Свържи се с нас

Крими

Полицаи жънаха 3-метрови растения в градина с канабис

Градина, засята с канабис в двора на къща в севлиевското село Петко Славейков, откриха полицаи. Успешната акция, с цел противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества, е била реализирана вчера (30 септември).

В резултат на проведени оперативно – издирвателни мероприятия, криминалисти от севлиевската полиция установили и задържали 31-годишен жител на село Петко Славейков, за когото били налице данни, че държи без надлежно разрешително в жилището си в същото село наркотични вещества.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

При проведени процесуално-следствени действия в гараж, прилежащ към имота, органите на реда намерили и иззели 20 стръка растения, окачени на канап, които при проведения полеви наркотест дали характерна реакция на наркотичното вещество „канабис“.

В двора на имота криминалистите намерили засадени в почвата още 30 растения от рода на конопа, които били с височина между 2,5 и 3 метра. При извършения на място наркотест, проба от листната им маса дала характерна реакция на наркотичното вещество „канабис“.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

По случая е образувано досъдебно производство по два от съставите на Наказателния кодекс, свързани с наркотични вещества. Разследването се провежда под надзора на прокуратурата в Севлиево.

След приключване на цялостното документиране по случая, материалите по наказателното производство ще бъдат изпратени на Районна прокуратура, с мнение за предаване на съд.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Полицейски акции в Габрово и Трявна

Две полицейски акции са били проведени на територии на общините Габрово и Трявна, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Вчера, 15 октомври, в Габрово е била реализирана специализирана полицейска операция по безопасност на движението. В хода на полицейските действия, осъществени по метода за „широкообхватен контрол“ били проверени 56 моторни превозни средства, от които 28 товарни автомобила и 58 души.

Констатирани били общо 11 нарушения, за които са наложени 8 глоби с фиш и са съставени 3 акта, като връчените електронни фишове са 11.

За периода от 8 до 14 октомври на територията, обслужвана от тревненската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, с цел осигуряване на полицейско присъствие в малките и отдалечени населени места, противодействие на телефонни измами с възрастни хора, и контрол на пътното движение.

В хода на акцията били проверени 244 моторни превозни средства и 283 души. Установени са 177 нарушения, за които са наложени 131 глоби с фиш и са съставени 46 акта. В резултат на проверките са били разкрити две престъпления по линия „наркотици“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Малолетен задигна 50 лева от беларусец на „Брянска“

Полицията в Габрово разкри извършителя на кражба. Това е малолетен жител на града, задигнал 50 лева от гражданин на Беларус.

Малолетният габровец, за когото са налице данни за предишни противообществени прояви, извършил престъплението в събота, 12 октомври, в района на ул.“Брянска“.

Материалите по преписката ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Габрово, по компетентност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Сбиване между двама завърши със счупен крак

33-годишен жител от старозагорското село Калитиново пострада сериозно при сбиване в Габрово. Той бил приет в габровската болница със счупен крак. Телесната му повреда причинил 27-годишен габровец.

Инцидентът е станал в събота. Първоначално двамата се скарали, но конфликтът им ескалирал и прераснал в сбиване. При настаналата ръкопашна схватка пострадал 33-годишният мъж, който получил фрактура на единия крак.

Във връзка с побоя, за срок до 24 часа в местния арест, бил задържан 27-годишният жител на Габрово, за когото били налице данни, че е причинил средна телесна повреда.

Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица