Свържи се с нас

Общество

Yamaha Мotocross Cup Ябълка 2018

Published

on

За първи път в България на 1 и 2 септември, на Мотополигон „Ябълка“ в гр. Габрово, ще се проведе „Yamaha Motocross Cup Ябълка 2018“.
Организатори са Genchev Group, Община Габрово, най – големият мотоклуб в България Air Max и топ брандовете в този спорт. Интерес към събитието до този момент са заявили над 120 участници от страната и чужбина. Официалното откриване е в събота, 1 септември, от 10 часа. Повече информация относно програмата, класовете, в които ще се състезават участниците и наградите от спонсорите може да проследите на www.yabalkamoto.com.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

КНСБ – Габрово ще отбележи Деня на труда с информационна кампания

Published

on

По повод 1 май – Деня на труда и международната работническа солидарност, Регионалният съвет на КНСБ – Габрово организира информационна кампания с изнесена приемна, която ще се проведе на 30 април от 13.00 до 16.00 часа пред сградата на бившето НТС на ул. „Брянска“ 30, където се намира и офиса на синдиката в Габрово.

По време на събитието екипът на регионалната структура, заедно с представители на федерации към КНСБ ще дават безплатни консултации свързани с трудовото и осигурителното законодателство и ще информират гражданите за кампанията „По-високи доходи с твоя синдикат“, която КНСБ провежда в цялата страна.

Специално участие в приемната ще вземе психологът Габриела Гатева, която ще дава професионални насоки за разпознаване симптомите на бърнаут, как влияе той на здравето на работниците и начините за справяне с последиците от „прегарянето“.

Зареди още

Новини

В ДГ „Слънце“ пресъздадоха големите пролетни християнски празници

Published

on

Деца от ДГ „Слънце“, подготвителна група /6-7г/, пресъздадоха значимите пролетни християнски празници Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден.

Лазаровден отбелязваме 8 дни преди Великден. На този ден се изпълнява традиционното лазаруване.

Млади момичета, наречени лазарките, борят цветя, които сплитат на Цветница. Носят фолклорни носии и обикалят къщите, като пеят за берекет и здраве на стопаните.

Малките лазарки на ДГ“ Слънце“, пуснаха в реката върбови венчета пред родители, учители, гости и изиграха “ Лазарово хоро“.

В навечерието на най- големия пролетен християнски празник Великден, с който се чества Възкресението на Исус Христос, децата го възхвалиха със стихове и пяха великденски песни.

Наричаха получените на Лазаровден яйчица за късмет и благополучие в различни цветове.

Тържеството завърши с традиционната Гергьовденска люлка, на която момците залюляха гиздаво, красиво момиче.

Пролетните възстановки са продължение на цикъла „Зимни народни празници и обичаи“ по минипроект „Български народни празници и обичаи“ за учебната 2023/24г.

Ръководителите на групата са старши учителите Юлия Ненова и Калина Тонева.

Учителите са убедени, че по този начин децата ще разширят знания за българските традиции, култура и ще възпитат уважение към българщината.

Музикалните изпълнения са под ръководството на Велина Русева.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица