Общество|31.08.2012 14:37

Да помогнем на Денимир, има нужда от АВ отрицателна

26-годишният Денимир Велчев от Габрово се нуждае спешно от кръвопреливане, но тъй като е с рядката кръвна група АВ отрицателна, в момента в многопрофилната болница на Габрово не разполагат с никакви запаси. Това съобщи сестрата на младия мъж Венцислава Велчева. По предварителна преценка той се нуждае от поне 4-5 банки кръв.

В момента Денимир е с хемоглобин 44 и висока температура, което е животозастрашаващо състояние. Той страда от рядък вид чернодробен тумор, диагностициран преди 3 години, но в момента състоянието му изведнъж се влошило. За болницата в Габрово може да се дарява в самия град, в Кръвния център в Плевен и в болницата на Велико Търново.

За съжаление дарената в София кръв няма да помогне в конкретния случай. Апелът е към хората от трите области: Велико Търново, Габрово, Плевен, които са със същата рядка кръвна група. При даване на кръв се попълва документ, че тя е за Денимир Велчев.
Младият мъж е печелил литературна награда на издателство и сайт, а също и конкурс за ораторско майсторство на английски език.

За контакт Венцислава Велчева – 0884 642692.

Напиши коментар