Свържи се с нас

Крими

Прибраха габровец, откраднал телефона на жена и друг изпечен крадец

Published

on

Полицията в Габрово установи и задържа за срок до 24 часа по Закона за МВР 18-годишен криминално проявен мъж от областния град, който открадна телефона на жена след гостуване в дома й.

Криминалистите стигнали до него в резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия и за когото успели да съберат достатъчно данни, че е съпричастен с извършване на кражба на мобилния телефон.

Престъплението бил извършено на 1 април от жилище, обитавано от 61-годишна жителка на Габрово, в което извършителят бил на гости.

Противозаконно отнетата вещ е била намерена и иззета. По случая е започнато досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

По отношение на разкритите кражби от последните дни, от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово допълват още, че е установен и 19-годишен жител на Севлиево, който задигнал велосипед и извършил още девет други престъпления.

По първоначални данни, велосипедът бил отнет от владението на собственика му за времето от 17.00 до 18.00 часа на 10 април от обща площадка пред апартамента му.

В резултат на оперативно-издирвателните мероприятия, проведени по преписката, криминалисти от полицейското управление задържали 19-годишния севлиевец, за кого били налице данни, че е съпричастен с извършване на престъплението.

При работата на криминалистите с него допълнително били събрани доказателства, че за времето от началото на месец април, до установяването му от органите на реда, мъжът извършил на територията на Севлиево девет кражби на лични вещи от жилища, собственост на различни граждани.

Той откраднал 2 чифта маратонки, 3 мобилни телефона, МР3 плейър, дамски накити, известно количество кутии с цигари от различни марки, ваучери на стойност 50,00 лева, дебитна карта и други вещи на неустановена към момента стойност, както и приблизително 400 лева в брой.

Голяма част от вещите, предмет на престъпленията са били намерени и иззети, и се съхраняват в РУ – Севлиево. След окомплектоване, материалите по преписките ще бъдат изпратени в Районна прокуратура – Севлиево с мнение за образуване на досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Арестуваха габровец след 2 автокражби

Published

on

Криминално проявен мъж, противозаконно отнел два автомобила, бе задържан за срок до 24 часа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Сигналите са получени на 28 февруари и 16 март. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия бил задържан извършителят на деянията.

Това е 34-годишен многократно осъждан габровец. Двата автомобила, предмет на престъпленията, са намерени и върнати на собствениците.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Арестуваха габровец, прибрал парите от телефонна измама

Published

on

Криминалисти задържаха габровец, съпричастен към телефонна измама. Действията по разследването започнали след сигнал от 72-годишна местна жителка.

Тя разказала, че на 13 март на домашния ѝ телефон позвънил мъж, който ѝ съобщил, че неин близък се нуждае от пари за спешна операция. Потърпевшата предала сумата от 5000 лв.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия бил установен мъжът, получил парите. Сумата, предмет на престъпление, била възстановена.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.209 ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

„Севлиевски каубой“ гръмна при изпреварване прозореца на кола

Published

on

Служители на севлиевската полиция задържаха мъж, стрелял по автомобил. Сигналът бил получен в местното районно управление в събота, 18 март, в 08.50 часа от 43-годишен жител на ловешкото село Смочан.

Потърпевшият разказал пред разследващите, че пътувайки с лек автомобил „Форд Галакси“, на пътя София-Варна, в района на село Ряховците, бил изпреварен от друг автомобил, от който било стреляно с пневматичен пистолет.

В резултат на произведения изстрел било унищожено предното дясно стъкло на Форд-а.

Предприети били незабавни действия, в резултат на които бил задържан извършителят на деянието. Това бил 28-годишен севлиевец, срещу когото вече е образувано досъдебно производство по чл.216 ал.1 от Наказателния кодекс.

Оръжието на престъплението е било иззето.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица