Свържи се с нас

Крими

Приемалият „парични дарове“ горски вече е с обвинение

Published

on

Окръжната прокуратура в Габрово внесе обвинителен акт срещу горски инспектор, обвинен в подкуп и престъпления по служба.

На него му е повдигнато обвинение за това, че в периода от 15.04.2016 г. до 17.10.2019 г., в качеството си на длъжностно лице „главен специалист – горски инспектор“ към РДГ – Велико Търново поискал и приемал дарове – парични суми и вещи на обща стойност 4 271 лева, които не му се следват, от физически и юридически лица, занимаващи се с дърводобив, експедиция и производство.

Посочените незаконни облаги обвиняемият получавал от представители на обекти за складиране, преработка и/или търговия с дървесина, които проверявал, за това, че нарушавал служебните си задължения за контрол на дейността им и реализиране на отговорността им за допуснати нарушения чрез неиздаване на констативни протоколи и несъставяне на актове за нарушения.

Освен това, той е предаден на съд за това, че в периода от 01.01.2017 г. до 30.09.2019 г., в качеството си на длъжностно лице, нарушил служебните си задължения, като не извършвал проверки в обекти на две търговски дружества, не отстранил нарушения при движението на добита дървесина и воденето на електронните дневници за тези обекти.

Чрез престъпно нарушаване на служебните си задължения, обвиняемият предварително съобщавал на посочените фирми за предстояща проверка в обекта и ги предпазвал от проверки на негови колеги и по този начин осигурявал възможност за неправомерното им облагодетелстване от държавни и частни горски територии.

Третото обвинение срещу горския инспектор е за това, че в периода 26.07.2019 г. – 14.10.2019 г., в качеството си на длъжностно лице към РДГ – Велико Търново, съобщавал на работещи в няколко конкретни фирми информация, свързана с предстоящи проверки от длъжностни лица на Изпълнителна агенция по горите – София във връзка с дейността им по Закона за горите и по Закона за лова и опазване на дивеча, която информация му е известна по служба и за която знае, че представлява служебна тайна.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Габрово.

Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Жена „захлеби“ почти минимална заплата, но не за дълго. Полицията я прибра!

Published

on

В рамките на няколко минути служители на габровската полиция установиха и задържаха жена, извършила кражба на пари.

Действията по разследването започнали снощи, малко преди 18.30 часа. Чрез спешния телефон 112 бил подаден сигнал, че неизвестно лице проникнало в незаключен апартамент в Габрово, откъдето извършило кражба на 850 лв.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия в 18.40 часа полицаи арестували 26-годишната крадла.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Полицията в Габрово арестува двама заради марихуана

Published

on

Двама млади бяха задържани заради наркотици при специализирана полицейска операция, проведена в Габрово.

На ул.“Александър Керков“ автопатрулен екип спрял за проверка 27-годишен криминално проявен мъж, с когото бил и 17-годишен младеж.

При извършените процесуално-следствени действия било установено, че двамата придобили и държат в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл.354а ал.3 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Крими

Полицията изяснява обстоятелствата около конфликт в Габрово

Published

on

Областната дирекция на МВР в Габрово изяснява обстоятелствата около конфликтна ситуация, възникнала в късния следобед на 9 юни в центъра на Габрово, в района на ул.“Генерал Радецки“.

На място са били насочени автопатрулни екипи, които установяват лицата, участващи в конфликта. Активните действия по случая продължават.

Уведомена е Районната прокуратура в Габрово. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени по компетентност в прокуратурата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица