Свържи се с нас

Крими

Килограм кокаин и 4,7 кг хероин иззеха при акция на Гергините (снимки)

Published

on

63-годишен мъж от габровското село Гергини беше арестуван, заради 1 килограм кокаин и 4,7 кг хероин. До задържането му се стигна след проведена спецакция, под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив и с активното съдействие на Областната дирекция на МВР – Габрово.

снимка: Пресцентър МВР

Високорисковите наркотични вещества, в особено големи размери, са били иззети при специализирана операция на служители на отдел “Криминална полиция” при пловдивската дирекция на МВР, проведена под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив и в тясно взаимодействие с колегите им от Габрово.

снимка: Пресцентър МВР

На 19 август т.г. на адрес в квартал “Столипиново” в Пловдив служители на отдел “Криминална полиция” и сектор “Специализирани полицейски сили” при ОДМВР-Пловдив задържали в момент на наркосделка 48-годишен турски гражданин и две жени, на 24 и 37 години.

снимка: Пресцентър МВР

При процесуално-следствените действия тогава били иззети общо 257,6 грама хероин, над 0,4 грама кокаин, електронна везна и мобилни телефони.

снимка: Пресцентър МВР

В хода на образуваното досъдебно производство тримата били задържани за срок до 72 часа, с постановление на окръжен прокурор и привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

снимка: Пресцентър МВР

При продължилите по случая оперативни действия и анализ на събраната информация криминалистите установили, че 48-годишният чужденец придобил наркотичните вещества именно от 63-годишен жител на габровското село Гергини.

снимка: Пресцентър МВР

След съгласуване с прокуратурата данните за него били подадени в Областната дирекция на МВР – Габрово, откъдето незабавно бил сформиран екип, който се насочил към населеното място до Габрово.

снимка: Пресцентър МВР

В рамките на минути служителите локализирали къщата на мъжа и го заловили пред нея, при потеглянето му с лек автомобил “Мерцедес”, в който бил открит пакет с около килограм кокаин.

снимка: Пресцентър МВР

Допълнително в двора на имота били намерени закопани общо 18 пресовки, реагирали на хероин с тегло около 4,7 кг, а в къщата били открити още незаконно притежавани ловна пушка и 100 патрона.

снимка: Пресцентър МВР

По време на беседите с 63-годишния, задържаният признал пред разследващите, че се е подготвял да се освободи от всички намерени веществени доказателства.

снимка: Пресцентър МВР

Според справка в регистрите на МВР 63-годишиният мъж няма криминалистически регистрации в България, по данни на разследващите, той е изтърпял ефективна присъда лишаване от свобода в Турция, след като през 2014 г. местните власти го заловили на граничен пункт с килограм хероин.

снимка: Пресцентър МВР

Към момента той е задържан с постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив и предстои в понеделник да бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража”.

снимка: Пресцентър МВР

За извършеното престъпление в случая законът предвижда наказание от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 до 100 хиляди лева”.

Данните от успешната реализация бяха оповестени днес, 23 август, от директора на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев, заместника му – комисар Димитър Събчев, зам.-директора на ОДМВР – Габрово комисар Цветан Петков, заместник-окръжните прокурори Галин Гавраилов и Галина Андреева-Минчева и наблюдаващия делото прокурор Марин Пелтеков.

снимка: Пресцентър МВР

Представителите на прокуратурата определиха като изключително прецизна и професионална работата на служителите от пловдивския отдел “Криминална полиция” и дадоха висока оценка за бързата и адекватна реакция на колегите им от Габрово, в резултат на което е постигната успешната реализация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Спряха пиян габровец без книжка на ранина при проверка в Дряново

Published

on

38-годишен габровец, с отнета за употребата на алкохол шофьорска книжка, бе засечен отново в нетрезво състояние зад волана. Срещу него е заведено бързо полицейско производство.

Пияният водач бил отбил за проверка в неделя, 14 април, 10 минути преди 08.00 часа в Дряново. Тогава екип на полицията, патрулиращ в града на Майстор Колю Фичето, проверил шофьора на лек автомобил „Пежо 206“.

Водачът бил тестван за алкохол, тъй като видимо изглеждал употребил. Техническото средство отчело 1.05 промила в количеството издишан въздух.

При извършената справка в информационните масиви на МВР проверяващите полицаи установили, че мъжът управлявала автомобила след влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол.

Зареди още

Крими

Арестуваха двама непълнолетни заради марихуана, сред тях британец

Published

on

Двама непълнолетни бяха задържани при полицейска акция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ Габрово спрели за проверка 16-годишно момче, гражданин на Великобритания, известно на МВР.

Установено било, че придобило и държи в себе си суха зелена листна маса с тегло 8.5 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Последвало претърсване в обитаваното от него жилище, където също била намерена марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.

На детска площадка в Севлиево полицейски служители проверили 17-годишно момче от село Богатово.

При извършения му личен обиск униформените служители установили, че лицето придобило и държи в себе си свивка, съдържаща суха зелена листна маса с тегло 1.93 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано бързо производство.

Зареди още

Крими

Кола блъсна 14-годишно момиче, пресичащо на бул.“Априлов“

Published

on

14-годишно момиче беше блъснато от кола в Габрово. Пътнотранспортното произшествие е станало вчера, 9 април, около 16.20 часа на бул.“Априлов“, съобщават от пресцентъра на полицията.

Момичето е било ударено на пешеходната пътека от лек автомобил „Дачия“. Колата била управлявана от 59-годишен мъж, който не пропуснал пресичащи на пешеходната пътека пешеходци и е блъснал детето.

Момичето било откарано в габровската болница от своя баща, където била установена контузия на десния лакът, като след прегледа било освободено за домашно лечение.

Водачът на автомобила напуснал местопроизшествието без да уведоми контролните органи. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица