Свържи се с нас

Новини

С поредица инициативи МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ и Община Севлиево отбелязват юбилея на болницата

„Гледайте смело напред и знайте, че Севлиево ви подкрепя и ви благодари“, заяви пред персонала на болницата кметът на Общината д-р Иван Иванов

Published

on

 

снимка: Община Севлиево

Община Севлиево и МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ обединяват усилията си в подкрепа на болницата в града. През тази година се честват 140 г. от създаването на здравното заведение и по този повод Общината и болницата започват поредица от събития.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Първото от тях се състоя на 22 април и на него бе направена кратка ретроспекция на развитието на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ от нейното създаване до наши дни.

снимка: Община Севлиево

На събитието присъстваха кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, председателят на Общинския съвет Здравка Лалева, общински съветници и общинското ръководство, народният представител от БСП Кристина Сидорова, д-р Пламен Цеков, управител на болницата в Севлиево и Детелина Сомлева, главна медицинска сестра на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“.

снимка: Община Севлиево

В следващите месеци болницата и Община Севлиево предвиждат да бъде направена изложба, свързана с най-важните моменти от развитието на медицинското заведение, както и няколко други инициативи.

снимка: Община Севлиево

Официалните гости поднесоха и своите благопожелания към д-р Игнат Цанков, един от доайените на медицинските грижи в Севлиево и издател на поредица от книги, свързани с дейността на болницата.

снимка: Община Севлиево

„Трудът на медицинския персонал и като цяло болничното дело в Севлиево не са били лесни през тези 140 години, но наш дълг е да продължим започнатото от дедите ни – да поддържаме и развиваме болницата“, това заяви по време на представянето си д-р Пламен Цеков, управител на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“.

снимка: Община Севлиево

„Върху нас се пада отговорността да положим усилия за запазването и развитието на болницата, да съхраним нещо добро и да предадем щафетата на нашите деца“, каза в словото си д-р Цеков. „Както се вижда и в исторически план, ние нямаме право да сме недоволни от нашето битие, а трябва да следваме пътя, който вече имаме“, добави още управителят на болницата.

Той пожела на всички медицински работници в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ да са запазили поне малко от енергията и безкористността на д-р Иван Филипов, който над 20 години е управлявал болницата в Севлиево и заедно да продължат неговото дело.

снимка: Община Севлиево

„За тези 140 г. вече се е доказало, че Севлиево категорично има нужда от болница, дори и в днешните смутни времена. Както обаче погледнахме назад във времето, сега се вижда, че времената никога не са били лесни. Наш дълг и отговорност е в тези трудни времена да съхраним болницата и да развиваме материалната база, защото тя е от съществено значение“, сподели и кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Той поздрави и Общинския съвет в Севлиево, който през последните четири години е взел нелеки, но важни решения за бъдещето на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. „Без тези решения в момента щеше да е много трудно на болницата да функционира“, добави д-р Иванов.

„Като кмет на Община Севлиево изказвам благодарност към труда на вас – лекарите, сестрите и целия медицинския персонал в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ и искам да ви поздравя за празника. Желая ви да гледате смело напред и да знаете, че Севлиево ви подкрепя и ви благодари“, каза още д-р Иванов.

Той отправи и личен поздрав към д-р Цанков, който удостои общността и целия град с няколко безценни книги с информация за болницата. „Това е ценен дар за поколенията след нас“, добави д-р Иванов.

снимка: Община Севлиево

От своя страна депутатът от БСП Кристина Сидорова също поздрави присъстващите лекари, медицински сестри и персонал по повод юбилея на болницата. Тя спомена, че депутатите са приемали закони, които не са били в полза на болничната помощ, но вярва, че тези грешки ще бъдат коригирани един ден. „Пожелавам болницата да я има и да се грижи за здравето на всички в Севлиево и региона“, добави Сидорова.

Събитията по повод годишнината продължават.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица