Свържи се с нас

Крими

Трима непълнолетни крадоха прахови пожарогасители

Published

on

Трима непълнолетни жители на Севлиево, на възраст 14-15 години, бяха уличени от криминалисти в извършването на кражба на 4 прахови пожарогасители, собственост на детска градина в града. Престъплението им било разкрито в понеделник, 4 ноември.

По данни на директорката на детската градина, престъплението било извършено за времето от 17.30 часа на 1 ноември до 08:00 часа на 4 ноември от служебен автомобил, паркиран в двора на учебното заведение.

В резултат на проведените незабавни оперативно – издирвателни мероприятия, криминалисти от полицейското управление установили тримата непълнолетни севлиевци, за които били налице данни, че са съпричастни с извършване на престъплението.

Допълнително, в хода на работата по преписката полицаите установили, че тримата се водят на отчет в „Детска педагогическа стая“, и са вероятните извършители на друга кражба – на въдици и други рибарски принадлежности, извършена за времето от 17:00 часа на 3 ноември до 05:00 часа на 4 ноември от багажник на автомобил, паркиран в района на ж.к. „Атанас Москов“, пред блок № 10.

Вещите, предмет на престъпление са били предадени от непълнолетните с протокол за доброволно предаване. След окомплектоване, материалите по преписката ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Севлиево по компетентност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Жена „захлеби“ почти минимална заплата, но не за дълго. Полицията я прибра!

Published

on

В рамките на няколко минути служители на габровската полиция установиха и задържаха жена, извършила кражба на пари.

Действията по разследването започнали снощи, малко преди 18.30 часа. Чрез спешния телефон 112 бил подаден сигнал, че неизвестно лице проникнало в незаключен апартамент в Габрово, откъдето извършило кражба на 850 лв.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия в 18.40 часа полицаи арестували 26-годишната крадла.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Полицията в Габрово арестува двама заради марихуана

Published

on

Двама млади бяха задържани заради наркотици при специализирана полицейска операция, проведена в Габрово.

На ул.“Александър Керков“ автопатрулен екип спрял за проверка 27-годишен криминално проявен мъж, с когото бил и 17-годишен младеж.

При извършените процесуално-следствени действия било установено, че двамата придобили и държат в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл.354а ал.3 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Крими

Полицията изяснява обстоятелствата около конфликт в Габрово

Published

on

Областната дирекция на МВР в Габрово изяснява обстоятелствата около конфликтна ситуация, възникнала в късния следобед на 9 юни в центъра на Габрово, в района на ул.“Генерал Радецки“.

На място са били насочени автопатрулни екипи, които установяват лицата, участващи в конфликта. Активните действия по случая продължават.

Уведомена е Районната прокуратура в Габрово. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени по компетентност в прокуратурата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица