Свържи се с нас

Крими

Още двама погазиха домашната карантина

Published

on

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Полицията установи още два души в област Габрово, които пренебрегнаха въведените у нас противоепидемични мерки в борбата с коронавируса. Това са 30-годишна жена от Габрово и 51-годишен мъж от севлиевското село Горна Росица.

На 6 май, Гергьовден, около 20:05 часа, в района на бул.“Могильов“ в Габрово, полицейски екип спрял за проверка лек автомобил, управляван от 29-годишен водач, жител на град Перущица. В колата заедно с него пътувала и 30-годишната габровка.

От извършената справка било установено, че пътникът бил в нарушение на предписание, издадено от РЗИ – София, с което жената била поставена под карантина за срок от 14 дни на посочен от нея адрес в град Перущица.

На следващия ден, 7 май, е започнато наказателно производство срещу 51-годишен жител на село Горна Росица, поставен под карантина с предписание, издадено му от Регионална здравна инспекция – Видин.

Около 13:00 часа при извършена проверка на адрес, полицейски служители не успели да открият мъжа в дома му, като установили, че той напуснал къщата си, с което е нарушил предписанието.

Осъществяването на състава на чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Нарушението на двамата е 17 подобно в област Габрово от началото на извънредното положение, обявено заради пандемията от коронавирус.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Екстрадират трафикант на хора, дирен и за сводничество в Германия

Published

on

С определение от вчера, 4 юни, на основание от Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест, състав на Окръжен съд – Габрово взе мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на установения в Габрово българския гражданин, с инициали В.П.

Целта е осигуряване участието на същия в производство по изпълнение на Европейска заповед за арест. Тя е издадена на 30 август м.г. от Районен съд в Мюнхен, Федерална република Германия, във връзка с разследване за извършени престъпления на територията на същата държава – трафик на хора и сводничество.

С оглед доказателствата по делото Окръжен съд – Габрово счете, че спрямо исканото лице следва да се вземе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, като по този начин ще се гарантира участието на В.П. в производството за разглеждане по същество на издадената Европейска заповед за арест.

Определението на Габровски окръжен съд подлежи на обжалване или протестиране в 3-дневен срок пред Апелативен съд – В. Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Пуснаха под парична гаранция подкупния здравен инспектор

Published

on

Състав на Окръжен съд – Габрово, определи мярка за неотклонение „парична гаранция“, в размер на 5 000 лева, по отношение на задържания здравен инспектор от Габрово, с инициали К.С., обвинен в извършване на престъпление – поискан и приет подкуп от длъжностно лице.

Мярката бе определена вчера, 4 юни. Производството пред Окръжния съд е образувано по искане на прокуратурата за определяне най-тежката мярка за неотклонение по отношение на корумпирания държавен служител.

Съобразявайки приложените по делото доказателства, съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че здравният инспектор е извършил горепосоченото престъпление, което е първата изискуема от Закона предпоставка за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдебният състав обаче прецени, че не е налице другата кумулативна предпоставка по чл.63, ал.1 НПК за определяне на такава мярка, а именно – доказателствата по делото да сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът, прие че на обвиняемия следва да бъде наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 5 000 лв., вносима в 7-дневен срок.

Определението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 3-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Изчезна катализаторът на кола пред блок Дунав

Published

on

Неизвестен извършител открадна катализаторът на кола, паркирана на обособен паркинг в района на блок Дунав в Габрово.

Престъплението е било извършено чрез използване на техническо средство за времето от 18.00 часа във вторник до около 07.30 часа в сряда, информираха от пресцентъра на полицията.

Собственик на автомобила е 45-годишен мъж от Габрово. По случая е образувано досъдебно производство, провеждащо се под надзора на прокуратурата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица