Свържи се с нас

Крими

Незаконна сеч край Яворец

Published

on

снимка: СЦДП – Габрово, Архив

Незаконна сеч е била регистрирана в землището на габровското село Яворец. 43-годишен жител от село Идилево, с редовно писмено позволително, отрязал 23 дървета, извън описаните в документите му.

Сигналът бил подаден от местен жител. Извършен е оглед на мястото и са иззети веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Полицията с апел: Не се доверявайте на телефонни обаждания от непознати!

Хора! Бъдете отговорни и внимателни! Говорете и предупредете възрастните си родители и близки да не дават пари на непознати, дори на представящи се за полицаи, още повече поискани по телефона!

Published

on

Областната дирекция на МВР-Габрово апелира гражданите да не се доверяват на телефонни обаждания от непознати. Не предоставяйте пари и ценности след обаждания от непознати, независимо за кого ви се представят!

Призивът на полицията е отправен във връзка с регистрирани нови случаи на телефонни измами на територията на различни области в страната.

ОДМВР-Габрово апелира за повишено внимание от страна на гражданите, както и за незабавно уведомяване и търсене на съдействие от органите на реда.

Телефонните измамници са изключително изобретателни. Освен старите схеми, прилагани през годините, се използват и нови методи за въвеждане в заблуждение на потърпевшите.

Към момента на територията на област Габрово не са постъпвали сигнали от граждани, станали жертва на телефонна измама.

Съвети към гражданите:
1.По никакъв повод не давайте пари на непознати, независимо от предлога. В никакъв случай не се съгласявайте да давате пари и ценности на ръка, да ги хвърляте през терасата, да ги оставяте на обществени места до пътни табели и т.н.;
2.Не се доверявайте на непознати хора;
3.Не предоставяйте лични данни и данни за свои близки по телефона;
4.Опитайте да запазите самообладание при получаване на обаждане от човек, който се представя за Ваш роднина, изпаднал в беда; лекар; служител на полицията или на друга институция;
5.Ако имате съмнение, че на телефона е Ваш близък, първо опитайте да се свържете с него чрез свой съсед или познат, по възможност от телефон, различен от този, на който сте получили обаждането;
6.В случай на обаждане, в което някой се представя за Ваш близък, е добре да му зададете въпрос, отговора на който не би трябвало да е известен на непознати – например рождена дата, населено място и т.н.;
7.Същото се опитайте да направите, ако се представя за служител или лекар – задайте контролни въпроси, поискайте координати за обратна връзка, обяснете, че ще попитате в съответната институция, ще се обадите на тел. 112 и т.н.
8.Ако измамниците изискват да не затваряте телефона, намерете начин, чрез съседите или чрез мобилен телефон, да се обадите на 112 (избира се безплатно) или опитайте веднага да се свържете с Вашите близки, за които се твърди, че са пострадали.

В случай, че получите обаждане и спрямо Вас бъде осъществен опит за телефонна измама, незабавно подайте сигнал на тел. 112 или директно в подразделение на полицията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Глобиха 8 водачи, отнели предимство на пешеходец

Published

on

За периода от 11 до 16 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция по безопасност на движението.

Проверени са били 380 автомобила и 413 лица. В хода на акцията са били установени двама водачи, шофирали след употреба на алкохол, както и двама след употреба на наркотици. Установен е един неправоспособен водач.

Санкционирани са били общо 8 водачи, които не са осигурили предимство на пешеходци. Нарушения, извършени от пешеходци, са 18. Констатираните нарушения за превишена скорост са 196.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Крадлива варненка задигна парите на габровец

Published

on

Полицията в Габрово уличи 26-годишна жена от Варна в извършването на кражба.

Действията по разследването започнали, след като на 16 януари в габровската полиция постъпил сигнал от 66-годишен мъж, който се оплакал, че чантичката му, съдържаща документи и сумата от 150 лева, била открадната.

В резултат от проведените оперативно-издирвателни мероприятия местните криминалисти стигнали до извършителя на престъплението и задържали 26-годишната жена от морската ни столица.

По случая е заведена преписка.

Криминално проявен мъж е бил задържан за унищожаване на имущество, съобщават още от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В полицията постъпил сигнал, че на 6 януари неизвестен извършител, чрез взломяване на входна врата, проникнал в апартамент, като увредил компютърна конфигурация.

В резултат на предприетите действия бил задържан извършителят на деянието. Това бил 48-годишен жител на село Буря, многократно осъждан.

По случая също е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица