Свържи се с нас

Крими

Задържаха двама за жестокия побой в „Партийната школа“

Published

on

Двама 23-годишни граждани са били задържания за жестокото нападение, при което в студентското общежитие „Партийна школа“ към Техническия университет в Габрово беше тежко пребит 22-годишен гражданин на Република Украйна, пребиваващ в нашия град.

За криминалното деяние ви информирахме вчера (30 септември). Арестуваните са родом от Бургас и Симеоновград, срещу които вече е образувано наказателно досъдебно производство и ще понесат отговорността си за стореното.

Двамата побойници са били уличени в резултат на проведените оперативно – издирвателни мероприятия и процесуално – следствени действия от страна на габровските криминалисти, събрали достатъчно данни, че именно те са извършителите на безмилостния побой.

След приключване на работата по цялостното документиране на случая, материалите по разследването ще бъдат предадени на прокуратурата в Габрово, уточниха от полицията.

Според неофициални източници виновниците за побоя са две момчета, бесарабски българи от Украйна, а конкретната причина били момичета. Пребитият 22-годишен украинец, пребиваващ в Габрово, е със счупено чене след инцидента.

Боят е бил заснет от камерите в студентското общежитие „Партийна школа“ към университета. Мелето се е разиграло пред очите на други студенти, предпочели да гледат сеир, вместо да се намесят и да предотвратят неприятната случка.

Запознати в детайли с инцидента поставят въпроса и за охраната в общежитието, която изобщо не се е намесила и е допусната разправата за момичета да прерасне бой, при който пострада 22-годишният студент от Украйна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

В ход е полицейска акция за осигуряване на пътна безопасност

Published

on

В ход е специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и ограничаване на предпоставките за възникване на произшествия.

В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната.

Те ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Проверките ще включват още използването на предпазните колани, техническата изправност на автомобилите, наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и др.

Стартиралата акция е безсрочна и е продължение на предприетата от МВР политика за нулева толерантност към водачите, грубо нарушаващи правилата за пътна безопасност.

Зареди още

Крими

Сгащиха шестима непълнолетни, откраднали кола от ул.“Орловска“

Published

on

Полицията в Габрово установили шест непълнолетни момчета, съпричастни с извършването на автокражба.

Престъплението било извършено през нощта на 12 май. Тогава неизвестно лице противозаконно отнело лек автомобил „Тойота Айго“, паркиран на ул.“Орловска“ в областния град.

Малко по-късно след постъпването на сигнала в полицията, автомобилът бил намерен изоставен на ул.“Петкова нива“.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършители на деянието са шест непълнолетни момчета от Габрово.

Непълнолетните не се водят на отчет в Детска педагогическа стая и спрямо тях няма налагани възпитателни мерки по смисъла на ЗБППМН.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Мелето в центъра на Габрово не е на етническа основа

Полицията призова гражданите да не се поддават на провокативни информации, разпространяващи се в социалните мрежи.

Published

on

Във връзка с инцидента от 2 май, при който две групи хора се сбиха, и придобил популярност в социалните мрежи, в габровската полиция бе извършена проверка. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на разследването е установено, че причина за сбиването не е омраза на етническа основа, а е вследствие на предходно познанство и влошени междуличностни отношения. Прегледани и анализирани са били и видеозаписи от камери.

Областна дирекция на МВР – Габрово приканва гражданите да не се поддават на злонамерени слухове за умишлено напрежение.

От полицията припомнят, че на 2 май, около 20.30 часа, е получен сигнал за сбиване между две групи лица на ул.”Скобелевска“. На място незабавно бяха изпратени автопатрулни екипи, които установяват двама пострадали.

Същите бяха откарани за преглед в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, като след прегледа са били освободени. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия бяха установени извършителите на деянието – пет лица на възраст между 13 и 18 години.

За случая своевременно е уведомена Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица