жена „захлеби“ почти минимална заплата, но не за дълго. Полицията я прибра!

Published

on

В рамките на няколко минути служители на габровската полиция установиха и задържаха жена, извършила кражба на пари.

Действията по разследването започнали снощи, малко преди 18.30 часа. Чрез спешния телефон 112 бил подаден сигнал, че неизвестно лице проникнало в незаключен апартамент в Габрово, откъдето извършило кражба на 850 лв.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия в 18.40 часа полицаи арестували 26-годишната крадла.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Полицията в Габрово арестува двама заради марихуана

Published

on

Двама млади бяха задържани заради наркотици при специализирана полицейска операция, проведена в Габрово.

На ул.“Александър Керков“ автопатрулен екип спрял за проверка 27-годишен криминално проявен мъж, с когото бил и 17-годишен младеж.

При извършените процесуално-следствени действия било установено, че двамата придобили и държат в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл.354а ал.3 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Крими

Полицията изяснява обстоятелствата около конфликт в Габрово

Published

on

Областната дирекция на МВР в Габрово изяснява обстоятелствата около конфликтна ситуация, възникнала в късния следобед на 9 юни в центъра на Габрово, в района на ул.“Генерал Радецки“.

На място са били насочени автопатрулни екипи, които установяват лицата, участващи в конфликта. Активните действия по случая продължават.

Уведомена е Районната прокуратура в Габрово. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени по компетентност в прокуратурата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица