Свържи се с нас

Крими

580 са глобените за скорост шофьори само за седмица

Published

on

От 22 до 27 януари на територията страната се проведе специализирана полицейска операция по безопасност на движението, за която ви информирахме.

Екипи на „Пътна полиция“ ежедневно извършваха контрол по спазване на скоростните режими в и извън населените места и установяване на водачи, управляващи МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи.

Засилено полицейско присъствие се осигуряваше в пиковете часове на денонощието в районите на пешеходни пътеки, спирки, учебни заведения и детски градини, като контролната дейност беше насочена спрямо пешеходци, неспазващи ЗДвП и водачи на МПС, неосигуряващи предимство на пешеходци.

Контролната дейност извън населените места беше насочена към водачи с рисково поведение; неправилно изпреварване и неправилно движение по пътното платно.

За посочения период на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, са проверени общо 832 автомобила и 898 лица. Съставени са 85 акта и са наложени 792 глоби с фиш. За периода e установен един водач, управлявал МПС с концентрация на алкохол между 0,5 и 1,2 промила и двама неправоспособни водачи.

Извършените нарушения от пешеходци са девет. Нарушенията за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски са 11, а санкционираните за неспазване на пътни знаци и маркировка са 72.

Водачите, управлявали без гражданска отговорност са седем. Най-много нарушения има при спазване на скоростните режими извън населените места, като установените са 411, санкционираните в населените места са 169.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Арестуваха 26-годишен заради пико и марихуана в Габрово

Published

on

В хода на специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотици, бе задържан криминално проявен мъж.

Акцията е проведена вчера на територията на Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Криминалисти извършили проверка на 27-годишен местен жител, у когото намерили 26 грама марихуана и близо 3 грама метамфетамин.

При последвалото претърсване в жилището, обитавано от лицето, полицейските служители открили и иззели 38 грама марихуана и 3 грама метамфетамин. Мъжът бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу него е образувано досъдебно производство по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Контрольор в градския транспорт на Габрово пострада при инцидент

Published

on

52–годишна жена, контрольор в автобус от обществения транспорт на Габрово, пострада при инцидент, станал във вторник, около 16.50 часа, на ул.“Свищовска“.

Водачът на превозното средство, приближавайки пешеходна пътека, намалил скоростта с цел да пропусне преминаващи пешеходци, в резултат на което жената паднала напред и си ударила главата в таблото на рейса.

Пострадалата била транспортирана в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с комоцио, без опасност за живота.

Пробите за алкохол и на двамата са отрицателни. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица