Свържи се с нас

Новини

Дете пострада при игра с опасна играчка

Колелото за баланс, на което липсват гумените ръкохватки.

2-годишно дете пострада по време на игра с опасна играчка в Габрово. Момченцето е срязало бузката на лицето си на необезопасено колело за баланс с ръждиви дръжки, на което липсвали гумените ръкохватки. Това сигнализира до редакцията на „Габрово Нюз“ майката на пострадалото дете.

По думите й причината малчуганът да пострада е безотговорното отношение и безхаберие от страна на собствениците на заведението, на чиято територия се случило неприятното събитие, които са занемарили състоянието на детските играчки и съоръжения.

Заведението се намира в центъра на Габрово, в близост до Регионалния исторически музей, на брега на река Янтра.


„Разрезът на лицето на 2-годишния ми син е доста дълбок. Когато посетихме болницата, лекарите казаха, че раната трябва да бъде обработена от хирург, тъй като е доста сериозна. Лично аз от години наблюдавам стари, ръждясали играчки, които са оставени за игра на децата във въпросното заведение. Те са опасни за децата ни.

Пиша ви с молба да дадете гласност на случая, да бъде обърнато внимание и тези опасни играчки да бъдат премахнати, преди да е станало късно и да пострада някое друго дете, докато си играе“, пише в сигнала до нас.

Майката на пострадалото момченце е подала сигнал за инцидента в полицията и до прокуратурата, откъдето се очаква да бъде разпоредена проверка. Какви мерки ще бъдат предприети предстои да разберем. Ще продължим да следим случая.

Вашите сигнали можете да изпращате на адрес: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата ни, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

8 коментара

8 Comments

 1. трън

  07.08.2019 at 11:54

  А мама му през това време сигурно е ровила из фейсбука или е обсъждала новия нос на дрислава с друга такава „отговорна“ мама. Ми като е наблюдавала от години ръждясалите играчки,защо именно на това опасно място си е завела детето тази грижовна „майчица“???

 2. ОуЖаСТ

  07.08.2019 at 12:01

  От заведението ако искат могат и бензинови резачки на сложат так и там.Отговорност на родителите е да гледат с какво,къде и как играят децата им,но не и за фейсбук-майките .Важното е да се правят на интересни с такива „тревожни“ статуси у сурат тефтера…О,свещена простота …

 3. alabala

  07.08.2019 at 12:20

  От години била наблюдавала ръждясалите играчки,вместо да купи на детето си такава играчка и да го заведе в парка. Ама друго си е на лаф моабет и парички за цигарки и кафенце,вместо да се занимае с детето,сега реве като вдовица за ***

 4. Само питам

  07.08.2019 at 12:24

  И защо го е завела там?Не е ли безотговорно отношение от нейна страна?

 5. пфу

  07.08.2019 at 12:36

  А майката не е безхаберна и безотговорна? Колко трябва да си безотговорен,за да оставиш двегодишно да играе без надзор на възрастен точно там?А ако беше се отъркаляло с тротинетката по стъпалата?И парапета към реката не обезопасен достатъчно …Такива май стават майки само,за да се правят на интересни във фейсбук,иначе не им пука за децата.И реват после против разни конвенции без да са ги чели даже.

 6. Онуфри

  07.08.2019 at 20:39

  Бузката на лицето, че то каква друга буза може да има… а може би на гъза. Да ама не е на гъза. Наистина като е опасно не ходете там.

 7. справедлив

  07.08.2019 at 22:11

  ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО В САЙТА :,, ПОХВАЛИТЕ И АБСУРДИТЕ НА ГАБРОВО,, ИЗТРИХА ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ? ИМАШЕ РАЗЛИЧНИ ПРЕПОРЪКИ КЪМ МАЙКАТА,КОИТО НЕ ХАРЕСАХА НА АДМИНИСТРАТОРА И ГИ ПРЕМАХНА ? ТОВА МИ НАПРАВИ ГОЛЯМО ВПЕЧАТЛЕНИЕ !МАЙ ТОВА ЗНАЧИ МАНИПУЛИРАТ НОВИНАТА И ТОВА СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ АМА КАКВА ? КОЙ Е АДМИНИСТРАТОРА НА ТОЗИ САЙТ ? ДВАМАТА С МАЙКАТА МАЙ СА РЕШИЛИ ДА ПРАВЯТ ПАРИ!ОТ СНИМКИТЕ НЕ СТАНА ЯСНО ТОВА СЪЧИНЕНИЕ ПО КЪРТИНКА ЛИ Е ? ПО- ОПАСНО Е КОГАТО ИМА БЕЗОТГОВОРЕН РОДИТЕЛ,КОЙТО ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ ДРУГИ ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРЕШКИ!НА ТОВА МЯСТО ХОДЯТ МНОГО РОДИТЕЛИ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ИГРАЧКИ,ТОГАВА ПАК ЛИ ИМА ПРОБЛЕМ? АМИ АКО ДЕТЕТО ПАДНЕ НА ПЛОЩАДА ПРЕД ОБЩИНАТА – ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ ЛИ ЩЕ ХВАНЕ ЗА ГУШИТЕ ? АКО ПАДМЕ ПРЕД ПОЛИЦИЯТА,ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО …. ?ПАЗИ БОЖЕ ОТ СРЕЩА С ТАЗИ ЖЕНА ,БОЛНА ЗА СЕНЗАЦИЯ И ПАРИ НА ГЪРБА НА ДЕТЕТО СИ! ДАЙ БОЖЕ МАЛКОТО ДЕТЕ ДА СЕ ОПРАВИ БЪРЗО !!!!

 8. Име (задължително)

  08.08.2019 at 10:07

  „Лично аз от години наблюдавам стари, ръждясали играчки,…“
  От колко години? Тя и представя си е нямала тогава че ще има дете – а пък гледала играчките!!!
  Май иска облаги да искрънка тази майка!
  Ами ако детето се тупни в някое кошче за боклук или пътен знак? Кво става, а?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Нов заместник – кмет в Дряново

Ангел Ангелов е новият заместник – кмет на община Дряново. Той се присъедини към екипа на Трифон Панчев, встъпвайки в длъжност днес (14 ноември), като ще поеме ръководството на ресор „Икономика и финанси“.

„Убеден съм, че с участието и експертизата на Ангел Ангелов, ще се справим с предизвикателствата и ще създадем администрация, която да работи в услуга на гражданите.

Моят апел към г-н Ангелов е да приеме всеки проблем на гражданин на общината, стигнал до него, като свой! Само така – с морал, много работа и всеотдайност, ще изградим доверие в гражданите и ще покажем, че насреща си имат хора, готови да работят и служат, а не да властват“, заяви кметът на Дряново Трифон Панчев по отношение на своя заместник.

От ляво надясно: Ангел Ангелов и Трифон Панчев

Ангел Ангелов е започнал образованието си в СУ “ Максим Райкович“ – Дряново, след което продължава средно образование в СПТУ „Димитър Курсев“ – Дряново. Висше образование завършва в УНСС, специалност „Икономика на отбраната и сигурността“.

От 1995 г. до 2008 г. работи в системата на МВР, започвайки в Охранителната полиция на Дряново. Професионалният му опит продължава в Охранителна полиция – София, Икономическа полиция – София, а за периода от 2008 г. до 2019 г. развива частен бизнес в сферата на недвижимите имоти и възобновяемите енергийни източници.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Затвор за шофьора на ТИР, помел бус с работници край Габрово

При зверската катастрофа загина мъж от Габрово, а други 7 бяха тежко ранени.

С присъда по наказателно дело от общ характер обявена от състав на Окръжен съд – Габров, бе осъден мъж от севлиевското село Крушево на лишаване от свобода и лишаване от правоуправление за причинена смърт и телесни повреди при пътнотранспортно произшествие.

Съдът призна Я.Б. за виновен в това, че на 26 юни миналата година, на път III-4403 в община Габрово, при управление на товарен автомобил „Мерцедес Атего“, нарушил правилата за движение, като предизвикал пътнотранспортно произшествие с автобус „Пежо Карсан“, при което по непредпазливост причинил смъртта на мъж от Габрово и средни телесни повреди на седем лица, пътували в буса, като след деянието направил всичко зависещо от него за оказване помощ на пострадалите.

За извършеното престъпление шофьорът на ТИР-а бе осъден на 4 години лишаване от свобода, при първоначален общ режим за изтърпяване на наказанието. Подсъдимият бе лишен и от право да управлява МПС за срок от 4 години.

С оглед събраните по делото доказателства съдът призна Я.Б. за невинен в това, да е извършил горното престъпление, нарушавайки правилата за движение по чл.27, т.2 от ЗДвП, както и да е осъществил състава на по-тежко наказуемото престъпление по чл.343 ал.4 във вр. с ал.3, буква”б” във вр. с ал.1 във вр. с чл.342 ал.1 от НК, за което подсъдимият бе предаден на съд.

Присъдата на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново.

снимки: Деян Иванов, Архив

Ще припомним, че осъденият работеше като шофьор на товарен автомобил в ЕТ „М.“- Севлиево. На 26.06.2018 г. управлявал товарния автомобил, като пътувал от Пловдив за Севлиево. Пътят между Габрово и Севлиево, който по това време беше в ремонт, обвиняемият според указанията, минал по обходния път.

Непосредствено преди кръстовището между пътя Габрово – с.Рязковци и северния обходен път, за движещите се по пътя на обвиняемия бил поставен пътен знак „Б1“ – „Пропусни движещите се по пътя с предимство“.

В кръстовището имало пътен остров, като обвиняемият следвало да премине от неговата дясна страна и след острова да завие на ляво по път за Севлиево. Вместо това обвиняемият завил наляво, като навлязъл от лявата страна на острова в платното, което било предназначено за МПС, движещи се от с.Рязковци към Габрово за включване в северния обходен път.

По същото време по пътя в посока с.Рязковци – Габрово пътувал бус „Пежо Карсан“, който превозвал работници на „Пътстрой“АД-Габрово, като в него пътували 8 работници. В района на км.3+870 управляваният от обвиняемия товарен автомобил навлязъл в път III-4403.

Забелязвайки товарния автомобил шофьорът на автобуса реагирал, като го отклонил наляво. В същия момент, забелязвайки автобуса, обвиняемият реагирал с натискане на спирачки. Въпреки това между двете МПС-та последвал удар.

След катастрофата обвиняемият установил, че в автобуса имало пострадали хора и сигнализирал на тел.112. На мястото пристигнали медицински и полицейски екипи. Пострадалите били откарани в Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово, но по пътя един от ранените починал в линейката.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Безплатен концерт на Саня Табакова в Севлиево

Във вторник, 19 ноември, в Севлиево ще се проведе безплатен концерт на Саня Табакова.

снимка: Галерия Видима

Събитието ще се състои в залата за съвременно и модерно изобразително изкуство в Тренинг Център на Идеал Стандарт – Видима, ет.3, от 18:00 часа. Организатори на концерта са Галерия Видима и Община Севлиево, със съдействието на Русофили Севлиево.

снимка: Галерия Видима

Саня Табакова е родена в Плевен. Завършила е специалност философия в СУ „Кл. Охридски”. Асистент по философия във Висшия медицински университет – Плевен (1984-1989). Специалист в Окръжния съвет за култура – Плевен (1980-1990). Дългогодишен редактор, преводач и книгоиздател.

снимка: Галерия Видима

Издателството й „Леге Артис”, създадено през 1999 г., издава книги от областите на философия, психология, психоанализа, автобиографична и художествена литература. От 6 години Саня Табакова концертира самостоятелно с китара, български и най-вече руски песни – романси, фронтови и социални. Реализирала е повече от 50 концерта в София, Плевен, Социално-оздравителне комплекс „Камчия”, Стара Загора, Горна Оряховица, Ахтопол и други селища.

снимка: Галерия Видима

През 2013 г. печели трета награда на Третия Международен фестивал-конкурс на руския класически и съвременен романс „Балканская романсиада” в РКИЦ в София.

През 2016 г. Излиза нейният CD албум „Романсы от души”.

Саня Табакова пише стихове, композира песни по свои и по руски текстове. Нейната песен (текст и музика) „Пясък” стига до финала на „Бургас и морето“, друга песен, „Буквите” влиза в учебника на Министерство на образованието за четвърти клас.

Руският документален филм за децата на концлагеристите „Украденное детство” е озвучен с нейна песен по стихове на Дмитрий Зинченко.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица