Свържи се с нас

Крими

Съдът възобновява откритите съдебни заседания по делата

Published

on

Окръжен съд – Габрово възобновява провеждането на открити съдебни заседания по всички видове дела, както и останалите дейности, свързани със съдопроизводството и предоставяне на административни услуги, при спазване на строги противоепидемични мерки.

Със заповед на административния ръководител – председател на Окръжен съд – Габрово от 14 май, издадена във връзка с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 12 май, в палатата се допускат страни по дела, адвокати, вещи лица, свидетели, както и лица, посещаващи сградата за получаване на административни услуги, като всички трябва да носят маски и ръкавици.

Задължителна е и дезинфекцията на влизащите в сградата, както и спазването на определената от здравните органи физическа дистанция между отделните лица. В сградата няма да бъдат допускани лица с външна симптоматика на заразяване и повишена телесна температура.

Съдебните служби ще работят с граждани и адвокати сутрин от 9.00 до 12.00 часа и след обяд от 14.00 до 17.00 часа (в периодите от 8,00 ч. до 9,00 ч. и от 12,00 до 14,00 ч. ще се извършва основна дезинфекция на общите части на сградата и на помещенията с обществен достъп).

За да се предотврати едновременното струпване на повече лица пред различните служби, където липсва достатъчно пространство и е невъзможно да се спазва изискуемата физическа дистанция, може да се наложи посетителите да изчакват извън сградата на съда.

Желателно е подаването на документи да се осъществява предимно по електронен път на следните адреси: justice@court-gbr.com, gabrovo-os@justice.bg или delovodstvo-osg@court-gbr.com.

Справки по дела може да се извършват на място, при спазване на горепосочените изисквания за достъп до сградата и физическа дистанция, или чрез запитвания на обявените по-горе електронни адреси или по телефоните на служба „Деловодство“ – 066 811 109 и служба „Съдебни секретари“ – 066 811 115.

При провеждане на открити заседания в съдебните зали ще бъдат допускани само участниците в конкретното производство – страни по делата и техните процесуални представители, както и останалите призовани лица. Осигурена е техническа възможност за разглеждане на дела и чрез видеоконферентна връзка.

Информация за хода на съдебните производства от обществен интерес и за постановените по тях съдебни актове ще бъде оповестявана във възможно най-кратки срокове чрез интернет страницата на съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Хванатият с наркооранжерия румънец остава в ареста

Published

on

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок до 72 часа 55-годишният румънски гражданин за засяване и отглеждане на марихуана. За тежкото криминално деяние ви съобщихме вчера.

Досъдебното производство, водено под ръководството на РП-Габрово, е започнало с претърсване и изземване в имот в дряновското село Саласука, извършено при неотложност в сряда, 23 ноември, при което били намерени саксии със засадени растения от рода на конопа.

Вчера, 24 ноември, в качеството на обвиняем бе привлечен 55-годишен румънски гражданин за това, че от неустановена дата през септември т.г. до 23 ноември, в постройка в с.Саласука, засял в саксии и отглеждал 154 броя растения марихуана, с тегло на листната маса 20,318 кг, на стойност около 50 000 лв, в нарушение на установените в Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите правила.

Мъжът е задържан с постановление на РП-Габрово за срок до 72 часа, като предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

„Голфаджия“ наду дрегера на над 4 промила след удар в дувар и преобръщане по таван

Published

on

36-годишен мъж от габровското село Донино самокатастрофира тежко, удряйки се в дувар на къща и преобръщайки се по таван, а при проверката за алкохол се оказа, че е шофирал с 4 промила.

Пътнотранспортното произшествие е станало във вторник вечерта, около 18.10 часа в село Копчелиите, когато бил подаден и сигналът от гражданин.

Пристигналият на мястото на катастрофата полицейски екип установил, че 36-годишният водач, управлявайки „Фолксваген Голф“, не контролирал непрекъснато автомобила, излязъл извън пътното платно, ударил се в дувар, след което се обърнал по таван.

Мъжът бил откаран в местната болница с наранявания в областта на ръката, като след прегледа е освободен. Водачът бил тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел 4.08 промила. Пияният отказал кръвна проба и приел показанията на техническото средство.

По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицията разби наркооранжерия в региона и прибра 55-годишен румънец

Published

on

Полицията иззе 154 канабисови растения, а по случая е задържан 55-годишен румънски гражданин.

Успешната акция е била реализирана вчера, 23 ноември, от криминалисти от дряновското полицейско управление, които предприели претърсване в частен имот в село Саласука.

В една от стаите, приспособена за отглеждане на канабис, открили и иззели 154 канабисови растения, реагирали при полевия наркотест на марихуана.

Допълнително бил намерен полиетиленов плик, съдържащ суха зелена листна маса с тегло 21 грама, също реагирала на марихуана.

Конфискувано било оборудване – лампи с рефлекторни светлоотразители към тях, вентилатори, два радиатора, единадесет туби с течна тор и други съоръжения, способстващи отглеждането на растенията.

За срок до 24 часа бил задържан 55-годишен румънски граждани, като срещу него е образувано досъдебно производство по чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс.

Работата продължава под надзора на прокуратурата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица