Свържи се с нас

Крими

Разбиха две високотехнологични наркооранжерии в Габрово (снимки)

Published

on

Две високотехнологични наркооранжерии бяха разкрити в Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

При извършени процесуално-следствени действия в апартамент в Габрово, собственост на 39-годишен мъж, служители на сектор „Криминална полиция“ установили високотехнологична наркооранжерия. На място са открити 41 растения, с височина 120 см, от типа на конопа в специално изградена за целта оранжерия с монтирани LED осветителни тела, изградено вентилационно оборудване, система за контрол влажността на въздуха и температурата. Намерени и иззети били обогатени почви и препарати. Отделена е зелена растителна маса с тегло близо 20 килограма.

Допълнително били намерени 12 кутии и найлонови свивки, съдържащи суха зелена листна маса с тегло 7 кг.

На друг адрес в Габрово, криминалистите съвместно със служители от сектор БОП Велико Търново установили, че мъжът засадил и отглеждал в една от стаите 18 растения от рода на конопа, с височина около 100 см в оранжерия, също снабдена със скъпи торове и климатична инсталация.

Отделената зелена листна маса е с тегло над 6 кг. При последвалите процесуално- следствени действия били намерени в жилището 3 кутии с различна големина и форма, съдържащи марихуана с тегло 2 кг. При полевия наркотест иззетата листна маса от двата апартамента е реагирала на канабис.

По случая е образувано досъдебно производство, а мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. При извършените допълнителни действия бил установен и задържан 36-годишен габровец, многократно осъждан, съпричастен към извършените престъпления. Работата по случая продължава.

В частен имот в село Сенник, общ.Севлиево, е извършено претърсване, където криминалисти намерили 25 растения от типа на конопа в различен етап на развитие, отглеждани в пластмасови кофички.

При полевия наркотест листната маса е реагирала на канабис. Задържан е 58-годишен мъж.. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Трима „се усмихнаха от ареста“ след акция за наркотици

Published

on

Трима мъже бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден в Севлиево, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Около 16.20 часа на пътя между Севлиево и село Кормянскоза полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди А3“. В хода на полицейските действия било установено, че водачът – 30-годишен жител на Сухиндол, придобил и държи в себе си бяло кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

У 22-годишен мъж, който също пътувал в автомобила, била намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Малко по-късно същия ден, около 19.00 часа на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ бил спрян за проверка 30-годишен севлиевец, у когото било открито бяло кристално вещество и суха зелена листна маса, реагирали при полевия наркотест съответно на амфетамин и марихуана.

Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Крими

Красен Кръстев е новият началник на полицията в Трявна

Published

on

Главен инспектор Красен Кръстев е новият началник на Районното полицейско управление в Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Красен Кръстев е роден през 1981 г. в Габрово. Завършил е висше образование в Технически университет – Габрово. В системата на МВР постъпва през 2008 г. Работил е в „Пътна полиция“ и „Охрана на обществения ред“. През 2012 г. е назначен за разузнавач в група „Криминална полиция“ в РУ Трявна.

През 2023 г. е назначен за инспектор в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Габрово.

Считано от 21.05.2024 г. гл.инсп.Кръстев е временно преназначен на длъжността началник на Районно управление Трявна при ОДМВР-Габрово.

Зареди още

Крими

В ход е полицейска акция за осигуряване на пътна безопасност

Published

on

В ход е специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и ограничаване на предпоставките за възникване на произшествия.

В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната.

Те ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Проверките ще включват още използването на предпазните колани, техническата изправност на автомобилите, наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и др.

Стартиралата акция е безсрочна и е продължение на предприетата от МВР политика за нулева толерантност към водачите, грубо нарушаващи правилата за пътна безопасност.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица