Свържи се с нас

Крими

Взеха книжките на две дами от Габрово, подпийнали тежко

Published

on

Две жени от Габрово останаха без шофьорските си книжки, след като бяха спипани да карат пияни.

И двете дами се „отчетоха“ пред дрегера през почивните дни с приблизително еднакъв резултат, надхвърлящ границата от 1,2 промила. И двете бяха заловени зад волана на луксозни „Мерцедеси“.

Първата от тях, 35-годишна жителка на Габрово, била установена в събота, 5 юни, около 21.15 часа, когато била спряна за проверка от полицейски екип, патрулиращ в село Скалско.

Жената веднага била изобличена, тъй като от нея се носели силни миризми на алкохол, навяващи на мисълта, че е имало употреба.

Това наложило нейното незабавно изпробване, а техническото средство показало, че шофьорката се метнала да кара с 1,44 промила в количеството издишан въздух.

Втората пияна жена от Габрово била заловена на следващия ден, неделя, около 21.45 часа в областния град на ул.“Венера“, където била спряна от екип на местната полиция.

Тогава органите на реда проверили лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 33-годишна дама. Жената зад волана също изглеждала в нетрезво състояние, а при изпробването ѝ с техническо средство надминала постижението на своята съгражданка, хваната предния ден, като се „отчела“ с 1,45 промила.

И трети водач на моторно превозно средство е бил спипан да управлява пиян през изминалите почивни дни на територията на област Габрово.

Това е 55-годишен мъж от Велико Търново, който бил яхнал Мотоциклет „МЗ 150“. Мъжът бил спрян в събота, 5 юни, в късния следобед около 15.45 часа в дряновското село Соколово.

По надлежния ред било установено, че водачът управлявал мотоциклета след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1.35 промила.

И по трите случая са образувани бързи производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Прибраха четирима при акция в Габрово и Севлиево

Published

on

За периода от 14 до 20 юни в Габрово и Севлиево се проведоха специализирани полицейски операции срещу употребата и разпространението на наркотици в и около училищата, противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред.

В хода на акцията са били проверени общо 655 лица, 362 автомобила, 14 частни адреса, паркове и училищни дворове.

Съставени са 54 акта и са наложени 84 глоби с фиш, изготвени са 18 протокола за полицейско предупреждение. А четирима са били задържани, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

53-годишен осъждан жител на Горна Оряховица бе уличен в кражбата на 540 лева, собственост на 86-годишен мъж от село Царева ливада. След разкриване на престъплението задигната сума е била възстановена на тъжителя. По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Дряновец се поблазни от електрическа самобръсначка

Published

on

Полицията уличи в кражба жител на Дряново, задигнал електрическа самобръсначка от търговски обект в Габрово.

Престъплението било извършено на 18 юни. Вещта, предмет на посегателството, е била намерена и иззета.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровец „закова“ дрегера почти на 2 промила

Published

on

Солидно почерпен шофьор от Габрово бе заловен в нетрезво състояние да управлява моторно превозно средство.

Случаят е от събота вечерта, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Подпийналият бил спрян на ул.“Д-р Никола Василиади“ в областния град, в района на която патрулирал екип на полицията.

Установено било, че водачът зад волана на лек автомобил „Мазда“, 40-годишен от Габрово, управлявал колата след значими количества изпит алкохол.

При проверката дрегерът отчел 1,99 промила в количеството издишан въздух. На нарушителя бил издаден талон за медицинско изследване, но същият отказал кръвна проба за химически анализ.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

33-годишен жител на село Дамяново пък бе установен да кара без шофьорска книжка. Мъжът бил спрян за проверка в неделя, около 22.30 часа, в село Градница, зад волана на лек автомобил „Ауди А6“.

Мъжът не представил шофьорска книжка, а след направената справка в информационните масиви на МВР станало ясно, че е неправоспособен и управлявал автомобила в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото нарушение.

По случая в РУ-Севлиево е образувано бързо производство по чл.343в ал.2 от Наказателния кодекс.

По отношение на пътните нарушения, от инфомация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово, става ясно още, че 38-годишен жител на село Сенник е бил хванат да шофира под въздействието на наркотици.

Дрогираният водач дал положителен резултат за употребата на амфетамин и метамфетамин.

Издаден му бил талон за медицинско изследване, но същият отказал кръвна проба. По случая е образувано бързо производство по чл. 343в ал.3 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица