Свържи се с нас

Крими

39-годишен опита да осуети проверка и се озова в ареста

Клипът със задържането му нашумя в социалните мрежи и предизвика стотици реакции и коментари.

Published

on

39-годишен жител на Габрово опита да осуети полицейска проверка и се озова в местния арест, където беше задържан за срок до 24 часа.

Срещу него вече е заведена преписка по чл. 270 от Наказателния кодекс, която ще бъде изпратена на Районната прокуратура в Габрово с мнение за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Видеоклипът със задържането и опитът му да попречи на полицейските действия нашумя през вчерашния ден (25 ноември) в социалните мрежи, предизвиквайки стотици реакции и коментари, а изявлението на ръководството на Областната дирекция на МВР – Габрово по случая не закъсня.

Днес, 26 ноември, от полицията обясниха случката във връзка с публикация от 25 ноември във фейсбук видеоклип, отразяващ работа на полицейски служители с граждани в Габрово.

Според официалната информация, вчера около 11.00 часа, гражданин на Габрово, живущ в близост до установъчен пункт на полицейски автопатрул бил спрян от полицейски служители, с цел извършване на проверка за установяване на самоличност.

Проверяваният не представил лична карта или друг документ, удостоверяващ неговата самоличност, под предлог, че не носи в себе си, предвид близостта до обитаваното от него жилище.

В момента на извършване на проверката, била осъществена намеса от страна на трети лица, които направили опит да осуетят полицейските действия.

Едно от лицата, мъж на възраст 39 години, жител на Габрово, извършил конкретни действия, насочени срещу органите на реда, с цел проверката да бъде прекратена, като едновременно с това, не изпълнил дадените му от полицейските служители разпореждания.

В 11.30 часа лицето било задържано в габровското районно полицейско управление, за срок до 24 часа по Закона за МВР.

За извършените от него нарушения са му били съставени два акта за установяване на административно нарушение – АУАН по ЗМВР за осуетяване на полицейска проверка и за неизпълнение на полицейско разпореждане.

На лицето бил съставен и АУАН по Закона за гражданската регистрация, тъй като полицейските служители установили, че той не е адресно регистриран на посочения от него настоящ адрес в Габрово.

По случая в РУ – Габрово е заведена преписка по чл. 270 от Наказателния кодекс, която ще бъде изпратена на Районна прокуратура – Габрово с мнение за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Арестуваха 26-годишен заради пико и марихуана в Габрово

Published

on

В хода на специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотици, бе задържан криминално проявен мъж.

Акцията е проведена вчера на територията на Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Криминалисти извършили проверка на 27-годишен местен жител, у когото намерили 26 грама марихуана и близо 3 грама метамфетамин.

При последвалото претърсване в жилището, обитавано от лицето, полицейските служители открили и иззели 38 грама марихуана и 3 грама метамфетамин. Мъжът бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу него е образувано досъдебно производство по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Контрольор в градския транспорт на Габрово пострада при инцидент

Published

on

52–годишна жена, контрольор в автобус от обществения транспорт на Габрово, пострада при инцидент, станал във вторник, около 16.50 часа, на ул.“Свищовска“.

Водачът на превозното средство, приближавайки пешеходна пътека, намалил скоростта с цел да пропусне преминаващи пешеходци, в резултат на което жената паднала напред и си ударила главата в таблото на рейса.

Пострадалата била транспортирана в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с комоцио, без опасност за живота.

Пробите за алкохол и на двамата са отрицателни. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Мащабна полицейска акция срещу престъпността в Габровско

Published

on

Акцията се проведе вчера, като част от превантивните мерки за противодействие на престъпността, гарантиране на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони и пътната безопасност, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В полицейската операция участваха служители от Районните управления в Габрово, Севлиево, Дряново Трявна, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР Габрово, Зонално жандармерийско управление Плевен, Регионална дирекция по горите, НАП Габрово.

Обект на проверка бяха различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства.

Проверени са били общо 414 граждани, 320 автомобила, 32 лица с криминални прояви, 22 сборища на криминално проявени, 13 пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, 7 заложни къщи, 15 автоморги, автосервиза и депа, 18 питейни и увеселителни заведения и 27 търговски обекта. Издирено е 1 лице.

Съставени са били 11 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. Съставени са 75 акта за установяване на административни нарушения. Разкрити са 9 престъпления. Образувани са 2 бързи и 3 досъдебни производства. Задържани са 6 лица.

Криминалисти от габровската полиция задържали мъж и жена за притежание на наркотици. В хода на извършено претърсване в жилището, обитавано от лицата, служителите са намерили и иззели 2,8 грама пико; 2,4 грама екстази; 8,3 грама амфетамин и над 17 грама марихуана.

Около 16.45 часа на ул. „П.Р. Славейков“ в Севлиево, полицейски екип спрял за проверка 43-годишен мъж. Установено, че той е придобил и държи в себе си близо 2 грама марихуана.

Близо час по-рано, в 15.30 часа в севлиевския ж.к. „Д-р Атанас Москов“ бил спрян за проверка 17-годишен местен жител. Установено било, че момчето придобило и държи в себе си над 3 грама амфетамин.

Полицейски екипи съвместно със служители на  РДГ – Габрово извършили проверки на адреси на територията на областта. В склад в Габрово били намерени 10 куб. метър дърва за огрев „, немаркирани с контролна горска марка.

В 13.40 часа в района на село Ловнидол бил спрян за полицейска проверка лек автомобил “Киа Рио“, управляван от 55-годишен габровец. Мъжът не представил шофьорска книжка, като при извършената справка било установено, че е неправоспособен и управлява автомобила в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица