Свържи се с нас

Новини

Дете пострада при игра с опасна играчка

Published

on

Колелото за баланс, на което липсват гумените ръкохватки.

2-годишно дете пострада по време на игра с опасна играчка в Габрово. Момченцето е срязало бузката на лицето си на необезопасено колело за баланс с ръждиви дръжки, на което липсвали гумените ръкохватки. Това сигнализира до редакцията на „Габрово Нюз“ майката на пострадалото дете.

По думите й причината малчуганът да пострада е безотговорното отношение и безхаберие от страна на собствениците на заведението, на чиято територия се случило неприятното събитие, които са занемарили състоянието на детските играчки и съоръжения.

Заведението се намира в центъра на Габрово, в близост до Регионалния исторически музей, на брега на река Янтра.


„Разрезът на лицето на 2-годишния ми син е доста дълбок. Когато посетихме болницата, лекарите казаха, че раната трябва да бъде обработена от хирург, тъй като е доста сериозна. Лично аз от години наблюдавам стари, ръждясали играчки, които са оставени за игра на децата във въпросното заведение. Те са опасни за децата ни.

Пиша ви с молба да дадете гласност на случая, да бъде обърнато внимание и тези опасни играчки да бъдат премахнати, преди да е станало късно и да пострада някое друго дете, докато си играе“, пише в сигнала до нас.

Майката на пострадалото момченце е подала сигнал за инцидента в полицията и до прокуратурата, откъдето се очаква да бъде разпоредена проверка. Какви мерки ще бъдат предприети предстои да разберем. Ще продължим да следим случая.

Вашите сигнали можете да изпращате на адрес: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата ни, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

8 коментара

8 Comments

 1. трън

  07.08.2019 at 11:54

  А мама му през това време сигурно е ровила из фейсбука или е обсъждала новия нос на дрислава с друга такава „отговорна“ мама. Ми като е наблюдавала от години ръждясалите играчки,защо именно на това опасно място си е завела детето тази грижовна „майчица“???

 2. ОуЖаСТ

  07.08.2019 at 12:01

  От заведението ако искат могат и бензинови резачки на сложат так и там.Отговорност на родителите е да гледат с какво,къде и как играят децата им,но не и за фейсбук-майките .Важното е да се правят на интересни с такива „тревожни“ статуси у сурат тефтера…О,свещена простота …

 3. alabala

  07.08.2019 at 12:20

  От години била наблюдавала ръждясалите играчки,вместо да купи на детето си такава играчка и да го заведе в парка. Ама друго си е на лаф моабет и парички за цигарки и кафенце,вместо да се занимае с детето,сега реве като вдовица за ***

 4. Само питам

  07.08.2019 at 12:24

  И защо го е завела там?Не е ли безотговорно отношение от нейна страна?

 5. пфу

  07.08.2019 at 12:36

  А майката не е безхаберна и безотговорна? Колко трябва да си безотговорен,за да оставиш двегодишно да играе без надзор на възрастен точно там?А ако беше се отъркаляло с тротинетката по стъпалата?И парапета към реката не обезопасен достатъчно …Такива май стават майки само,за да се правят на интересни във фейсбук,иначе не им пука за децата.И реват после против разни конвенции без да са ги чели даже.

 6. Онуфри

  07.08.2019 at 20:39

  Бузката на лицето, че то каква друга буза може да има… а може би на гъза. Да ама не е на гъза. Наистина като е опасно не ходете там.

 7. справедлив

  07.08.2019 at 22:11

  ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО В САЙТА :,, ПОХВАЛИТЕ И АБСУРДИТЕ НА ГАБРОВО,, ИЗТРИХА ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ? ИМАШЕ РАЗЛИЧНИ ПРЕПОРЪКИ КЪМ МАЙКАТА,КОИТО НЕ ХАРЕСАХА НА АДМИНИСТРАТОРА И ГИ ПРЕМАХНА ? ТОВА МИ НАПРАВИ ГОЛЯМО ВПЕЧАТЛЕНИЕ !МАЙ ТОВА ЗНАЧИ МАНИПУЛИРАТ НОВИНАТА И ТОВА СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ АМА КАКВА ? КОЙ Е АДМИНИСТРАТОРА НА ТОЗИ САЙТ ? ДВАМАТА С МАЙКАТА МАЙ СА РЕШИЛИ ДА ПРАВЯТ ПАРИ!ОТ СНИМКИТЕ НЕ СТАНА ЯСНО ТОВА СЪЧИНЕНИЕ ПО КЪРТИНКА ЛИ Е ? ПО- ОПАСНО Е КОГАТО ИМА БЕЗОТГОВОРЕН РОДИТЕЛ,КОЙТО ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ ДРУГИ ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРЕШКИ!НА ТОВА МЯСТО ХОДЯТ МНОГО РОДИТЕЛИ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ИГРАЧКИ,ТОГАВА ПАК ЛИ ИМА ПРОБЛЕМ? АМИ АКО ДЕТЕТО ПАДНЕ НА ПЛОЩАДА ПРЕД ОБЩИНАТА – ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ ЛИ ЩЕ ХВАНЕ ЗА ГУШИТЕ ? АКО ПАДМЕ ПРЕД ПОЛИЦИЯТА,ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО …. ?ПАЗИ БОЖЕ ОТ СРЕЩА С ТАЗИ ЖЕНА ,БОЛНА ЗА СЕНЗАЦИЯ И ПАРИ НА ГЪРБА НА ДЕТЕТО СИ! ДАЙ БОЖЕ МАЛКОТО ДЕТЕ ДА СЕ ОПРАВИ БЪРЗО !!!!

 8. Име (задължително)

  08.08.2019 at 10:07

  „Лично аз от години наблюдавам стари, ръждясали играчки,…“
  От колко години? Тя и представя си е нямала тогава че ще има дете – а пък гледала играчките!!!
  Май иска облаги да искрънка тази майка!
  Ами ако детето се тупни в някое кошче за боклук или пътен знак? Кво става, а?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

МБАЛ „Свети Иван Рилски Габрово“ ЕООД отвори врати

Published

on

Жителите на Габрово и региона вече могат да поверят грижата за своето здраве на медицинските специалисти от МБАЛ „Свети Иван Рилски Габрово” ЕООД.

Изградена в тих и спокоен район, встрани от интензивния градски трафик, и същевременно на достъпно място, първата частна болница в Габрово предлага отлични условия за предоставяне на лечение и медицински грижи.

Многопрофилната болница за активно лечение отвори врати при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, работи съобразно световните здравно-хигиенни стандарти, с изградена строга организация за прием на пациенти. Безупречното ниво на хигиена се гарантира чрез антисептичните и антибактериални безфугови настилки и стенни покрития от най-висок клас.

В лечебното заведение е създаден единен стандарт за добра медицинска практика и система за контрол на качеството, а висококвалифицираният й екип е готов да докаже, че инвестицията в здравеопазването е най-добрата инвестиция – чрез нея грижата за отделния пациент допринася за устойчивото развитие на цялото общество.

Съгласно сключения договор с Националната здравноосигурителна каса МБАЛ „Свети Иван Рилски Габрово” ЕООД оказва болнична помощ по 16 клинични пътеки в областта на пневмологията и фтизиатрията, кардиологията, нефрологията и физикалната и рехабилитационна медицина.

В болницата функционират Диагностично-консултативен блок и две клинични и едно диагностично отделения: отделение по Вътрешни болести, отделение по Физикална и рехабилитационна медицина и отделение по Образна диагностика.

В отделението по вътрешни болести се осъществяват дейности в областта на пневмологията и фтизиатрията, кардиологията и нефрологията. Отделението разполага с 37 легла за активно лечение, всяко с индивидуален блок за мониториране на жизнените функции. Болничните стаи са оборудвани и обзаведени съобразно съвременните стандарти за предоставяне на медицинска помощ и медицински грижи, с изключителна прецизност и в името на максималния комфорт на пациентите – с независими вентилационни и климатични системи, с вградена централна кислородна инсталация, със собствен санитарен възел, интернет и телевизия.

Отделението по физикална и рехабилитационна медицина разполага със съвременно оборудван възстановителен център, в който се изпълняват процедури по ранна рехабилитация при болести на централната и периферна нервна система, при първични мускулни увреждания и спинална мускулна атрофия, при болести на опорно-двигателния апарат и други, като предоставя възможност както за продължително лечение, така и за еднодневна рехабилитация.

На територията на МБАЛ „Свети Иван Рилски Габрово” ЕООД се помещава База 2 на Медицински център „Свети Иван Рилски”, който предлага извънболнична специализирана медицинска помощ. Специалистите, които работят в двете бази в Габрово – база 1 на ул. ”Райчо Каролев” №2 и база 2 в сградата на болница „Свети Иван Рилски” на бул. „Трети март” №9, са утвърдени и доказани професионалисти, за които водещ принцип е качеството на предлаганите услуги.

Медицински център „Свети Иван Рилски” – база 2 е оборудван със свръхмодерна апаратура, част от която е и магнитен резонанс от най-ново поколение – отворен тип „ S-SCAN ”- без тунел, единствен на територията на Северна България. Магнитно-резонансната томография не използва облъчване с йонизиращи (рентгенови) лъчи, което прави метода безвреден и без ограничение за неговата повторяемост. Отвореният дизайн на магнитния резонанс улеснява диагностицирането на пациенти, страдащи от клаустрофобия, не изисква пълна анестезия при изследване на деца и разрешава присъствието на родител.

Наред с изследване чрез магнитен резонанс, болница „Свети Иван Рилски Габрово” извършва ехокардиография, ехография на коремни органи, щитовидна жлеза, млечни жлези, полови органи, ЕКГ, холтер мониториране, ендоскопско изследване на уши, нос и гърло, лабораторна и дигитална рентгенова диагностика. Лечебното заведение работи и с най-висок клас анестезиологична и реанимационна апаратура.

Мултидисциплинарният подход е водещият модел за предоставяне на болнична помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски Габрово“ ЕООД. Високата квалификация на лекарите и професионалистите по здравни грижи, комфортните условия и модерното оборудване на болницата са основните предпоставки за провеждането на комплексно лечение с грижа и отношение към всеки пациент.

Защото екипът на болница „Свети Иван Рилски Габрово“ е убеден именно в това, че здравето на пациентите може да бъде възстановено и укрепено, само ако към дозата лекарство се добавят по лъжичка грижовност, добра дума и лично внимание.

Рецептата е изпитана и може да ни се доверите!

Нека Вашето здраве бъде наша грижа!

Възможност за виртуална разходка и пълна информация за дейностите, услугите и условията, които предлага новата габровска болница, ще откриете на адрес: www.mbal-ivanrilski.com.

Зареди още

Култура

„Елиза Арт“ гостува в НМО с рисунки, родени в извънредното положение

Published

on

Изложбата „Моето ателие“ e подредена в Арт коридора на НМО

Възпитаниците на школата по изобразително изкуство „Елиза Арт“ гостуват в Националния музей на образованието в Габрово с изложба под наслов „Моето ателие“. Името е избрано неслучайно, защото петдесетте рисунки са създадени вкъщи, в условията на извънредното положение заради пандемията КОВИД-19.

Откриване на изложбата „Моето ателие“ в двора на НМО

Изложбата беше открита на 1 юни по повод Международния ден на детето и е първо събитие в музея след като на 11 май НМО отвори врати за посетители. Въпреки разхлабването на мерките награждаването на младите творци и символичното завършване на учебната година в школата се състоя на открито в двора на НМО.

Вероника Кръстева, 16 години

Рисунките са подредени в Арт коридора на музея и могат да бъдат видяни до края на месец. Школата на Елиза Божидарова Ковачева – Цокова за четвърти пореден път представя годишната продукция на своите възпитаници в Националния музей на образованието.

Емили Цонева, 15 години

Тази година изложбата включва рисунки на деца и младежи от 3 до 20 години, които впечатляват с многообразието на теми, усет за цветовете, интересни композиционни решения, въображение и добра техника.

Андреа Лукянова, 12 години

Многообразието от теми и сюжети разкрива преживявания, чувства и интерес към заобикалящия свят и актуалните събития, включително появата на епидемията от коронавирус.

Вяра Пенчева, 10 години

Ръководителят на школата Елиза Божидарова Ковачева – Цокова и директорът на музея Любка Тинчева поздравиха младите творци за успешното участие в представителната годишна изложба на „Елиза Арт“.

Димитър Митов, 8 години

На тържественото откриване присъстваха народният представител Кристина Сидорова, общинският съветник Николай Григоров, родители и приятели на децата.

Денислав Георгиев, 9години
Даная Бончева, 12 години
Мария Илиева, 9 години

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Погнаха за получен подкуп служител на РЗИ – Габрово

Окръжна прокуратура – Габрово води разследване за получен подкуп от служител на Регионална здравна инспекция – Габрово.

Published

on

Окръжната прокуратура в Габрово води разследване за получен подкуп от служител на Регионална здравна инспекция – Габрово. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Образуваното вчера, 1 юни, досъдебно производство е за престъпление по чл. 301 ал. 1 от НК. То се води за това, че същия ден в Габрово от длъжностно лице – служител на Регионалната здравна инспекция, е била приета облага.

Здравният инспектор е приел парична сума, която не му се следва, за да извърши или да не извърши действие по служба.

Извършени са обиск, претърсвания и изземвания, приобщени са веществени доказателства. Следствените действия продължават под ръководството на Окръжна прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица