Свържи се с нас

Крими

Осъдиха двама измамници, „подхлъзнали“ мъж за кредит

Published

on

С решение по въззивно наказателно дело, тричленен състав на Окръжен съд – Габрово потвърди присъда на Габровски районен съд, с която мъж и жена от Габрово са осъдени на лишаване от свобода (жената – условно) за извършена измама.

С обжалвания пред окръжния съд акт, двамата с инициали Д.Б. и Н.В., са признати за виновни в това, че възбудили и поддържали заблуждение у мъж от дряновското село Скалско, че следва да изтегли потребителски кредити от две банки, а впоследствие сумите ще бъдат внесени на негово име в трета банка, като от депозита същият ще получава висока лихва и с това му причинили имотна вреда в размер на 9 500 лв.

За горепосоченото престъпление подсъдимият Д.Б. бе осъден на 4 години и 8 месеца лишаване от свобода. Районният съд бе определил на същия общо наказание по настоящата присъда и по предходни негови осъждания, в размер на 5 години и 4 месеца лишаване от свобода. По отношение на същия подсъдим бе приложена и разпоредбата на чл.24 от НК, като така определеното общо наказание е увеличено с 1 година и 6 месеца, а именно – на 6 години и 10 месеца лишаване от свобода.

На подсъдимата жена Н.В. първоинстанционният съд бе наложил наказание от 2 години и 8 месеца лишаване от свобода, като на основание чл.66 ал.1 от НК изпълнението на същото бе отложено с изпитателен срок от 5 години.

С атакувания акт Д.Б. и Н.В. бяха осъдени да заплатят солидарно на пострадалия обезщетение за причинени от деянието имуществени вреди в размер на 9 500 лева. Като обсъди всички доказателства по делото въззивният съд намери за неоснователни възраженията на подсъдимите по отношение размера на наложените им наказания, както и за незаконосъобразно искането на Н.В. за частично отхвърляне на гражданския иск спрямо нея.

След цялостна преценка на атакуваната присъдата Окръжен съд – Габрово счете, че първоинстанционият акт е обоснован и законосъобразен и го потвърди изцяло.

Решението на Окръжен съд – Габрово е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Тежко почерпен „изкърти“ дрегера в най-голямата жега по пладне

Published

on

56-годишен мъж от Севлиево остана без шофьорската си книжка за дълъг период, след като бе заловен за управлява автомобил в нетрезво състояние след солидни количества изпит алкохол.

Горещото време през последните дни в Габрово и региона не попречило изобщо на севлиевеца да се метне зад волана да кара „пиян като талпа“.

Безразсъдно „почерпеният“ водач бил засечен след тежък запой в събота, 31 юли, по пладне при това в най-голямата жега.

Около 13.30 часа на пътя Габрово – Севлиево, полицейски екип забелязал криволичещо „Рено Меган Сценик“ и веднага го спрял за проверка. Установено било, че автомобилът бил управляван от 56-годишен жител на Севлиево.

„Трудно говорещият от наздравици“ мъж веднага бил изобличен от органите на реда, тъй като от него се носели силни миризми на алкохол, навяващи на мисълта, че е имало употреба.

По надлежния ред било установено, че водачът управлявал автомобила с кошмарните 2.27 промила, констатирани с техническо средство.

По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Латвийката с джипа пак налетя и бяга от полицаи

Published

on

52-годишната латвийска гражданка, която в средата на месец март си спретна луда гонка с полицията в опит да осуети проверка, профучавайки покрай стоп – палка, а само преди месец и половина бе заловена да извършва същото деяние, превръщайки се в системен нарушител, засечена зад волана и за Джулай морнинг, спипана отново да кара без книжка джипа си без поставени номера в средата на юли, бе засечена пак зад волана.

Петото ѝ поредно нарушение, в рамките на тази година, било констатирано на 29 юли, рано сутринта. Тогава около 07.15 часа полицейски екип на дряновската полиция забелязал лек автомобил „Джип Чероки“, който бил без поставени регистрационни табели.

Полицаите веднага подали сигнал за спиране със стоп-палка, но водачът вместо да отбие увеличил скоростта си, продължавайки движението си в посока село Царева ливада. След кратко преследване джипът бил спрял в дряновското село Бочуковци.

В рамките на проверката било установено, че водач и собственик на автомобила е 52-годишната латвийска гражданка, без валидно свидетелство за управление на МПС, както и че управлява лекия автомобил без да е регистриран по надлежния ред.

По случая са образувани три бързи производства за извършени престъпления по 270 ал.1, чл.343в ал.2 и чл. 345 ал.2 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Млад шофьор остана без книжка след напиване в жегата

Published

on

19-годишен младеж от Дряново се раздели със свидетелството си за правоуправление на МПС, след като бе засечен да управлява лек автомобил под влиянието на количества изпит алкохол.

Пияният водач бил установен вчера, 28 юли, следобед в Трявна. Около 15.30 часа на ул.“Ангел Кънчев“ автопатрулен екип на полицията спрял за проверка джип „Тойота Рав 4“.

Служителите установили, че водачът-19-годишният водач, управлявал автомобила след употреба на алкохол.

Техническото средство, с което бил изпробван отчело 1.68 промила алкохол в количеството издишан въздух.

Младежът отказал кръвна проба и приел показанията на дрегера. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.343б ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица