Свържи се с нас

Крими

Отново най-много нарушения за превишена скорост

Published

on

Двеста седемдесет и седем нарушения за превишена скорост са били констатирани при проведена от 3 до 5 септември в хода на полицейската акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“, реализирана на територията на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Служители на „Пътна полиция“ са извършили проверки на общо 307 автомобила и 379 лица. Установени са били трима водачи, шофирали след употреба на алкохол. Санкционирани за неспазване на пътни знаци и маркировки са 28.

От 30 август до 3 септември на територията на Габрово е била проведена полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред.

Извършени са били проверки на 212 лица, 103 автомобила, проверени са 20 търговски обекта и са извършени 20 обхода в малки населени места.

Съставени са 52 акта и са наложени 70 глоби с фиш, изготвени са 15 протокола за полицейско предупреждение, 4 полицейски разпореждания, задържани са били 5 лица.

За периода от 30 август до 6 септември на територията, обслужвана от РУ-Севлиево, е била проведена специализирана полицейска операция за противодействие употребата и разпространението на наркотици.

В хода на акцията са били проверени 161 автомобила и 369 лица. Задържани са две лица, като срещу тях са образувани досъдебно производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Арестуваха габровец след 2 автокражби

Published

on

Криминално проявен мъж, противозаконно отнел два автомобила, бе задържан за срок до 24 часа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Сигналите са получени на 28 февруари и 16 март. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия бил задържан извършителят на деянията.

Това е 34-годишен многократно осъждан габровец. Двата автомобила, предмет на престъпленията, са намерени и върнати на собствениците.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Арестуваха габровец, прибрал парите от телефонна измама

Published

on

Криминалисти задържаха габровец, съпричастен към телефонна измама. Действията по разследването започнали след сигнал от 72-годишна местна жителка.

Тя разказала, че на 13 март на домашния ѝ телефон позвънил мъж, който ѝ съобщил, че неин близък се нуждае от пари за спешна операция. Потърпевшата предала сумата от 5000 лв.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия бил установен мъжът, получил парите. Сумата, предмет на престъпление, била възстановена.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.209 ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

„Севлиевски каубой“ гръмна при изпреварване прозореца на кола

Published

on

Служители на севлиевската полиция задържаха мъж, стрелял по автомобил. Сигналът бил получен в местното районно управление в събота, 18 март, в 08.50 часа от 43-годишен жител на ловешкото село Смочан.

Потърпевшият разказал пред разследващите, че пътувайки с лек автомобил „Форд Галакси“, на пътя София-Варна, в района на село Ряховците, бил изпреварен от друг автомобил, от който било стреляно с пневматичен пистолет.

В резултат на произведения изстрел било унищожено предното дясно стъкло на Форд-а.

Предприети били незабавни действия, в резултат на които бил задържан извършителят на деянието. Това бил 28-годишен севлиевец, срещу когото вече е образувано досъдебно производство по чл.216 ал.1 от Наказателния кодекс.

Оръжието на престъплението е било иззето.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица