Свържи се с нас

Спорт

ФК“Янтра“ победи „Торпедо“ с 2:0

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Съставът на ФК“Янтра“ записа победа в домакинския си мач срещу „Торпедо“ (Борован) с 2:0. Двубоят, игран на стадион Христо Ботев в Габрово, беше от 28-я кръг на Северозападната „В” аматьорска футболна група. Момчетата на старши-треньора Радия Дойчев показаха добра игра и съвсем заслужено се поздравиха с победата.

Мачът започна с домакински натиск и първото опасно  положение пред вратата на гостите дойде още във втората минута. Емил Георгиев пусна извеждащ пас към Мирослав Косев, който центрира, но бранителите успяха да извадят топката в ъглов удар. В 5 минута Миро Косев проби по фланга и спечели отново корнер. Емил Георгиев центрира в наказателното, където добре се беше пласирал именно Косев, който отправи удар с глава, но топката излезе в аут. Гостите от Борован създадоха първото си опасно положение в 13 минута, когато след разбъркване пред наказателното поле на „Янтра“, отправиха шут към вратата на Александър Витанов. В 22 минута Александър Маринов сложи топката на главата на Христо Марков, но ударът му премина на около метър от целта. Най-сериозноят пропуск за първото полувреме дойде в 40 минута. Футболист на гостите напредна по крилото и пусна пас към дузпата, последва удар, който едва не намери очертанията на габровската врата.

В игра през второто полувреме се появи Момчил Кинов, който замени Александър Маринов. Още с влизането си Кинов получи пас в коридор, но защитниците му отнеха притежанието на топката. В 56 минута капитанът на „Янтра“ Николай Василев стреля от пряксвободен удар, но топката се отби от стената и излезе в ъглов. В 66 минута падна и попадението за домакините. Мирослав Косев получи добър пас, преодоля защитник и навлезе в наказателното поле, откъдето се опита да отбележи. Ударът му се отби в горната греда и при добавката Емил Георгиев не сбърка – 1:0. В 70 минута Миро Косев навърза няколко състезатели на „Торпедо“ в центъра на терена и подаде към Емил Георгиев, който се опита да прехвърли вратаря с удар от центъра. Крайният резултат в мача фиксира Момчил Кинов. В 89 минута той се възползва максимално от получения пас от дълбочина и се озова очи в очи с вратаря. Нападателят го финтира и оплете коженото кълбо в мрежата.

С постигнатата победа отборът на „Янтра“ събра актив от 50 точки. Следващият им мач е гостуване в Трявна.

 

Новини

ОУ „Неофит Рилски“ стана шампион на футболния турнир „Малки лъвчета“

Published

on

На открития терен в спортен комплекс „Христо Ботев“ се проведе традиционният турнир по мини футбол „Малки лъвчета“, за деца от 1-ви до 4-ти клас на габровските училища. В рамките на три дни се играха футболни двубои разделени в две предварителни групи.

Много оспорвано и с голямо желание за победа се състояха финалните срещи за III и IV място между отборите на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и СУ „Райчо Каролев“, завършил при резултат 2:1 и за I – II място между отборите на НУ „Неофит Рилски“ и ОУ „Ран Босилек“ завършил с резултат 3:1. Титлата шампион и първо място в турнира бе отредено на отбора от ОУ „Неофит Рилски“.

Второ място заеха футболните надежди от ОУ „Ран Босилек“, на трето са ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и четвъртото място остана за малките футболисти от СУ „Райчо Каролев“.

Участниците бяха наградени с медали и купи за отборите от заместник-кмета Невена Минева и с пожелание за още повече победи и успехи.

Както във всеки футболен турнир, така и в „Малки лъвчета“ бяха раздадени и индивидуални награди. Грамота за „Най-добър защитник“ получи Велислав Петров. Голмайстор на турнира стана Атанас Атанасов, а „Най-добър вратар“ – Николай Донев. С грамота за „Полезен играч“ бе отличен Деян Стоев.

Зареди още

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ на крачка от финалите по футбол

Published

on

Футболистите на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“, 11-12 клас, се класираха за последния етап от зоналните елиминации и вече са само на крачка от финалите на Националните ученически игри.

Това се случи след две победи в срещите между областните шампиони на Плевен, Велико Търново, Ловеч и Габрово.

В полуфиналната среща, габровските момчета победиха драматично отбора на МГ „Гео Милев“ от Плевен, с 5:4.

В решителния мач, „василиадиевци“ се наложиха и над тима на ПМГ „Васил Друмев“ от Велико Търново, с 4:2.

Последното препятствие преди финалите е победителят между областните шампиони на Враца, Монтана и Видин.

Зареди още

Новини

Поредно силно представяне за габровските шахматисти

Две купи, 5 златни медала и 2 бронзови донесоха шахматистите на ШК „Орловец 1997“- Габрово от турнири през уикенда.

Published

on

Силен уикенд отбелязаха състезателите на Шахматен клуб „Орловец 1997“ – Габрово, които се завърнаха с две купи, 5 златни и 2 бронзови медала от турнири в София, Павликени и Полски Тръмбеш.

7-годишният Фюриън Капитански, с треньор международен майстор Йордан Иванов, спечели 2 купи и два златни медала от два шахматни турнира в София.

Със 6,5 точки от 7 възможни, в съревнование с по-големи състезатели, той спечели IX Детски шахматен турнир за купа „Ан Пасан“ за деца до 14 години.

Фюриън стана първи и при 8-годишните в шахматния турнир „Опен Купа ЦСКА“, където се състезава с опитни шахматисти и грабна купата, и златния медал във възрастовата си група.

8-годишният Иван Екимов, с треньор Емил Петков, спечели златен медал в IX Детски шахматен турнир за купа „Ан Пасан“ – София. С 6 точки от 7 възможни, той заслужи първото място във възрастовата си група и се нареди втори в генералното класиране до 10-години.

Иван Екимов донесе златен медал и от VI Детски турнир „ПОЛСКИ ГАМБИТ“ – – Полски Тръмбеш, за деца до 13 години, в който с 4,5 точки от 5 възможни спечели първо място и златен медал за деца до 9 години, като се нареди втори в генералното класиране.

В същия турнир златен медал грабна и 11-годишният Росен Нанев, с треньор майстор на спорта Борислав Атанасов. С 4 от 5 точки Росен спечели първо място и златен медал за деца до 11 години, като се нареди четвърти в генералното класиране.

9-годишният Кристиян Василев постигна 3 от 5 точки и завоюва бронзов медал при децата до 11 години. Много добре в този турнир се представиха и Диана Екимова и Борил Енчев, които също постигнаха по 3 точки от 5 възможни, но по-слабите допълнителни показатели ги оставиха на крачка от медалите.

Бронзов медал донесе и 11-годишният Стефан Тотев, който постигна 3,5 точки от 5 възможни в Десети Детски турнир „МАРИНОПОЛЦИ“ – Павликени и се нареди трети във възрастовата група до 13-години.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица