Свържи се с нас

Новини

С поредица инициативи МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ и Община Севлиево отбелязват юбилея на болницата

„Гледайте смело напред и знайте, че Севлиево ви подкрепя и ви благодари“, заяви пред персонала на болницата кметът на Общината д-р Иван Иванов

Published

on

 

снимка: Община Севлиево

Община Севлиево и МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ обединяват усилията си в подкрепа на болницата в града. През тази година се честват 140 г. от създаването на здравното заведение и по този повод Общината и болницата започват поредица от събития.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Първото от тях се състоя на 22 април и на него бе направена кратка ретроспекция на развитието на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ от нейното създаване до наши дни.

снимка: Община Севлиево

На събитието присъстваха кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, председателят на Общинския съвет Здравка Лалева, общински съветници и общинското ръководство, народният представител от БСП Кристина Сидорова, д-р Пламен Цеков, управител на болницата в Севлиево и Детелина Сомлева, главна медицинска сестра на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“.

снимка: Община Севлиево

В следващите месеци болницата и Община Севлиево предвиждат да бъде направена изложба, свързана с най-важните моменти от развитието на медицинското заведение, както и няколко други инициативи.

снимка: Община Севлиево

Официалните гости поднесоха и своите благопожелания към д-р Игнат Цанков, един от доайените на медицинските грижи в Севлиево и издател на поредица от книги, свързани с дейността на болницата.

снимка: Община Севлиево

„Трудът на медицинския персонал и като цяло болничното дело в Севлиево не са били лесни през тези 140 години, но наш дълг е да продължим започнатото от дедите ни – да поддържаме и развиваме болницата“, това заяви по време на представянето си д-р Пламен Цеков, управител на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“.

снимка: Община Севлиево

„Върху нас се пада отговорността да положим усилия за запазването и развитието на болницата, да съхраним нещо добро и да предадем щафетата на нашите деца“, каза в словото си д-р Цеков. „Както се вижда и в исторически план, ние нямаме право да сме недоволни от нашето битие, а трябва да следваме пътя, който вече имаме“, добави още управителят на болницата.

Той пожела на всички медицински работници в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ да са запазили поне малко от енергията и безкористността на д-р Иван Филипов, който над 20 години е управлявал болницата в Севлиево и заедно да продължат неговото дело.

снимка: Община Севлиево

„За тези 140 г. вече се е доказало, че Севлиево категорично има нужда от болница, дори и в днешните смутни времена. Както обаче погледнахме назад във времето, сега се вижда, че времената никога не са били лесни. Наш дълг и отговорност е в тези трудни времена да съхраним болницата и да развиваме материалната база, защото тя е от съществено значение“, сподели и кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Той поздрави и Общинския съвет в Севлиево, който през последните четири години е взел нелеки, но важни решения за бъдещето на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. „Без тези решения в момента щеше да е много трудно на болницата да функционира“, добави д-р Иванов.

„Като кмет на Община Севлиево изказвам благодарност към труда на вас – лекарите, сестрите и целия медицинския персонал в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ и искам да ви поздравя за празника. Желая ви да гледате смело напред и да знаете, че Севлиево ви подкрепя и ви благодари“, каза още д-р Иванов.

Той отправи и личен поздрав към д-р Цанков, който удостои общността и целия град с няколко безценни книги с информация за болницата. „Това е ценен дар за поколенията след нас“, добави д-р Иванов.

снимка: Община Севлиево

От своя страна депутатът от БСП Кристина Сидорова също поздрави присъстващите лекари, медицински сестри и персонал по повод юбилея на болницата. Тя спомена, че депутатите са приемали закони, които не са били в полза на болничната помощ, но вярва, че тези грешки ще бъдат коригирани един ден. „Пожелавам болницата да я има и да се грижи за здравето на всички в Севлиево и региона“, добави Сидорова.

Събитията по повод годишнината продължават.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица