Свържи се с нас

Крими

Фирма от Габрово продавала „маркови“ стоки на Слънчака

Съдът наложи имуществена санкция на търговското дружество от Габрово, а собственикът на фирмата бе осъден на пробация.

Published

on

Състав на Окръжния съд в Габрово наложи имуществена санкция на местно търговско дружество, във връзка с извършено от управителя на фирмата престъпление против интелектуалната собственост.

Производството пред Габровския окръжен съд бе образувано по предложение от прокурор от Районна прокуратура – Несебър, основаващо са на чл. 83б, ал. 1, т. 1 във вр. с чл. 83а от Закона за административните нарушения и наказания, за налагане на имуществена санкция на Еднолично ограничено отговорно дружество от Габрово.

Видно от доказателствата по делото с присъда на Районен съд – Несебър, влязла в сила пред декември 2019 г., управителят на дружеството бе признат за виновен и му е наложено наказание пробация за това, че през юли 2016 г., в магазин в курортен комплекс Слънчев бряг, използвал без правно основание в търговската си дейност известни търговски марки, притежание на: Louis Vuitton Malletier, FR; CHANEL SARL, CH; PRADA S.A., LU; Michael Kors /Switzerland/ International GmbH, US и др., без съгласието на притежателите на изключителните права по смисъла на Закона за марките и географските означения.

В търговския обект били предлагани за продажба и съхранявани стоки с изобразени знаци, сходни на стоките, за които регистрираните марки са получили закрила, като общата стойност „репликите“ на оригиналите е била 20 500 лв.

Като съобрази разпоредбите на чл. 83а от Закона за административните нарушения и наказания Окръжният съд в Габрово счете, че на търговското дружество следва да се наложи имуществена санкция в размер на 20 500 лв., представляваща облагата, с която юридическото лице би се обогатило, в резултат на извършеното от неговия управител престъпление.

Решението на Габровския окръжен съд подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Катастрофа между джип и мотор край Габрово (снимки)

Published

on

Лек автомобил „БМВ Х6“ и мотор се удариха край Габрово, сигнализираха до „Габрово Нюз“ читатели на медията.

Пътният инцидент е станал днес, 10 август, около 18.00 часа на главния път, свързващ Габрово и Велико Търново, в района на разклона за село Донино.

В участъка е забранено изпреварването. И двете превозни средства са се движили в посока към старата столица. Най-вероятната причина е отнето предимство на моториста, поради неразрешен ляв завой на джипа, но това предстои да стане ясно. На място има екипи на полицията и се извършва оглед на местопроизшествието.

По непотвърдена информация при катастрофата е пострадал именно водачът на мотоциклета, който след настъпване на произшествието е бил транспортиран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово. Какво е неговото състояние тепърва ще бъде установено.

Движението на автомобили в района е временно затруднено, трафикът се регулира от полицаи, а колите изчакват на място, докато бъдат допуснати да преминат покрай ударените превозни средства.

Причините и механизмът на възникване на пътнотранспортното произшествие са в процес на установяване.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Съдят дряновец, държал археологически обети

Published

on

Окръжна прокуратура – Габрово предаде на съд жител на Дряново за това, че през месец октомври 2021 г. в с. Царева ливада, държал археологически обети, принадлежащи към балканския културно-исторически ареал, които не са идентифицирани и регистрирани по надлежния ред,  предвиден в Закона за културното наследство и Наредба № 1 за реда за извършване на идентификация на движимите културни ценности и за воденето на регистри за тях.

Деянието е квалифицирано по чл. 278, ал.6, предложение първо от НК. Предстои съдът да насрочи открито разпоредително заседание по делото.

Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК, обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

54-годишен разбра по трудния начин, че не трябва да си пие алкохол и шофира

Published

on

54-годишен мъж от севлиевското село Богатово се прости с шофьорската си книжка, след като бе засечен в нетрезво състояние зад волана.

Поредният пиян водач в региона бе хванат вчера, вечерта около 21.30 часа, на ул. „Великотърновско шосе“ в Севлиево.

Тогава за полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Волво В-50“, управляван от 54-годишния жител на Богатово.

Мъжът зад волана бил тестван за употреба на алкохол, а дрегерът отчел 1.22 промила.

54-годишният е бил задържан по реда на Закона за МВР, като срещу него е образувано бързо производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица