Свържи се с нас

Крими

Съдът възобновява откритите съдебни заседания по делата

Published

on

Окръжен съд – Габрово възобновява провеждането на открити съдебни заседания по всички видове дела, както и останалите дейности, свързани със съдопроизводството и предоставяне на административни услуги, при спазване на строги противоепидемични мерки.

Със заповед на административния ръководител – председател на Окръжен съд – Габрово от 14 май, издадена във връзка с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 12 май, в палатата се допускат страни по дела, адвокати, вещи лица, свидетели, както и лица, посещаващи сградата за получаване на административни услуги, като всички трябва да носят маски и ръкавици.

Задължителна е и дезинфекцията на влизащите в сградата, както и спазването на определената от здравните органи физическа дистанция между отделните лица. В сградата няма да бъдат допускани лица с външна симптоматика на заразяване и повишена телесна температура.

Съдебните служби ще работят с граждани и адвокати сутрин от 9.00 до 12.00 часа и след обяд от 14.00 до 17.00 часа (в периодите от 8,00 ч. до 9,00 ч. и от 12,00 до 14,00 ч. ще се извършва основна дезинфекция на общите части на сградата и на помещенията с обществен достъп).

За да се предотврати едновременното струпване на повече лица пред различните служби, където липсва достатъчно пространство и е невъзможно да се спазва изискуемата физическа дистанция, може да се наложи посетителите да изчакват извън сградата на съда.

Желателно е подаването на документи да се осъществява предимно по електронен път на следните адреси: justice@court-gbr.com, gabrovo-os@justice.bg или delovodstvo-osg@court-gbr.com.

Справки по дела може да се извършват на място, при спазване на горепосочените изисквания за достъп до сградата и физическа дистанция, или чрез запитвания на обявените по-горе електронни адреси или по телефоните на служба „Деловодство“ – 066 811 109 и служба „Съдебни секретари“ – 066 811 115.

При провеждане на открити заседания в съдебните зали ще бъдат допускани само участниците в конкретното производство – страни по делата и техните процесуални представители, както и останалите призовани лица. Осигурена е техническа възможност за разглеждане на дела и чрез видеоконферентна връзка.

Информация за хода на съдебните производства от обществен интерес и за постановените по тях съдебни актове ще бъде оповестявана във възможно най-кратки срокове чрез интернет страницата на съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Спипаха таксиджия, „бръмчал“ нелегално

Published

on

Преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс е образувана срещу 54-годишен мъж от Плачковци, установен да осъществява нерегламентиран таксиметров превоз.

Случаят бил разкрит вчера, 13 август, около 09.40 часа по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с осъществяване на нерегламентиран таксиметров превоз на пътници, осъществена от служители на тревненската полиция и на РД „Автомобилна администрация“ – Плевен.

„Шано – таксиджията“ бил спрян от органите на реда на ул.“Асеневци“ в Трявна. При извършената от служителите на Закона проверка, било установено че водачът осъществявал нерегламентиран таксиметров превоз на трима пътници – две лица от Трявна и един жител на село Градец.

Във връзка със случая е образувана преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

16-годишен загина след инцидент с АТВ край Буря

Published

on

16-годишен момче загуби живота при нелеп инцидент с АТВ край севлиевското село Буря. Трагедията е станала вчера сутринта, 13 август, около 08.25 часа.

Тогава чрез спешния телефон 112 в дежурната част на севлиевската полиция постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадали, в близост до село Буря.

По първоначални данни, на десен завой, водач на АТВ изгубил контрол над управляваното от него моторно превозно средство, напуснал пътното платно и пропадал в дере, протичащо в ляво по посоката му на движение.

В следствие на травмите, получени при инцидента, починал 16-годишен жител на село Грънчарово, община Дулово. С наранявания, без опасност за живота, е 16-годишен младеж от София.

На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „в“ от Наказателния кодекс.

Разследването на механизма и причините за възникване на пътния инцидент се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Двама от Ряховците пренебрегнаха карантина

Published

on

Наказателно производство е започнато вчера, 12 август, срещу двама жители на село Ряховците – мъже на 49 и на 25 години, поставени под карантина за срок от 14 дни с предписания на Регионална здравна инспекция – Благоевград.

В 11.30 часа при извършена проверка полицейски служители установили, че двамата били напуснали мястото за настаняване, за което съобщиха, че ще пребивават за посочения в предписанията срок, с което действие ги нарушили, и осъществили състава на чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Разследването по случая се провежда под надзора на Районна прокуратура – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица