Свържи се с нас

Новини

Дете пострада при игра с опасна играчка

Published

on

Колелото за баланс, на което липсват гумените ръкохватки.

2-годишно дете пострада по време на игра с опасна играчка в Габрово. Момченцето е срязало бузката на лицето си на необезопасено колело за баланс с ръждиви дръжки, на което липсвали гумените ръкохватки. Това сигнализира до редакцията на „Габрово Нюз“ майката на пострадалото дете.

По думите й причината малчуганът да пострада е безотговорното отношение и безхаберие от страна на собствениците на заведението, на чиято територия се случило неприятното събитие, които са занемарили състоянието на детските играчки и съоръжения.

Заведението се намира в центъра на Габрово, в близост до Регионалния исторически музей, на брега на река Янтра.


„Разрезът на лицето на 2-годишния ми син е доста дълбок. Когато посетихме болницата, лекарите казаха, че раната трябва да бъде обработена от хирург, тъй като е доста сериозна. Лично аз от години наблюдавам стари, ръждясали играчки, които са оставени за игра на децата във въпросното заведение. Те са опасни за децата ни.

Пиша ви с молба да дадете гласност на случая, да бъде обърнато внимание и тези опасни играчки да бъдат премахнати, преди да е станало късно и да пострада някое друго дете, докато си играе“, пише в сигнала до нас.

Майката на пострадалото момченце е подала сигнал за инцидента в полицията и до прокуратурата, откъдето се очаква да бъде разпоредена проверка. Какви мерки ще бъдат предприети предстои да разберем. Ще продължим да следим случая.

Вашите сигнали можете да изпращате на адрес: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата ни, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

8 коментара

8 Comments

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Задържаха под стража 34-годишна за жестокия побой над момиче на Нова година

Published

on

По искане на Районната прокуратура в Габрово, Районният съд задържа под стража 34-годишна жена, с инициали М.Н., която е привлечена в качеството ѝ на обвиняема.

Обвинението е за това, че на 31 декември, в Габрово, около 11.00 часа, в къща в резултат на нанесен побой, причинила средна телесна повреда на 21-годишно момиче, с инициали К.М., изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота – престъпление по чл.129 ал.1 от НК.

От данните по делото е установено, че престъплението е извършено на битова основа, поради влошени взаимоотношения между обвиняемата и пострадалата.

Разследването продължава под ръководството на прокуратурата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Отличие за Надежда Желева, ръководител на Окръжната прокуратура

Отличие от Главния прокурор на Република България Иван Гешев за прокурор Надежда Желева – и.ф.административен ръководител на Окръжна прокуратура – Габрово.

Published

on

Прокурор Надежда Желева – и.ф.административен ръководител на Окръжна прокуратура – Габрово, бе поощрена от Главния прокурор на Република България с отличие – плакет „Прокуратура на Република България“ и грамота.

Отличието е за постигнати отлични резултати в организацията на работа на Окръжна прокуратура – Габрово и за проявен висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения по възложените преписки и дела.

Отличието е по предложение на г-жа Таня Недкова – административен ръководител, апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Прокурор Желева е завършила Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и е с над 25 години магистратски стаж. Професионалната ѝ кариера започва на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура – Габрово.

Тя е заемала и длъжностите „прокурор“ и „заместник административен ръководител“ на Районна прокуратура – Габрово, след което „прокурор“ и „заместник окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Габрово.

От 18.03.2015 г. до 18.03.2020 г. прокурор Желева е административен ръководител на Окръжна прокуратура – Габрово, след което и до настоящия момент изпълнява функциите на административен ръководител на Габровска окръжна прокуратура.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

В ход е акция за скорост в цялата страна

Published

on

В ход е нова специализирана полицейска операция, с акцент върху контрола на скоростните режими. Това обяви на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

След анализ на основните причини за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината до този момент се установи, че несъобразената скорост и то в малките населени места, пътищата I, II, III клас и междуселищните шосета е сред водещите.

Ето защо бе преценено да се направи операция с акцент спазване на скоростните режими, заяви Крушарски. Проверките на пътните полицаи ще продължат до сряда, включително. Екипите ще бъдат разположени основно на първокласните пътища и тези от II и III клас.

По време на последната специализирана полицейска операция, която се проведе от 15 до 20 януари, са проверени 37 443 моторни превозни средства и 44303 души (водачи и пътници). От екипите са установени 22 725 нарушения на скоростните режими и 17 754 други нарушения, сред които 1 369 за неизползване на обезопасителни системи, 142 за управление на МПС след употреба на алкохол, 53 за управление след употреба на наркотични вещества.

Санкционирани са и 934 пешеходци за пресичане на необозначени места, както и 65 водачи за отнемане на предимство на пешеходец.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица