Свържи се с нас

Крими

Съдът възобновява откритите съдебни заседания по делата

Published

on

Окръжен съд – Габрово възобновява провеждането на открити съдебни заседания по всички видове дела, както и останалите дейности, свързани със съдопроизводството и предоставяне на административни услуги, при спазване на строги противоепидемични мерки.

Със заповед на административния ръководител – председател на Окръжен съд – Габрово от 14 май, издадена във връзка с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 12 май, в палатата се допускат страни по дела, адвокати, вещи лица, свидетели, както и лица, посещаващи сградата за получаване на административни услуги, като всички трябва да носят маски и ръкавици.

Задължителна е и дезинфекцията на влизащите в сградата, както и спазването на определената от здравните органи физическа дистанция между отделните лица. В сградата няма да бъдат допускани лица с външна симптоматика на заразяване и повишена телесна температура.

Съдебните служби ще работят с граждани и адвокати сутрин от 9.00 до 12.00 часа и след обяд от 14.00 до 17.00 часа (в периодите от 8,00 ч. до 9,00 ч. и от 12,00 до 14,00 ч. ще се извършва основна дезинфекция на общите части на сградата и на помещенията с обществен достъп).

За да се предотврати едновременното струпване на повече лица пред различните служби, където липсва достатъчно пространство и е невъзможно да се спазва изискуемата физическа дистанция, може да се наложи посетителите да изчакват извън сградата на съда.

Желателно е подаването на документи да се осъществява предимно по електронен път на следните адреси: justice@court-gbr.com, gabrovo-os@justice.bg или delovodstvo-osg@court-gbr.com.

Справки по дела може да се извършват на място, при спазване на горепосочените изисквания за достъп до сградата и физическа дистанция, или чрез запитвания на обявените по-горе електронни адреси или по телефоните на служба „Деловодство“ – 066 811 109 и служба „Съдебни секретари“ – 066 811 115.

При провеждане на открити заседания в съдебните зали ще бъдат допускани само участниците в конкретното производство – страни по делата и техните процесуални представители, както и останалите призовани лица. Осигурена е техническа възможност за разглеждане на дела и чрез видеоконферентна връзка.

Информация за хода на съдебните производства от обществен интерес и за постановените по тях съдебни актове ще бъде оповестявана във възможно най-кратки срокове чрез интернет страницата на съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

75-годишен дядо подкара кола без номера

Published

on

Полицията в Дряново установи 75-годишен местен жител, управлявал нерегистриран автомобил.

Той бил хванат в събота, 16 май, около 19.49 часа на улица „Горнич над язовира“ в Дряново. Тогава служители на полицейското управление спрели за проверка лек автомобил, който бил без поставени регистрационни табели, управляван от дядото.

От направена справка в информационните масиви на МВР не били установени данни за моторното превозно средство.

По случая е започнато бързо производство срещу водача, за управление на нерегистрирано по надлежния ред моторно превозно средство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Намериха амфетамин в колата на 30-годишен габровец

Published

on

30-годишен габровец бе задържан, заради притежанието на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Той бил арестуван във вторник, 19 май, малко преди полунощ в хода на специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества.

Около 23.45 часа, в района на улица „Свищовска“ в близост до номер 117, полицейски екип спрял за проверка лек автомобил, управляван от 30-годишния мъж от Габрово.

При извършените процесуално-следствени действия, от водача бил иззет полиетиленов плик, съдържащ бяла на цвят кристалообразна субстанция, която при направения полеви наркотест реагирала на наркотичното вещество амфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда под надзора продължава на Районната прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Предадоха на съд жена, погазила карантината си на Гергьовден

За нарушаване на карантинните мерки жена е предадена на съд по бързо производство на Районна прокуратура – Габрово.

Published

on

Районната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт по бързо производство за неспазване на карантинните мерки. Още 15 досъдебни производства за нарушаване на противоепидемичните мерки води Прокуратурата, като всички дела са взети на специален надзор от Апелативна прокуратура – В. Търново.

На 25 април 45-годишната жена се завърнала от Гърция. При влизането си в страната, с предписание на РЗИ-Хасково, тя била поставена под 14-дневна карантина на посочен от нея адрес в Габрово.

На 6 май, преди срокът на карантината да е изтекъл, жената с инициали Н.Г. била установена от автопатрулен екип на полицията да управлява лек автомобил в централната градска част на Габрово.

При извършената проверка тя обяснила на полицейските служители, че е ходила да пазарува и отивала до автосервиз.

Предстои насрочване на делото в Районен съд – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица