Свържи се с нас

Крими

Фирма от Габрово продавала „маркови“ стоки на Слънчака

Съдът наложи имуществена санкция на търговското дружество от Габрово, а собственикът на фирмата бе осъден на пробация.

Published

on

Състав на Окръжния съд в Габрово наложи имуществена санкция на местно търговско дружество, във връзка с извършено от управителя на фирмата престъпление против интелектуалната собственост.

Производството пред Габровския окръжен съд бе образувано по предложение от прокурор от Районна прокуратура – Несебър, основаващо са на чл. 83б, ал. 1, т. 1 във вр. с чл. 83а от Закона за административните нарушения и наказания, за налагане на имуществена санкция на Еднолично ограничено отговорно дружество от Габрово.

Видно от доказателствата по делото с присъда на Районен съд – Несебър, влязла в сила пред декември 2019 г., управителят на дружеството бе признат за виновен и му е наложено наказание пробация за това, че през юли 2016 г., в магазин в курортен комплекс Слънчев бряг, използвал без правно основание в търговската си дейност известни търговски марки, притежание на: Louis Vuitton Malletier, FR; CHANEL SARL, CH; PRADA S.A., LU; Michael Kors /Switzerland/ International GmbH, US и др., без съгласието на притежателите на изключителните права по смисъла на Закона за марките и географските означения.

В търговския обект били предлагани за продажба и съхранявани стоки с изобразени знаци, сходни на стоките, за които регистрираните марки са получили закрила, като общата стойност „репликите“ на оригиналите е била 20 500 лв.

Като съобрази разпоредбите на чл. 83а от Закона за административните нарушения и наказания Окръжният съд в Габрово счете, че на търговското дружество следва да се наложи имуществена санкция в размер на 20 500 лв., представляваща облагата, с която юридическото лице би се обогатило, в резултат на извършеното от неговия управител престъпление.

Решението на Габровския окръжен съд подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Акция на полицията и жандармерията днес в Габрово

Published

on

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението и противодействие на битовата престъпност, с участие на служители от Зонално жандармерийско управление – Плевен, ще се проведе днес, 4 август, на територията обслужвана от Районното управление на полицията в Габрово.

Акцията стартира в 14.00 часа. Целта е противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества, престъпни посегателства върху личността и собствеността на гражданите, установяване и санкциониране на нарушители по Закона за движението по пътищата, както и недопускане на прояви против обществения ред.

Във връзка с целите на операцията, ще се извършват полицейски проверки на лица, моторни превозни средства и адреси, с цел установяване на нарушители на Закона за гражданската регистрация, Закона за българските лични документи, Наредби на Общината и други нормативни актове.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Акция срещу битовата престъпност се проведе в Габровско

Published

on

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред бе проведена на територията на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В хода операцията са били проверени 53 моторни превозни средства, 88 души и десет адреса.

В резултат на полицейските действия са били констатирани 18 нарушения, за които са съставени 2 акта по Закона за движението по пътищата, 7 – по Закона за гражданската регистрация и са били наложени 9 глоби с фиш.

Връчените електронни фишове са четири.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Марихуаната създаде проблеми за четирима

Published

on

Двама габровци и двама севлиевци ще си имат проблеми със Закона, след като бяха хванати да извършват различни престъпления, свързани със забраненото наркотично вещество марихуана. Трима от тях са били арестувани заради притежанието ѝ, а четвъртият бе установен да шофира след употреба.

Първи от всички бил установен 33-годишен криминално проявен габровец, шофирал под въздействието на канабис. Той бил спрян за проверка в петък, 31 юли, около 03.45 часа, в района на площад „Ракетата“ в Дряново, по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества.

Лекият автомобил, който габровецът управлявал, бил собственост на трето лице. При извършена проверка на водача за употреба на наркотици, техническото средство отчело положителна проба за наличие на наркотичното вещество канабис. Водачът не е дал кръв за химически анализ, а по случая е образувано бързо производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Същият ден, но около 22.15 часа в района на булевард „Могильов“ в Габрово при проверка, полицейски служители задържали 29-годишен, криминално проявен местен жител, за когото били налице данни, че е придобил и държи в себе си хартиена „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса. При направения полеви наркотест тя дала характерната реакция и оцветява на наркотичното вещество марихуана.

Двата ареста на севлиевците били извършени в събота, по едно и също време, около 23.00 часа. При специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Севлиево, били задържани 30 и 33-годишен.

В хода на проведените процесуално-следствени действия, чрез протокол за доброволно предаване, двамата по отделно предали на полицейските служители известно количество суха зелена листна маса, която при проведените полеви наркотестове реагирала на наркотичното вещества марихуана.

По случаите са започнати досъдебни производства под надзора на районната прокуратура в Севлиево.

*Снимка: Пресцентър МВР, Архив.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица